Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

>>tiktak

Chyba młody jesteś i mało widziałeś. Polskie społeczeństwo w bardzo wielu przypadkach niestety dowartościowuje się w taki właśnie sposób, wielu ludzi kupuje drogi sprzęt, bo jest drogi, a nie dlatego, że gra faktycznie lepiej lub na prawdę wyśmienicie. Na tym forum, takie przypadki można mnożyć.....

>>partick

Tak, tak, jak cholera się szanują.....

Edytowane przez neomammut

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

z jednego z najstarszych ciagle aktualizowanych wątków robicie kolejną przepychanke w stylu być czy mieć

frustracja potrzeb jest cecha ludzka , potrzeba ksiązki , filmu , teatru chyba przez nikogo o zdrowym umysle nie zostanie oceniona jako cos złego, dlaczego więc potrzeba topowego sprzetu audio ma byc zła ?

dlatego że jest powszechnie niemozliwa ? smutne i żałosne jest to życie

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Gość partick

(Konto usunięte)

Tak, tak, jak cholera się szanują.....

w moim świecie się szanują, a na innych kładę lachę ;)

http://www.youtube.com/watch?v=H611ehKGGu8

Typowa "polska zazdrość"

Zamiast podziwiać (w końcu ten wątek od tego jest) to ciągłe dywagacje na temat muzycznej wartości. CZy to gra czy nie gra?

Zawsze wydawało mi się ze o gustach się nie dyskutuje.

Typowa "polska zazdrość"

Zazdrość, zawiść etc. to oklepane forumowe slogany zblazowanych bufonów, którzy sobie wyobrażają, że ktoś im czegoś zazdrości..... A niby czego ktoś ma im zazdrościć ???

Krytyka jest ok. Jeżeli jest to krytyka konstruktywna a nie typu...

"Po co Ci taki drogi sprzęt"... lub "ja wiem ze to nie gra"

Kiedyś był taki gość w tym wątku który za kazdym razem krytykował kiedy ktoś swój ołtarzyk audiofilski umiejscawiał pod oknami.

JAZZ.

a to Polska właśnie, w naszym grajdole zawsze się znajdzie ktoś, kto wie najlepiej, słyszał lepsze systemy, widział lepsze pokoje odsłuchowe, etc. po prostu lubi się wymądrzać i tyle

Gość StaryM

(Konto usunięte)

To czas zaprezentować swój sprzęt okrzyknięty przez wielu jako śmieciowy sprzęt

E... na tym tunerze Sony to co leży? To mi wygląda na jakąś odmianę magicznych płytek Holfi. ;)

Poprawiasz sobie klasę sprzętu w nieuczciwy sposób. ;D

internet coś zepsuł w ludziach. w bezpośrednich kontaktach tego nie ma - ludzie się wzajemnie szanują i tyle.

to wyobraź sobie ,że tak jak na forach tak mówią za twoimi plecami :]

Jeżeli coś wygląda absurdalnie to nie znaczy, że nie jest prawdziwe

E... na tym tunerze Sony to co leży? To mi wygląda na jakąś odmianę magicznych płytek Holfi. ;)

Poprawiasz sobie klasę sprzętu w nieuczciwy sposób. ;D

Ocho! Nasz forumowy porucznik Borewicz wyśledził nieuczciwości w GS-ie :))) Co to paranoja z ludzi robi...

A to Polska właśnie, czytając zagraniczne fora można zauważyć pozytywne podejście do tematu audio, klocków itd...tam nikt nikomu nie wypomina, że posiada Philipsa, Sony, czy też np JVC, nie ma tam takiej ostrej kategoryzacji to dobre, a to nie; to tanie, a to nie; to do d.., a to nie. Łączu ludzi pasja, i wzajemne wspieranie się w niej, czego i naszym rodakom serdecznie życzę!:-)

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Kiedyś kiedy zaczynałem przygodę z AUDIO słuchając DEPECHE MODE, EUROPE, KISS, itp itd moi znajomi wypominali mi że słucham tzw "SZATANÓW". Że to nie muzyka, zebym słuchał RADIA ESKA bo tam jest muzyka. Kilka razy tłumaczyłem komuś na czym polega moja pasja dlaczego uwielbiam muzyke PINK FLOYDÓW, dlaczego mam takie brzydkie klocki ("co to jest NAD?" brzydkie, ładniejsze są TECHNICSY.")

