Skocz do zawartości
IGNORED

Klub miłośników chińskich lampowców

Rekomendowane odpowiedzi

peeswane to by grały już w szufladzie i bez prundu

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

strona podana w linku to yaqin.pl i to chyba była strona Electropunktu z Bydgoszczy, który również sprzedawał Yaqiny, co i tak nie zmienia faktu, że strona yaqinpolska.pl nie działa/nie istnieje/została zawieszona* (* niepotrzebne skreślić), a podobno nowa dostawa miała być w grudniu

To teraz chińskie bańki to NOSy?

:)

dokładnie chodzi mi o 5z3p-J z lat siedemdziesiatych z czarną anodą :)

• 2 tygodnie później...

Witam Kolegów,

Chciałbym kupić Yaqina MC-13s, w Polsce to w tej chwili skrajnie trudne, LiveAudio milczą, a Elektropunkt nie posiada ich w ofercie. Czy ktoś coś wie, czy te produkty będą dostępne w najbliższej przyszłości, czy trzeba wybierać tylko spośród MingDa i Xindak? Przez kilka miesięcy miałem pożyczonego starego Philipsa z 1962 roku na lampach ECC83, grał tak, że swojego tranzystora owinąłem w folię, pochowałem w garażu i już nigdy więcej nie chcę słyszeć dźwięku z półprzewodnika....

pozdrawiam wszystkich

michał

Witam Kolegów,

Chciałbym kupić Yaqina MC-13s, w Polsce to w tej chwili skrajnie trudne, LiveAudio milczą, a Elektropunkt nie posiada ich w ofercie. Czy ktoś coś wie, czy te produkty będą dostępne w najbliższej przyszłości, czy trzeba wybierać tylko spośród MingDa i Xindak? Przez kilka miesięcy miałem pożyczonego starego Philipsa z 1962 roku na lampach ECC83, grał tak, że swojego tranzystora owinąłem w folię, pochowałem w garażu i już nigdy więcej nie chcę słyszeć dźwięku z półprzewodnika....

pozdrawiam wszystkich

michał

Chyba najlepiej kupić na ebay.com prosto z chin cło dowalą ok 300 pln no ale i tak cenowo wyjdzie dobrze tylko trochę trzeba czekać ewentualnie dopłacić za szybką przesyłkę ale to już trochę więcej kosztuje .

Czesc

Podlaczylem prawa kolumne do lewego kanalu wzmaka; lewa do prawego - efekt - duzo lepsza scena.

Polaryzacja kabli jest ok; polaryzacja kabli zasilajacych tez ok - czym tlumaczyc ten efekt ?

pozdrawiam

Chyba najlepiej kupić na ebay.com prosto z chin cło dowalą ok 300 pln no ale i tak cenowo wyjdzie dobrze tylko trochę trzeba czekać ewentualnie dopłacić za szybką przesyłkę ale to już trochę więcej kosztuje .

Dobrze przelicz, Cena + Transport razy kurs USD + 4,5% cło + 23% Vat. Wyjdzie niemal tyle co najtańsza MingDa a wzmacniacz co najmniej klasę lepszy i masz gwarancję.

Yaqina MC-13S i nie tylko możesz kupić na e-bay-u od europejskich sprzedawców (z Włoch i Wlk. Brytanii), tak więc sprawę cła i vatu masz z głowy, pozostaje tylko opłata za wysyłkę, a cena podobna do tej jaka była u nas w kraju:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) "]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) [/color]

Ukryta Zawartość

swoją drogą ciekawe, co dalej z naszym dystrybutorem Yaqina

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez bobaj

Dobrze przelicz, Cena + Transport razy kurs USD + 4,5% cło + 23% Vat. Wyjdzie niemal tyle co najtańsza MingDa a wzmacniacz co najmniej klasę lepszy i masz gwarancję.

Nie sprawdzałem tego teraz dokładnie jednak kiedyś zamówiłem na ebay MC-10L co prawda czekałem na niego 3 miesiące ale wyszedł mnie 1280 pln ze wszystkimi opłatami a u nas w PL sklep sprzedawał go po 2000 pln wtedy . Jeśli teraz wychodzi tak drogo to tak jak piszesz lepiej kupić MingDa .

... a któryś z kolegów nie chciałby się pozbyć swojego Yaqina przy przesiadce na jakiś wyższy model? Zapraszam z ofertami na priv.

pozdrawiam serdecznie,

michał

Witam

Mam pytanie do tych wszystkich którzy mają 6ca7 -t Psvane w swoich wzmakach .

Jakiej wartości macie ustawiony bias. Szukałem info w necie - nie znalazłem.

Ustawiłem 0.38 v , ale nie wiem czy jest prawidłowy.

Pozdrawiam

Witam

Czy ktoś z Was słuchał lub ma yaqina ms-650b? ( ew.550)

Co możecie powiedzieć o tym wzmacniaczu? Jak wypada na tle innych janków.

Wszystkie informacje mile widziane.

Pozdrawiam

panowie tak z ciekawosci,

integra z wykopem do kolumn dosc miekkich i cieplych

lampka kt88

co polecalibyscie z chinskich porzadnych/przyzwoitych konstrukcji??

Edytowane przez bart-azazel

Integra z wykopem - NAD ? albo Roksan Kandy K2?

ale to watek dotyczacy konstrukcji lampowych nie tranzystorow, chyba ze czegos nie wiem i nad robi tez lamowe rzeczy??!!

• Pokaż nowe odpowiedzi