Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

Te forum nie obsługuję BB code, musisz dać do tych załączników. 900^900 i nie większe niż 100kb ;)

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

oj, przepraszam, juz poprawiam.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-24604-100006742 1252076363_thumb.jpg

post-24604-100006743 1252076363_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

moje luźne skojarzenia, wybaczcie

Ukryta Zawartość

post-18352-100006731 1252083461_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

hehee ;)

Ale co by nie mówić kolumienki wyglądają szałowo, jaki koszt zrobienia na własny koszt takiej obudowy ;) Dla mnie ten pokój ma pozytywny i wakacyjny klimat.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Porównania jarex@ są poprawne. Autor dysponując tylko takim budżetem zbudował sobie tak jak zbudował. I bardzo dobrze. W/g mnie autor niepotrzebnie eksponuje to odrutowanie. Można zastosować troszkę dłuższe druty i schować pod tą matę. Podobnie tą listwę elektryczną można schować do tej szafki kuchennej. Wizerunek się poprawi.

Zamiast tej listwy można tam położyć n.p. pilota do amplitunera.

panowie, nie wiem dlaczego wam sie ta szafka kojarzy z lazienkową ;d

zrobiona byla pod akwarium zaokraglone, ale sprzedalem i szafke zostawilem.

Kable schowam pod słomkę, listwe tez pod szafke, ale to w swoim czasie, bo

dopiero przedwczoraj przeyszedl mi amplituner, no i jestem w fazie testów,

i nie mam czasu na pierdoly stylistyczne ;d

mialem dość mały budżet, a na początu mialem na oku taki sam model tylko wzmacniacz, jednak byla mala różnica w cenie miedzy amplitunerem stereo a wzmakiem tej samej serii wiec skusilo mnie radio;d

Kolumny i podstawki piękne, szkoda że skusiłeś się na ampli, sam wzmak ma zawsze na i ogół znacznie więcej do zaoferowania dla kolumn niż ampli, a radio można tez za małe pieniądze kupić.

A jakie plany na odtwarzacz?.

odtwarzacz myslę, że pod komplet, czyli cd-397 lub cd-497 zależy od budżetu, wkońcu mam 16 lat, i tak łatwo to nie przychodzi. :D

Witam!

Aktualnie to wygląda tak, sporo jeszcze roboty, szafki, podstawki pod kolumny, naprawa 4 części zestawu - w tym preamp Pionieer C-90.

Od paru dni jestem szczęśliwym posiadaczem kolumn SONY SS-G3. Grają czysto, są przebiegłe i ciepłe! Nie wiedziałem, że mój X55ES może zagrać tak cieplutko! Oczywiście braknie mi jeszcze dobrej stereofonii i przestrzeni, muszę z nimi poeksperymentować i jak wspomniałem wcześniej, będzie grać z preampem pionieer`a.....

Jestem zadowolony, bo można ich słuchać godzinami to raz, a dwa zrównoważone tonalnie to one są, ale i tak same decydują o tym , czy potrzeba jest dołu, góry, czy środka!

Pozdrawiam!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Super ołtarzyk, a raczej ołtarz. Wszystko mi się podoba. Nie widzę tylko takiej długiej ławy z poukładynymi pilotami i spisem, który do czego.

Kiedyś, kiedyś też maiłem taką graciarnię tylko zorientowaną na inną firmę.

jak to na co? kolekcjoner tylko pozazdroscic patrze na ta sciane sprzetu to podobnei jak bym widzial u mojego taty cala sciana zawalona sony esami i szpulowce

mnie sie to podoba trzeba miec taki swoj kacik gdzie mozna realizowac swoje hobby

Jorkers, 5 Wrz 2009, 17:36

>jak to na co? kolekcjoner tylko pozazdroscic patrze na ta sciane sprzetu to podobnei jak bym

>widzial u mojego taty cala sciana zawalona sony esami i szpulowce

>mnie sie to podoba trzeba miec taki swoj kacik gdzie mozna realizowac swoje hobby

Kolekcjoner to zbiera znaczki. Sprzetu sie slucha, a nie zbiera chyba?