Zrozumiałem ze komuś kto nie jest tym zainteresowany, komuś kto słucha muzyki typu UMCIA UMCIA( choć ja takze nie gardze niektórymi utworami) jest bardzo trudno przyjąć do wiadomosci ze to jest HOBBY, PASJA. Tak samo jak zbieranie znaczków czy suszenie kwiatów na bukiety;)

I tutaj jezeli komuś podoba się wydać milion złotych na sprzęt , ma możliwosci do tego i chce się tym chwalić to dlaczego zaraz spada na niego krytyka osób trzecich?

Też bym coś wkleił ale niestety sprzęt jest w budowie...od zera znowu...

Typowa "polska zazdrość"

Zamiast podziwiać (w końcu ten wątek od tego jest) to ciągłe dywagacje na temat muzycznej wartości. CZy to gra czy nie gra?

Zawsze wydawało mi się ze o gustach się nie dyskutuje.

No chłopie, to kupujesz sprzęt żeby wyglądał? To co Ty tutaj robisz? Może zapisz się na jakieś tkactwo, albo zacznij projektować ogrody! To ma przedewszystkim grać!

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Nie kupuje sprzętu dlatego ze wygląda ładnie. DLa mnie ma to zgrać sie w jedna całość z całą resztą klocków oraz z akustyką pomieszczenia.

Tkactwo sobie odpuszcze a ogrody zostawie dla ogrodników i nadal będe starał się słuchać muzyki na dobrej elektronice.

Mogę tylko powiedzieć ze sprzęt który wywołał burze napewno brzmi bardzo dobrze.

Nie zrozumiałeś mojego postu niestety. Chodziło mi bardziej o to ze ktoś gościowi zarzuca ze postawił te TONE klocków za MILION PLN zeby się wylansować. I ze ten sprzęt tak naprawde stoi i się kurzy...

Nie myśl ze jestem gosciem typu:

"WCHODZĘ DO SKLEPU AUDIO I PYTAM CZY TE GŁOŚNIKI GŁOSNO GRAJA"

"ALBO PEWNIE FAJNIE N...DALA"

A co dzielu?

yulu

masz teraz u mnie każdą literówkę, mistrzu klawiatury;-)

Edytowane przez jarex

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Jak sprzęt budżetowy albo nie posiada logo audiofilskiego lub nie jest "by ... autorytet" to nie gra , jak jest Hi-End pełną gębo to ktoś sobie interes przedłuża albo bufon jest no i audio też nie gra bo to tylko cena , jak już jest audio i audiofilskie i w miarę drogie i ładne i pozytywnie oceniane przez guru tego światka ,to zasłony są źle uprasowane i dywanik za mały i tv pomiędzy kolumnami ... o zgrozo ! Jak bym k...wa narzekanie na pogodę słyszał , za gorąco , za zimno , za sucho , za mokro. Może byśmy fotki psów i kotów tu wstawiali a nie audio , albo na znaczki czy modele do sklejania przejść.

Jak na bocznicy.

a to wszystko przez brak otwartego dachu na Narodowym!

Jak sprzęt budżetowy albo nie posiada logo audiofilskiego lub nie jest "by ... autorytet" to nie gra , jak jest Hi-End pełną gębo to ktoś sobie interes przedłuża albo bufon jest no i audio też nie gra bo to tylko cena , jak już jest audio i audiofilskie i w miarę drogie i ładne i pozytywnie oceniane przez guru tego światka ,to zasłony są źle uprasowane i dywanik za mały i tv pomiędzy kolumnami ... o zgrozo ! Jak bym k...wa narzekanie na pogodę słyszał , za gorąco , za zimno , za sucho , za mokro. Może byśmy fotki psów i kotów tu wstawiali a nie audio , albo na znaczki czy modele do sklejania przejść.

