Skocz do zawartości
IGNORED

srebrne kabelki na sygnałówke

ptiku

Rekomendowane odpowiedzi

witam

sprawa jest taka , załatwiłem sobie troszkę srebra i zamierzam zrobić sobie intercon. / niezłe nie heheheh/

chciałbym jednak poznac opinie innych na temat tych drucików jesli ktos był by chętny to mogę wysłac dwa odcinki gołych kabelków , musiałby sobie na szybko je zarobić i po testować , jak one by zagrały w dobrym lub bardzo dobrym systemie,

Druty te to Polski wyrób przeznaczony jest do bardzo skomplikowanej elektroniki wojskowej / przesył sygnałów cyfrowych w sądach/

KABELKI NIE Są PRZEZNACZONE NA SPRZEDAż

gdyby ktos z autorytetów miał ochotę sie w to pobawić proszę o kontakt

pozdrawiam paweł

Używam krótkich kabelków ze srebra z Mennicy w otulinie teflonowej. Spinają CDP z preampem. Kabelki nie są splecione, tlko biegna blisko siebie. Końcówki Bullet Eichman. Bardzo sobie chwalę te kabelki, lepszych do 1.000 zł nie słyszałem.

właśnie , ja też szukam czegoś do spięcia cd z preampem , bo ten z końcówką łącze srebrnym eaglem silverflex , a kabelki te dostałem od znanego wam wszystkim producenta dośc fajnych żeczy tj. wzmaki i cd , nie mogę jednak zdradzic nazwy firmy , na wieczór wżuce fotkę tych drucików

U mnie próba połączenie preampu i końcówki srebrnym kabelkiem się nie powiodła. O wiele lepiej gra ze starym interconnectem Audioquest Ruby 3. Ciekawe dlaczego.

Ważna jest grubość, mój srebrny ma 0,4 mm. Głośnikowy powinien mieć więcej.

Chodzi o grubość samego srebrnego drucika, bez izolacji. Ruskie sreberko, coaxialne, jest całkiem niezłe jak na swoja cenę. Pan Florian sprzedaje je na Wolumenie w każdą niedzielę od rana do 14.00

mój to rdzeń około 10sztuk cieniutkich drucików ,potem rurka chyba teflon ,potem oplot srebrny jeszcze cieńsze niż te pierwsze no i tak to wygląda

jesli chcesz mogę ci podesłac dwa odcinki gołe na tydzien lub dwa

Tak właśnie wyglądają te ruskie, korzystam z nich, ale nie są one zbyt superoskie, jak mawia mój 5-letni kuzyn.

Srebrna plecionka? Hm...

Mój interkonekt to pojedyńczy drucik 0,4 mm w teflonie. Hi-endowe srebrne interkonekty raczej tak wyglądają. Goły srebrny drut sprzedaje mennica w Warszawie przy Żelaznej. Drogo jak wszyscy diabli. W Anglii też można je kupić, różnych grubości. W teflonie.

to coś takiego

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

ptiku, 15 Wrz 2007, 10:22

"chciałbym jednak poznac opinie innych na temat tych drucików jesli ktos był by chętny to mogę wysłac

>dwa odcinki gołych kabelków , musiałby sobie na szybko je zarobić i po testować , jak one by zagrały"

Chętnie potestuje pozdrowienia koszt przesyłki z mojego konta :)

pomału pomału panowie heheheh

coś mi necik siada i nie mogę być alive,

mam zrobionego jednego dla siebie i przygotowany 2x 45cm do wysłania komus / proszę z góry tylko uczciwych kolegów , nie chciałbym żeby druty gdzieś zagineły , ja mogę wysłac na swój koszt ale przy zwrocie proszę do koperty włożyc 3zł na znaczek ok/ heheeh/

mój był testowany w grupce pięciu innyvh w przedziale od 600 do 1200zł , jak wy juz posłuchacie to wymienimy sie wtedy opiniami ok. więc prosze pierwszego chipka o podanie na priv. danych druty wracają po 7dniach oki wtedy ktoś następny sobie posłucha

Ruskie sreberko, coaxialne, jest całkiem niezłe jak na swoja cenę. Pan Florian sprzedaje je na Wolumenie w każdą niedzielę od rana do 14.00

Niestety przekonałem sie osobiscie, ze to nie jest (nie było 3-4 lata temu) srebro. Jubiler sprawdził :-/

>Czemuś nas Pan wcześniej nie ostrzegł?

Proponuję użyć wyszukiwarki. O "srebrnych" kablach z wolumenu dyskutowalismy tu już nie raz, ja sam wypowiadałem się na ten temat kilkakrotnie.

A toto pozostało mi po badaniach u jubilera:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

Mam takie pytanie. Mój ojciec jest jubilerem i drutu z czystego ( próba 0,999 inna to tylko w labolatorium) srebra mam prawię ile chcę i na dniach będę się zabierał do testowania.

Odnośnie IC mam pytanie typu jak to przylutować do wtyku tzn. na ogół w innych kablach jest żyła główna i jakaś masa ( w tych sprawach to ja zielony ja ufoludek jestem), a tu będę miał jeden lity drut. Tzn. mam przylytować jak żyłę główną, a ową masą się nie przejmować??

Będę również próbował jako kable głośnikowe i tu znów:

czy próbować jakiś plecionek , czy raczej lity gruby drut. Chcem potestować bi-wire

Ukryta Zawartość

tu widać, że drut jest podwójny, ale czy tylko na końcu, czy przez całą długość??

Na koniec prosiłbym o jakieś namiary na tanie oploty i teflon do tego typu zabaw.

THX

Ukryta Zawartość

Tu jest wątek, gdyby ktoś chciał tanio przetestować gotowe rozwiązanie:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.