Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

Jazz sprawa z rozmieszczeniem nie zawsze jest taka prosta, żeby coś zmienić musiałbym kupić nowe dłuższe kable a dopiero co kupiłem mieszkanie, więc z kasą krucho.

masz jeszcze spore pole manewru w pokoju :) mozna pokombinowac, sam pare razy przestawialem kolumny, zanim stanely ostatecznie. warto eksperymentowac i niekoniecznie od razu sie przywiazywac do poczatkowo zalozonego ukladu pokoju

Gość

(Konto usunięte)

=>Jazz :-)

A co Ty tak na tą Polske najeżdżasz?

"Polska jako spoleczenstwo jeszcze niedoswiadczone ani w architekurze, ani we wzrornictwie"-- Amerykanie mają większe tradycje w tej dziedzinie , zwłaszcza tacy RDZENNI jak Ty !

Co wy sie tak tlumaczycie Jazzowi? Sprzet stojacy nawet pod oknem nie musi przeciez utrudniac dostawania sie swiatla dziennego a w wiekszosci przypadkow z tego co widze mozna swobodnie podejsc do okna. Poza tym to chyba nie Polacy wymyslili taka mode na stawianie sprzetu pod oknem, przypomnijcie sobie katalogi ze sprzetem z przed dwoch-trzech lat, nawet te AMERYKANSKIE :) Jest chyba jeszcze jeden powod dla ktorego lubimy stawiac sprzet pod oknem - firanki i zaslony ktore postrzegamy jako ustroj akustyczny. Oczywiscie pod oknem mogly by stac same kolumny, a sprzet z drugiej strony pokoju, ale w naszym mniemaniu jest to nie po audiofilsku, trzeba ciagnac przez caly pokoj kilka lub kilkanascie metrow kabla, co oczywiscie napewno nie wplywa pozytywnie ze wzgledu na brzmienie jak i na koszty.

jacch, wiec zebys lepiej i prawidlowo zrozumial moj wpis, dodam ze jezeli nie urodziles sie w stanach, ekwiwalentna czesc spoleczenstwa w USA do tej, ktorej jestes czescia skladowa w Polsce w momencie krytyki jakiejkolwiek faktycznej sytuacji ma chamski zwyczaj odpowiadania powiedzeniem "why don't you go back where you came from!". Istotnym jest tutaj zastapienie znaku zapytania wykrzyknikiem! Dla dalszego ulatwienia dopisze, ze ci w/w amerykanie to sa tzw "hayseeds". Dla weryfikacji twojego zrozumienia mojego wpisu, jak nazywa sie jego polski odpowiednik?

Ygrek, alez oczywiscie, ze musi byc po "audiofilsku"! Ygreg, w katalogach wszystkie fajne laski zawsze stoja z jedna stopa oparta na palcach i zalozona za lewa noge. Teraz wszyscy tak stanmy i stojmy i stojmy…po "audiofilsku". Jak debile w mniemaniu nad trescia reklamy o mydle.

Odcien, ten sam efekt uzyskasz po zarzuceniu sobie koronkowej serwetki lub damskich majtek na glowe i podchodzac do okna. Teraz zobaczysz wszystko i lepiej przez prawdziwy pryzmat folkloru w efektywnie intelektualnej formie.

Jazz czy Ty się czasami może przez przypadek lub nieuwagę uśmiechasz:) Pewnie miałeś latami ustawiony sprzęt na oknie zrobiłeś przemeblowanie i teraz puszczasz szyderę każdemu, kto postawi sobie wygodnie sprzęcik na ścianie z oknem:)))

Podejrzewam, ze Jazz:-) nie tylko sie usmiecha, ale czesto smieje sie w glos obserwujac reakcje na swoje wpisy.

Pozdrowienia dla tych zza Wielkiej Wody.

Z tego gadania to wziąłem i przestawiłem parę gratów, tak to wygląda.

[obrazekLUKASZ-234880_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)

Jazz :-)

Dzieciaku nie bryluj na polskim forum swoją angielszczyzną , bo nikt tu nie ma obowiązku mówienia w tym języku

- dla twojej wiadomości - w szkole uczyłem się francuskiego i jakoś nie widze szczególnego powodu żeby się tym popisywać ,widocznie Ty nie masz czym , to nadrabiasz tym czym nie możesz się pochwaliś u siebie :)

No popisz się wreszcie swoim sprzęciorem !

Masz kłopoty z mac-iem , o ile wiem to jpg na pececie i mac-u to jpg- no chyba że nie dajesz rady z jpg.-ami, albo masz amerykanski jpg.:))))))))))))))))))))

Jacch, ty jestes fajny. Zrobimy nastepujaco: Ty jacch bedziesz robil wpisy po francusku, a ja bede na nie odpowiadal poprawna polszczyzna, OK? Jacch, ja sie lubie popisywac polskim bigosem z dobra kielbasa.

Cold, rozumiem, ze nadal chodzi ci o zdjecie. Jedna z moich polek znajdziesz w temacie 12619 (tyt. Marantz SA11-S1). Dla ulatwienie dodam, ze zdjecie jest zamieszczone przez Pitdoga. Poniewaz mam 4 prawie identyczne sklady, mozesz sobie wyobrazic reszte.

Coś dla Jazz :-)

Mój zestawik (może nie ma się czym chwalić) nie zasłania okna ;-)

PS. Standy w trakcie produkcji, te co są to żenada...

[obrazekLUKASZ-235097_1.jpg] [obrazekLUKASZ-235097_2.jpg] [obrazekLUKASZ-235097_3.jpg]

Ukryta Zawartość

post-2746-100000778 1170262929_thumb.jpg

post-2746-100000779 1170262927_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Adamo, gratuluje! Nie dales sie nabrac na koszmarny sposob ustawiania systemu w polskim syndromie gromadzenia elekronicznego dorobku na pedestale centrum mieszkania przed oknem i firankOM. Nie masz sie czegokolwiek wstydzic, wyglada super i podejrzewam, ze padajace swiatlo z lewej strony w ciagu dnia nie tylko cie nie oslepia przy wkladaniu plyt i ustawian, ale przeciwnie - ulatwia. Bardzo fajnie!

Gość

(Konto usunięte)

Jazz :-)

Ty i poprawna polszczyzna - to tak jak "bigos z dobra kielbasa" - ten Twój popisowy bigos- ale to fakt że polak w USA to pucybut ,a w najlepszym wypadku kucharz - cieszę się że Ci się powiodło w tym dalekim kraju :))

A wpisy po francusku sobie podarujmy Ty mój mały lingwinisto.

A to że jestem fajny to wiem :) ale dzięki.

• Pokaż nowe odpowiedzi