Skocz do zawartości
IGNORED

Klub olewaczy wyborów

Rolandsinger

Rekomendowane odpowiedzi

camle, ja już wczesniej wklejałem fotki na forum przy różnych okazjach....lepszych niż forumowe CV :)

Koledzy też wklejali...mysle ze tak lekko liczac 5-6 moich fotek na forum jest a i pewnie nastepne będą...ale to przy okazji.

Pozdrawiam

ok - ale nie nie potrafię zlokalizować "człowieka lancastera" z pomocą wyszukiwarki... to jest równie przykre co bolesne - ludzki mózg funkcjonuje w kategoriach "ludzkich" na podstawie "zdjęć" - tego ryja nie lubię a tego lubię - prostacka sieć neuronowa

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

camle, to tak zebys wiedział gdzie szukac....

Ukryta Zawartość

Karen, nie mam doswiadczeń, ale zakładam ze wiesz co mówisz :)

Opowiedz gdzie ostatnio miałes kontakt ?

AMm nadzieję ze nie robili Ci jakichś niedobrych rzeczy ?:)

....czasami się słyszy o takich przypadkach...

....w kazdym razie jakby co - to nie ja.

Pozdrawiam

ale o jakcih przypadkach Ty tu rozmawiasz:)?....wlasnie na tym polega Twoj problem...ze Ty sie doszukujesz...:)...gdyby sie komus nie powiodlo, kto nie mysli jak Ty...to brawo dlugo bedziesz bil...:)

Polska

Poranne zorze, poranne zorze

Gdy idę w Sopocie nad morzem

Po plaży brudno-piaskowej

Bałtyk śmierdzi ropą naftową

Poranne chodniki

Gdy idę, nie rozmawiam z nikim

Jak jest w niedzielę nad ranem

Po sobotnich balach chodniki zarzygane

Polska

Mieszkam w Polsce

Mieszkam w Polsce

Mieszkam tu, tu, tu, tu

Koncerty popołudniowe

Pełne bezmózgów w służbie porządkowej

Patrzą wokoło, bo swędzą ich ręce

Kochają bić coraz więcej i więcej

Znowu wieczorne przygody

Gdy wchodzę na kamienne schody

Zaczepia mnie pijanych meneli wielu

Jutro spotkają się w kościele

Polska

Mieszkam w Polsce

Mieszkam w Polsce

Mieszkam tu, tu, tu, tu

Nocne sklepy z mlekiem

I patrzę, co się dzieje pod sklepem

Tłum przystawia komuś do twarzy pięści

Żądają dla niego kary śmierci

Znowu poranne pociągi

Ja stoję i patrzę na mundurowe dziwolągi

Czy byłeś kiedyś w Kutnie na dworcu w nocy

Jest tak brudno i brzydko, że pękają oczy

Polska

Mieszkam w Polsce

Mieszkam w Polsce

Mieszkam tu, tu, tu, tu

Nocne sklepy z mlekiem

I patrzę, co się dzieje pod sklepem

Tłum przystawia komuś do twarzy pięści

Żądają dla niego kary śmierci

Znowu poranne pociągi

Ja stoję i patrzę na mundurowe dziwolągi

Czy byłeś kiedyś u nas na dworcu w nocy

Jest tak brudno i brzydko, że pękają oczy, oczy, oczy

Polska

Mieszkam w Polsce

Mieszkam w Polsce

Mieszkam tu, tu, tu, tu

Tu, tu, tu, tu, tu, tu, tu, tu ...

tekst Kazik Staszewski

Karen, uważasz że złodzieje którzy skutecznie kradli to ci, któym "się powiodło" ?

Wiadomo, ze są na całym świecie jakieś branże w których w danej chwili robi się dobry wynik uczciwie.

W tej chwili jest to powiedzmy informatylka. Kolejną branżą gdzie będac specjalistą może się powiesć to np. medycyna, ekonomia, prawo(ale nie u nas, bo mamy kolejną cosa nostre palestre) itd...ale na bank nikt w cywilizowanym świecie nie funduje nikomu takich numerów jak były fundowane u nas przez postokrągłostołowców. Kolejny okres błędów i wypaczeń.

Co Ty myślisz, ze na PiS głosują jacyś nieudacznicy, a na PO to jacyś potentaci intelektualni ?:))))

Fanclubowi PO pozostało już tylko iść jak stado baranów za wodzem-antykaczorem(niczego innego ten człowiek w tej chwili sobą nie reprezentuje), bo głosowac na kogoś "wypada", a przecież nie bedą głosować na PiS.

Uczciwiej by było nie iść do wyborów wogóle widząc ze PO zapezentowała sobą ostanimi czasy wszystkie wady jakie widziała u swoich przeciwników politycznych....temu akurat się nie dziwię.

...z tym ufo jest dokladnie jak pisałeś, tyle ze jest to z tego co widzę zwykłą projekcja.