?👈

BZDURA :) ja poluje na tck808es mialem swego czasu okazje kupic jak nowy ze sklepu ale nie mialem pieniedzy kupil bym go i kupie 909 lub 808 w celu kolekcjonerskim zeby sobie stal w komplecie sony ES a kasety pewnie nigdy nawet na nim nie przetestuje;)

sa ludzie ktorzy lubia miec i sluchac to co maja a sa ludzie jak ja i wiekszosc na forum ktorzy lubia miec i to sluchaja oraz lubia miec cos zeby miec swiadomosc ze to maja:) co mało kto ma:) w dzisiejszych czasach

neomammut

Nie przejmuj sie jest bardziej domowo a to do mnie przemawia troche poustawiasz głośniki i będzie dobrze .

Niektóre tutaj zamieszczane zdjęcia ołtarzyków przypominają mi salony (sklepy z audio)z lat 80 tych

Krytykujecie kogos ze swojego chermetycznego świata , dajcie na luzzz

Pozdrawiam

MAG

audiomagia.blogspot.com

neomammut naprawdę nazbierałeś ładną ilość klocków i bardzo mi sie to podoba a co najwazniejsze, że ty czerpiesz z tego satysfakcję

hehe, chyba każdy rodzaj nośnika możesz u siebie odtworzyć :) mnie się bardzo podoba, szczególnie te kolumny - basik musi chyba nieźle schodzić?

No właśnie z kolumnami, tzn. z ich ustawieniem mam trochę kłopot.... Wiem, że powinny stanąć na niższych, powiedzmy 70cm, standach i tak właśnie chcę je ustawić.... Dojdą jeszcze szafki, po jednej i po drugiej stronie, po prawej zniknie narożnik i w to miejsce szafka.

Myślałem, żeby kolumny postawić na tych standach, ale o wysokości 40-50cm i to wszystko postawić w jednej linii ze środkową szafką, muszę tylko je tam na próbę postawić i zobaczyć jak z przestrzenią...., Ale to już jak będę miał sprawny preamp....

Mój CD, X55ES dostał skrzydeł, muzyka wręcz wyrywa się z membran, gra spokojnie, ale jak trzeba to przypierdoli! Kompresja pojawia się już tylko wtedy, gdy sama płyta jest źle zrealizowana.

Kolumny? Boskie! Grają równo, ponętnie, spokojnie, to poprostu gra i to na zwykłych kabelkach za 3 dychy! I tak powinno być. To ma grać! I gra! Chce się słuchać!

Dlaczego? Kocham stare sprzęty, mają duszę. Gdy patrzę na ten, jak to się mówi "audiofilski sprzęt", choć przepraszam, on jest i tak daleko w tyle, ale każdy ma swoje rację, to widzę zwykłe pudła z przełącznikami, brzydkie to jak 150, a dodatkowo, zero dźwięku, sam suchy przekaz bez emocji....

Jest tylko jeden minus: muszę teraz wszystko poznać na nowo. Metallica - Load, k**wa tam jest tyle dźwięków! Usiadłem, nacisnąłem PLAY i mimo zdrętwiałych nóg ocknąłem się dopiero jak się skończyła płyta! Tyle dynamizmu, energii, pierdolnięcie na tej płycie było najpiękniejszym przeżyciem, jakiego mogłem doznać....

Cieszę się, że się podoba, a tym, co się nie podoba niech żałują!

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Bas? Kurna, jak jeb.... to..... Ale nic nie trzeszczy, a potrafi zejść naprawdę nisko!

standy 70 cm to przesada, wystarczy 40-45 cm.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Dokładnie, standy nie wyższe niż 50cm. Pokój świetny, dużo sporo bardzo dobrego sprzętu.

• Pokaż nowe odpowiedzi