Jak na bocznicy.

Dobrze Powiedziane;-)

Edytowane przez krukgczapa

pomyślcie sobie teraz (zwłaszcza ci wszyscy znafcy i psełdo góró) jak fajnie wyglądałby ten wątek bez tego pier...lenia i malkontenctwa, pewnie więcej osób by powklejało tu zdjęcia swoich systemów, a tak wielu z nas ma to w tyle, po co dawać zdjęcia swoich zabawek skoro niektórzy zbyt serio podchodzą do tematu i zaraz się dowiesz jeden z drugim, że głupi jesteś i się nie znasz i najlepiej to kup sobie inny sprzęt bo ten który masz to do niczego się nie nadaje

gdybym miał choć ćwierć tej kasy, to spełniłbym swoje marzenia.

ale i tak cieszę się Muzyką na sprzęcie na który mnie stać :)

tak czy owak, gdybyś przypadkiem był w okolicach Glasgow, to serdecznie zapraszam na szklaneczkę ;)

Wy tam macie kiepskie piwo. Szymon, nie jedz. :)

?👈

Gość amidas

(Konto usunięte)

>>bobaj chciałbym zauwazyć że wątek miał być o ustrojach akustycznych i ew. wskazówkach, dzieleniem sie doświadczeniami bądź też wklejaniem zdjęć swoich dokonań. Jak widzisz wątek bardziej traktuje co kto ma i nie ważne jakie wartości są systemy.

I wybacz ale sami forumowicze zrobili z tego wątku coś na rodzaj " pokaże co mam będę cool". Osobiście wątek jest niekończącą się komedyją, pomijając kilka wpisów i zdjęć które faktycznie prócz systemu pokazuja pracę włożoną w samo pomieszczenie.

Najprostrzym sposobem na ucięcie jakicholwiek krytycznych uwag byłaby zmiana tytułu wątku.

Np: Nasze cuda som the best!, albo " Mój system, moja radość, moja duma". O! i będzie spokój.

pzdr.

amidas

masz całkowitą rację, założycielom wątku chodziło o co innego, ale kto to jeszcze pamięta, nikt przy zdrowych zmysłach nie przejrzy całego wątku, ale wystarczyłoby przewertować kilka pierwszych stron aby się o tym przekonać

faktycznie wypadałoby zmienić tytuł wątku, ja osobiście śledzę ten wątek od ładnych paru lat, odpowiada mi obecna jego formuła, z chęcią oglądam wklejane zdjęcia, czasem można coś podpatrzeć, zawiesić oko na jakimś fajnym klocku

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Nie byłbym taki pewny, czy chodziło o ustroje akustyczne:

chcialbym bardzo zobaczyc na zdjeciach gdzies w dziale galeria....i sam pochwalibym sie chetnie.....moze na poczatek po zdjeciu ogolnym. "Widok na moj sprzet".....(przy fotografowaniu lampiakow prosze wylaczyc swiatlo sufitowe)......aparaty w dlon.

Taka "klika" powstała ze to niby tejże "kliki forum"

Ja sie boje tutaj zakładac nowy temat bo zaraz jestem zrugany ze mam wyszukiwarke ze powielam tematy, że taki projekt był, ze firanki mam za zielone. Ze kolumny za niskie. EH "klika" jest tutaj od ładnych paru lat. tzw góru.

ludziska wklejali foty swojego sprzętu od początku wątku, ale chwalili się też ustrojami akustycznymi oryginalnymi jak i wykonywanymi we własnym zakresie i to one były szeroko komentowane, od jakiegoś czasu o ustrojach akustycznych w tym wątku cisza

• Pokaż nowe odpowiedzi