Skocz do zawartości
IGNORED

Ulubione książki dzieciństwa

Champignon

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Ja w szkolnej bibliotece przeczytałem chyba wszystkie pozycje Karola Maya. Zawsze z dzieciństwem będą mi się także kojarzyć komiksy z serii "Kajko i Kokosz". A wracając do książek to kolejnym etapem, już raczej w ramach bycia wczesną młodzieżą, była twórczość Alistaira MacLeana.

Pozdrawiam

Bardzo wczesna dzieciństwo - "Sto bajek" Brzechwy (ćwiczyłem na nich swój antysrmityzm!). Do dzisiaj stoją na półce, o metr za mną.

Późniejszym dzieciństwem zawładnął Verne, szczególnie "Tajemnicza wyspa". Chyba ze 100 razy ją przeczytałem.

Byczek Fernando,który dostałem na zakończenie przedszkola,mam ją do tej pory w stanie idealnym,piękne ilustracje :O) jako nastolatek :O)Sto lat samotności- Gabriel García Márquez,kumpel chciał ją wyrzucić do kosza to namówiłem go żeby mi oddał :O)Mam ją do tej pory :O)

"Little Prince", a pozniej,kiedy juz podroslam,bajki O.Wilde'a:). Ogolnie nie lubilam czytac,sluchac. Wybieralam aktywne metody spedzania czasu. Serie typu poczytaj mi mamo dzialaly na mnie tak samo jak brukselka/fee na obiad w przedszkolu. Teraz jest inaczej,jadam brukselke i lubie czytac;).

pozdr

pre czasy - bajki i książeczki z rozkładanymi elementami 3D.

Książki Niziurskiego, Bahdaja, Szklarskiego, Nienackiego, Liskowackiego, Ożogowskiej...

zaczytywałem się w Chłopcach z placu broni, Kapitanem Bloodem, Robinsonem Cruzoe (?), Dywizjonem

303 itp

Kopalnia komiksów ze starych numerów "Świata młodych" jeszcze czarno-białego.

Komiksy: Tytusy, Kleksy, Kaiki i Kokosze,

Kto pamięta komiks Bolek i Lolek na dzikim zachodzie? Drukowany bodaj w Świecie Młodych.

Później "poważna fantastyka" z pierwszych numerów "Fantastyki"

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Przypomniały mi się jeszcze Muminki, a z komiksów Kloss, Żbik i Janosik.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.