Też sobie klona założę, bo rozmowa z klonami ludzi bez odwagi cywilnej i tym podobnym baraństwem przestaje mnie kręcic :)

To jest typowo platformerskie - brak odwagi cywilnej(jak u wodza) nie przeszkadza. Kolejny miszcz bocznicy z zerem wpisów gdziekolwiek indziej.

I jak tu wybory olać, jeszcze wodzowie takich "człowieków sukcesu" mogliby do władzy wrócić i nadal syf robić.

....pewnie ze z kraju moze wyjechać nie 2 tylko np. 4 mln urodzonych piz* i nieudaczników(którzy robotę łapią na pniu za 5-10 razy większą kasę niż u nas) ....samo zdrowie....to sa oczywiscie nieudacznicy któym się nie powodzi jak np. mój kumpel historyk po UAM, który wybrał taki kierunek zamiast debil iść na uczelnie techniczną.

Sam sie nieudacznik skazał na taki los :))))

Śmieszy mnie ta krótkowzroczność i perspektywa patrzenia z punktu własnej dupy przez częsć ludzi zwiazanych z trendy antykaczyzmem. O ile mogę sobie to wytłumaczyc w przypadku "moherowej babci" to człowiek wykształcony uważam powinien(haha-system edukacji tego nie uczy niestety)myśleć choć odrobinę samodzielnie, a nie TVNowo.

W kazdym razie zapewniam, ze jest mnóstwo(ba, coraz więcej) ludzi, którzy uczciwą pracą żyją na poziomie i głosują na PiS. Pewnie Ci się to w głowie nie mieści, bo jak ktoś sobie radzi to chyba normalne ze powinien głosować na człowieka bez odwagi cywilnej ala Tusk, lub kiepskiego aktora ala Komorowski ? Drugim Reaganem Bronek nie zostanie, spoko :) Jeszcze trzeba mieć jaja.

camle, masz zaciecie narcystyczne, więc proszę nie oceniać ksiązki po okładce ;)

....i nie ferować kto i kiedy jest człowiekiem...

Pozdrawiam i dobranoc

kubedes, świetny tekst. Zobacz jeszcze komu był dedykowany - rocznik.

Niestety sporo z tego zotało do dziś.

Teraz kazik pisze o bieżących problemach - bedacych wynikiem właśnie tamtej polityki.

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

A ja serdecznie dziękuję Rolandsingerowi i innym olewaczom. Bo podejrzewam, że nie dlatego olewają że nic im na tej scenie nie odpowiada, ale dlatego, że są głęboko sfrustrowani tym że PIS ma niezłe notowania, i biorąc obiektywną poprawkę na wiadomą jakość polskich sondaży- może być jeszcze lepiej niż w 2005 r.

A ci co tak nienawidzą PISu, że nawet gdyby im rewolwer do głowy przyłożyć (bohaterowie bujnej wyobraźni).. itd. Ci to właśnie nasi tu olewacze. Więc z oczywistej arytmetyki wynika, że Rolandsinger nie głosując, głosuje za PISem.

Roland dziękuję za twój głos w naszej słusznej Polskiej sprawie! :-D

Oni olewają wybory, bo w gruncie rzeczy są moherami i rządy PiSdu, Giertyszków i Lepperów oraz wymachiwanie piąstkami przez socjopatę Zioberka bardzo im odpowiada. A bieganie do kościółka raz w niedzielę jest dla nich terapia po całym tygodniu robienia świństw bliźnim.

@kubedes

piosenka KULTu > byla w czasach Jaruzelskiego ocenzurowana,

Niedźwiedzki w Liście przebojów trójki puszczał tylko jingla zamiast tego kawałka,

PRL to był ciekawy kraj, ludzie głosowali na piosenkę choć jej nie słyszeli ;-)

@ Horst

Jesteś w błędzie. Ja w swojej awersji do polityków w Polsce nikogo nie faworyzuję. Uważam po prostu, że wszyscy są siebie warci. A jeśli brak głosu na oligarchów pomoże czarnym, to cieszę się, że dzięki mnie będziesz szczęśliwszy.

Rolandsinger, 23 Wrz 2007, 12:33

>@ Horst

>

>Jesteś w błędzie. Ja w swojej awersji do polityków w Polsce nikogo nie faworyzuję. Uważam po prostu,

>że wszyscy są siebie warci.

to wynika ze sztucznie hodowanego układu (jest taki), a nie z naturalnego doboru

choć "wszyscy" to za duże uogólnienie..

>A jeśli brak głosu na oligarchów pomoże czarnym, to cieszę się, że

>dzięki mnie będziesz szczęśliwszy.

taki niezły oficer na studium politechniki we wrocku mawiał: "będzie lepiej jak sobie popier(beztego)dolę"

a są szanse że i bez tego będzie lepiej i będziemy szczęśliwsi, w Polsce z mniejszą komuną, przynajmniej merdialną- nie od razu..

• Redaktorzy

"Coż za różnica czy będzie rządził przestępca z Torunia wespół z jednojajowymi giermkami, otoczony armią starych, głupich i rozhisteryzowanych bab w beretach, czy kryminaliści z garniturach Armaniego wspierani przez poslkch ologarchów."

