Skocz do zawartości
IGNORED

DPA ENLIGHTENMENT (transport+konwerter)

Tytus

Rekomendowane odpowiedzi

ZA ile masz oferte???. Bardzo solidny niedrogi transport, jaki DAC ma z nim pracowac? Mi niestety z DPA pozostal tylko KABEL.

Zwroc uwage na optyke - sprawdz jak chodzi z kiepskimi - porysowanymi plytami. Jedyna slabosc jaka znam w tym transporcie

Kiedyś w sklepie Audioklanu jeden ze sprzedawców sumiennie ostrzegał mnie przed którymś modelem przetwornika (nie pamiętam już jakim) miał taką specyficzną cechę którą wnosił do dźwięku. W starych numerach Audio Video był kiedyś test napędu i przetwornika od DPA, a i słyszałem to zestawienie u Pana Klupy.

Wskazana ostrożność poza tym może być to potencjalnie dobry zakup.

DPA rzadko można kupić w Polsce. Firma francuska bardziej przypomina manufakturę, ilość egzemplarzy jakie wypuszcza jest też nieduża.

Słuchałem miesiąc temu (przetwornik + transport + zasilacz).

Bardzo polecam! Posiada wszystkie moim zdaniem pożadane w odtwarzaczu cechy, ze szczegółowością na czele. Właściciel ustalił cene odsprzedaży na 12kzł. I już sprzedał.

Zestaw wyceniono na 5000zł. Nie wiem w sumie czy to jest atrakcyjna cena zważywszy na fakt że firma nie istnieje, poza tym przetwornik nie jest oparty na zwykłych układach scalonych tylko na zaprojektowanych indywidualnie przez właściciela firmy. Więc nikt tego nie naprawi w razie usterki.

• Redaktorzy

Firma jest (a scisle mowiac byla) walijska. Nazwa modelu moze byc mylaca, bo mam wrazenie ze byla stosowana wobec wiecej niz jednego - przechodzila ze starszych na nowe, przynajmniej w przypadku odtwarzacza zintegrowanego. Trzeba by obejrzec. Generalnie - jesli to jest z czarnym akrylowym frontem, i nierdzewna blacha na obudowie, byłby to najnowszy sprzet z serii bodaj SX. Wszystkie natomiast chropowate szare lakiery to modele wczesniejsze, zupelnie inaczej zrobione.

Uwaga odnosiła się do przetwornika i uzupełnia się z Twoją, że układy scalone były specjalnie zaprojektowane czyli, jako specjalizowane są niedostępne na rynku. Przejrzyj kolego wyszukiwarką to forum, kiedyś miała już miejsce dyskusja na ten temat. Zwróć uwagę na sprzęt używany przy testach w AV, wydaje mi się, że nadal używają DPA. Kiedyś DPA 128 był bardzo chwalony przez recenzentów i chyba został w redakcji jako przetwornik referencyjny. Czyli skieruj tam swe kroki. Możesz zwrócić się z pytaniem do Kustagona.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.