Skocz do zawartości
IGNORED

Śliczne Tunery

Rekomendowane odpowiedzi

Ponownie wystawiony:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zapraszam...

post-14493-100005872 1232825974_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>"Zaliczony do jednych z najlepszych tunerów analogowych w historii według niemieckich rankingów"

Ma ktoś te niemieckie rankingi? Może dałoby radę wkleić?

Tego tunerka było mało na europejskim rynku. Spora część to prywatny import z usa i mają tylko amerykańską deemfazę stereo. Ciekawe jak ten egzemplarz?

jak wpiszesz na forum model tunera to wyswietli ci ten wątek gdzie o nim pisano, nie to nie jest wersja z ameryki normalnie europejska, wszystkie stacje odbierają normalnie bo domyslam się ze chodzi o strojenie podobnie jak w radiach w samochodach ze stanów ze nie mają parzystych ten jednak to europejczyk

To nie ma nic wspólnego z częstotliwościami, tyczy wyłącznie prawidłowego odbioru stereo. Dla odsłuchu mono nieistotne.

Sygnał stereo nadawany jest w konkretnej preemfazie i tuner musi go odebrać we w ł a c i w e j deemfazie

Deemfaza stereo obowiązująca odpowiednio: japonia 25us, europa 50us, usa 75us.

Jeżeli sygnał zostanie nadany z polskim 50uS, a odebrany z 75us, to efekt jest podobny jakbyś słuchał taśmy nagranej w dolby, ale odtwarzanej bez- następuje podbicie tonów wysokich.

Jak sobie tego denonka otworzysz to zobaczysz w jakiej jest deemfazie.

Szkoda, że nie masz rankingu, chętnie bym poczytał

manioslawa,

a ty znów powtarzasz ten sam balet w własnym ogłoszeniem wrzuconym do kolejnego wątku? tym razem różnica jest taka, że nie w "znaleziska na ebay i allegro", tylko w "śliczne tunery". po prostu chamstwo i drobnomieszczaństwo...

! Uprzejmie proszę Redakcję, Adminów i Moderatorów o wycięcie posta kol. manioslawa, z 24 stycznia 2009 z godz. 20:39, jako niezgodnego z zasadami panującymi na forum!

Gdzie to spr po zdjęciu obudowy? A co do kolegi wyżej to daj sobie spokój ja mówie że to mój tuner poza tym dyskutuje na jego temat z kolegami którymi jak widzisz to nei przeszkadza.

Pozdrawiam, manioslawa(mariuszwyrebski)

jeżeli to cie kręci to mogę tak robić częściej będziesz miał frajde...

Pozatym dodaje spowrotem zdjęcie a kto jest zainteresowany umie szukac poprzez allegro...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

manioslawa, a żebyś wiedział, że wymuszanie na chamach odrobiny kultury sprawia mu dużo frajdy ;-p i nie łudź się, nikt z forum nie kupi tego trupa, bo wszyscy znają cię jak zły szeląg...

Dlaczego od razu wycinać?

A co to komu szkodzi pogadać o tunerze.

Mogę swoje zdanie?

Ma naprawdę bardzo miłą barwę, choć brakuje mu nieco głębi i precyzji.

Dla mnie cechą dyskwalifikującą tuner TU-850 jest pasmo przenoszenia o tolerancji na poziomie -1,5dB. Owocuje to słyszalnymi ograniczeniami na dole i górze.Zależy jaką sztukę się trafi

Ja w swoim osobistym rankingu tunerów do słuchania, a nie do oglądania, nie stawiam go zbyt wysoko. Gdzieś poniżej Pioneer TX-9500, TX-9800

Kolekcjonersko za to niesamowity rarytas. Pieknie zrobiony- dla mnie jeden z bardziej urokliwych wizualnie analogów- tuż obok marantzów z oscyloskopem

Może ty sprzedajesz trupy ja napewno nie , kupe sprzętu mi sie przerwinęło przez ręki , dużo poszło na allegro wszyscy byli zadowoleni ,mało - bardzo bardzo zadowoleni, więc twoje słowa nie wiem zazdrości czy poprawienia sobie humoru albo podniecenia nie robią na mnie a myslę ze na reszcie piszących w tym wątku wrażenia,

Pozdrawiam, manioslawa (mariuszwyrebski)

stefanB,

OK - jasne, pogadać o tunerze można, a nawet trzeba ;-) ale wrzucanie linków do własnych aukcji nie jest tu mile widziane, takie są zwyczaje i zasady na forum. tymczasem kol. manioslawa wciąż złośliwie łamie zasady i reklamuje upierdliwie w wątkach aukcję z tym TU850 oraz innym swoimi "cudami", jakie ma na sprzedaż. niestety robi to mało skuteczne, bo chyba nic jeszcze nie sprzedał ;-p

manioslawa,

wiesz dobrze, do reklamowania swojego chłamu są ogłoszenia. i do twardego rzygu będę cię uczył, ale cię nauczę, że nie wrzuca się linków do własnych aukcji w wątki na forum. każdy twój wyskok - i natychmiast piszę do moderatorów. a jestem uparty, zapewniam... zobaczymy komu się znudzi wczesniej - tobie? mnie? a może... adminom? ;-p

Czas pokaże komu się szybciej znudzi bo ja także jestem uparty poza tym skończ już swoje przemowy , no chyba ze na temat , a narazie to slysze tylko ze moj denon to nic nie warty trup, niestety nic innego nie wniosłes do tego wątku a wiele osób uważa inaczej. A co do tego ze nic nie sprzedałem to wszystko co jest mi zbędne lub wymieniam na lepsze sprzedaje się na allegro wyśmienicie i wszyscy to chwalą więc odpuść sobie....