Zabawne zestawienie - w pierwszej części obrzucasz wyrażansami obecnie nam panujących, a w drugiej wiernie ich cytujesz. Czy nie ma w tym sprzeczności? Zwłaszcza wykorzystanie słowa "oligarchowie" w specyficznie manipulowanym znaczeniu wydaje się charakterystyczne. Słowo oligarcha oznacza członka niewielkiej grupy rządzącej krajem, w domyśle poza kontrolą narodu. Według tego słownikowego kryterium oligarchą jest niewątpliwie Wierny Edgar, ale w żadnym wyapadku Krauze, który jest po prostu bardzo zamożny. Tak tak, odcinamy się od polityki, usiłujemy nie poddawać się stereotypom, a jednak wciskają się wszystkimi szczelinami.

>jozwa maryn, 23 Wrz 2007, 18:23

>Słowo oligarcha oznacza członka

>niewielkiej grupy rządzącej krajem, w domyśle poza kontrolą narodu. Według tego słownikowego

>kryterium oligarchą jest niewątpliwie Wierny Edgar, ale w żadnym wyapadku Krauze, który jest po

>prostu bardzo zamożny. Tak tak, odcinamy się od polityki, usiłujemy nie poddawać się stereotypom, a

>jednak wciskają się wszystkimi szczelinami.

"Krauze, który jest po prostu bardzo zamożny".

jozwa, to że jest zamożny to taki sam fakt jak to, że jest oligarchą przez WIELKIE O !

Naprawdę trudno mi uwierzyć w to co napisałeś.

• Redaktorzy

"jozwa, to że jest zamożny to taki sam fakt jak to, że jest oligarchą przez WIELKIE O !"

Jeśli utożsamiasz jedno z drugim to znaczy, że jednak nie wiesz co jedno i drugie znaczy. Zajrzyj jednak do słownika i do podręczników historii. Jarosław Kaczyński nie jest znawcą ani języka polskiego ani historii, i jego bon-moty nie zawsze są zgodne z aktualnym stanem wiedzy. I nie jest to żadna tania analogia ze Stalinem, pozwolę sobie uprzedzić zarzut.

Oligarchami określa się powszechnie bogaczy rosyjskich, ale jeśli nawet, to są oni oligarchami przy bardzo potężnym cesarzu (a ściślej tyranie, jeśli nadal trzymać się terminologii greckiej), bowiem mają oni tyle i tylko tyle władzy, na ile im Kreml i weterani KGB pozwolą. Oligarchami można by nazwać od biedy amerykańskich tzw. kapitanów przemysłu z XIX wielu, ich możliwości wpływu na politykę faktycznie odpowadały ich majątkom, jednak kontrola ze strony demokratycznie wybranych organów nawet w tym wypadku była duża. W świetle tego nazwanie oligarchą Krauzego, Kulczyka, czy któregos z tych ukrywających się typoów od żelatyny czy czegoś tam jest żałośnie niewspółmierne do rzeczywistości.

Chyba że ktoś uzna, że "oligarcha" jest synonimem słowa "bogaty", ale to byłby pogląd błędny, przejaw nieuctwa maskowanego oglądaniem telewizji.

Nie jestem absolutnie zadnym klonem, przykro mi jezeli Cie rozczarowałam:) Mam zero wpisow w innych zakladkach, bo trafilam tu szukajac czegos o muzyce i przy okazji weszlam na bocznice. Poczytalam, posmialam sie z niektorych dyskusji, troche mi sie klimat udzielil i sie wlaczylam:) O sprzecie pisac nie bede, bo sie na nim nie znam, wystarczy mi ze moje klocki graja dobrze:)

a teraz Cie zacytuje :

"Roland, na to nie licz Tak to byli wychowani wyborcy prezia przed 89. A jak ktoś nie głosował, to i tak głosował ))....teraz masz ich kontynuację w postaci millera, tuska i reszty tej swołoczy, która się w magdalence dogadała w sprawie podziału wpływów."

Chciałam zapytac czy pan Kaczynski to obserwatorem ONZ był w czasie Magdalenki i obrad okrągłego stołu? Moja zaczepką w kierunku Twojej osoby chciałam Ci tylko zwrócic uwage, ze jestes agresywny i ubliżasz ludziom, którzy walczyli o to zebysmy nie stali w kolejce po banany i zebysmy zyli w wolnym kraju. No ok, Miller pewnie mial banany bez kolejki, jego bronic nie bede:) Ale nazywanie ludzi z dawnej Solidarnosci 'swolocza' to troche przeginasz. Zreszta Twoi idole tez sie lapia do tej kategorii, bo tez siedzieli przy tych stolach. No chyba ze robili za kelnerow?:)

Skoro juz jestesmy przy Kaziku i Kulcie, to kiedys spiewal on mniej wiecej taki tekst:

"kazdy polityk to swinia czarna"

(mam nadzieje, ze jeszcze nikt tego tutaj nie cytowal, nie chcialo mi sie wertowac wszystkich wpisow ;-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.