Krzych=>

O jakiej reklamie mówisz ;-) Przecież kolega stefanB napisał ,ze cienki ;-)

"Dla mnie cechą dyskwalifikującą tuner TU-850 jest pasmo przenoszenia o tolerancji na poziomie -1,5dB. Owocuje to słyszalnymi ograniczeniami na dole i górze.Zależy jaką sztukę się trafi"

To jak to było z tym tunerem? Kupiony, czy otrzymany 'w spadku'?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja nie mówie ze jest nie wiadomo jaki , jednak jest to dobry tuner z resztą sa gusta i guściki co do brzmienia ale jest przede wszystkim bardzo rzadki, sporo o nim piszą tutaj:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Może ktoś jeszcze napisze swoje wrażenia z jego posaidania bo moje nie będą pewnie obiektywne

Ukryta Zawartość

gutekbull,

;-D cóż więcej mogę dodać... dlatego napisałem, że raczej kol. manioslawa nie sprzeda nikomu z forum tego trupa... bo za cienki jest. i ten denon i sprzedawca. więc jego wklejanki linków do aukcji to próżny trud ;-)

manioslawa,

nie odpuszczę sobie. każda twoje reklama w jakimkolwiek wątku i masz jak w zlewie, że zaraz informuję moderatora. widzisz, tych co nie chcą się nauczyć, trzeba... wytresować ;-P

ok, z mojej strony koniec off-topa, zasady znasz, zaczynamy naszą zabawę ;-P

Otrzymany w spadku , po ojcu który go jakos nabył a jak to nie wiem, w sumie to ja odzidziczylem po nim troche sprzętu a przede wszystkim smykałke do muzyki pomimo wieku 19/20 lat troche sprzętu juz za mną a co do wskaźników to wystarczyło prysnąc kontaktem na potencjometr nawet nie musiałem regulowac. Pozdrawiam, i czekam na następne uwagi tudzież pytania

ale tu już sobie odpuść bo nic nie wnosisz do tego wątku poza sianiem zamętu...

>stefanB

jak to sprawdzić bo pierwszy raz o czymś takim słysze, prosze o porade?

> a co do wskaźników to wystarczyło prysnąc kontaktem na potencjometr nawet nie musiałem regulować

W takim razie proponowałbym tego typu informację dodać przynajmniej na forum elektroda.pl, zapewne niejeden Allegrowicz, zanim weźmie udział w licytacji skorzysta z Googli, a takie rozbieżności w opisach raczej nie są zachęcające...

Może masz racje nie przywiązywałem do tego wagi bo sprzedając jakiekolwiek sprzety na allegro opisuje dokaldnie jezeli cos jest nie tak jezeli wszystko gra i jestt idealnie to po otrzymaniu ode mnie paczki wszyscy mi dziękują z resztą widac po moich komentarzach ...

maniosława =>

To ,ze piszą o danym tunerze na ;

Ukryta Zawartość

o niczym jeszcze nie świadczy, po zatym ,że o nim pisza , nie dorabiałbym ideologii.

obserwuje ta stronę od paru lat i mam mieszane uczucia.

Krótko , o wielu wybitnych tunerach w ogóle tam nic nie napisano ,cała masa bardzo dobrych tunerów nie stanęła w ogóle do "zawodów "

stefanB=>

a może już czas najwyższy założyć osobny dział pt. Tunery i własną listę rankingową ???

Co o tym myślisz ??

Zebrałoby się trochę opinii porówna , doświadczeń ???

Ukryta Zawartość

może masz racje co do tej strony ja mówie co wyczytałem na forum oraz tam , a co do tego nowego watku uważam ze to bardzo dobry pomysł , pare tunerow przewineło mi się przez ręce sam bym dodal swoje 3grosze

>krzych

odpuśc sobie głupie uwagi bo nic nie daja ja mówie powaznie a ty tu sie nabijasz, w koncu ciebie zaczną wywalac z wątkow bo nic totalnie nic tu nie wnosisz i guzik wiesz na ten temat

manioslawa, no i widzisz jak to jest? ty robisz to samo. wrzucając w wątek linki do aukcji tak samo nic konstruktywnego do wątku nie wnosisz. no zupełnie nic. tylko śmiecisz.

• Pokaż nowe odpowiedzi