Skocz do zawartości
IGNORED

Klub olewaczy wyborów

Rolandsinger

Rekomendowane odpowiedzi

@józwa

oligarchia to grupka bogaczy mająca wpływ na rządy, termin ten używany był głównie na określenie stosunków w Ameryce Południowej,

ostatnio prasa w ten sposób określała rosyjskich bogaczy którzy żadną oligarchią nie są, w "znaczeniu południowoamerykańskim", bo ich bogactwo pochodzi z zezwolenia wladzy,

może inaczej, oligarchia to realna chociaż nieformalna władza, a w Rosji tak nie jest,

wbrew temu co piszą pismaki,

i kto tu ma gazetową wiedzę, panie józwa? hę?

karen, nie ubliżam żadnym ludziom za to ze walczyli o wolną Polskę...sam fakt bycia w opozycji nie jest dla mnie zadnym powodem do tego aby potem taki delikwent maczał sie w rożnych niejasnych, albo wprost - przestępczych działaniach. "Ubiżam" ludziom którzy chcą rzadzić państwem, a brakuje im zwyczajnie odwagi cywilnej by powiedzieć: tak podpisałem kiedyś lojalkę i brałem kase za współpracę, tak mój dziadek był w wehrmachcie, tak gadałem przez telefon za 100Kzł rocznie(to już niepojęte przyznasz?)

Ubliżam ludziom, ktrych polityka doprowadziła do patologii w kraju w którym mieszkam, ubliżam tym których polityka doprowadziła do exodusu za chlebem sporej częsci społeczeństwa...a nie przwijał się w miedzyczasie przez nasz region żaden kataklizm(poza pomysłami balcerowicza). Ubliżam ludziom którzy będac przedstawicielami naszego kraju nie dosc ze nic nie robią poza lizaniem dupy(to jedno potrafią) unijnym deputowanym to jeszcze komentują Polskę ze jest taka a siaka, bo nie millerowo-postokrągłostołowa.

To tak gdybyś nie zauwazył komu ewentualnie "ubliżam", bo nie nazwałbym tego ubliżaniem.

O millerze czy innych urbanopodobnych aparatczykach nawet prrzy tej okazji nie ma co wspominac. Millera obciąza kompletny brak panowania nad personelem, żeby nie powiedzieć świadome kierowanie tą "ekipą" ... :)

Pozdrawiam

"Krauze, który jest po prostu bardzo zamożny".

jozwa, gdybyś dostał dzieki znajomosci z preziem 700mln zł za friko(bo system komp. ZUS nadal nie działa) to też byś był po prostu bardzo zamożny..

>jozwa maryn, 23 Wrz 2007, 19:08,

nie będę cytował, zainteresowani znajdą. Brawo, dużo lepsza wersja. A teraz cofnij się parę dekad wstecz w polskiej historii, weź poprawkę na wielkość porównań, pomyśl o ówczesnych powiązaniach (niestety ciągle jeszcze występujących) i już masz. Done.

Słowo oligarchia nie jest synonimem słowa bogaty. Mam paru bardzo bogatych znajomych, nie są oligarchami. Wypracowali swój majątek własnymi rękoma.

pozdrawiam,

Lancaster:)

czyli rozumiem, ze ublizasz głownie Kaczyńskim:)...troche mi ulzyło..jak Cie przeczytałam, a wiesz, taki argument ze czyjs dziadek byl w wermahcie, to wybacz, nikt by sobie tego nie zyczyl i nie ma to przelozenia na trazniejszosc:), moj dziadek byl akurat w AK czyli mam sie z czego cieszyc:), ale kto wie..jak go osadza za 50 lat:)..Ty tez bys ocenial swojego dziadka i psy byc na nim wieszal?, rola dziadka nie ma tu zadnego znaczenia.. i nie odpowiedziales na moje glowne pytanie:), mianowicie:

"jaka role odegral Kaczynski w roli uczestnika obrad w Magdalecne i przy okrągłym stole":)

lancaster ma to do siebie że sra jak karabin maszynowy aby po zacięciu robić kapiel w sedesie.czasani przypadkowo go spłukuja ale on jak dzielny PIC zawsze chwytając sie deski sedesowej w ostatniej chwili ratuje swoja dupę.

• Redaktorzy

Hmm. Nie było to za elegancko napisane, kamerad. Rozumiem, ze lancaster może irytować (ja na przykład zawsze byłem zwolennikiem Yorków i uważam, że wygrana stronnictwa Lancastrów pod Bosworth była krzyczącą niesprawiedliwością, i wynikła tylko ze zdrady Stanley'ów), ale fason lepiej trzymać.

Józwa, jako 'internetowy' znawca psychologii i ludzkich patologii, powinieneś też wiedzieć, że dla zatrzymania histerii potrzebny jest silny bodziec.

Dyskusja rzeczowa jest możliwa jedynie na poziomie, gdy obie strony z histerią już sobie poradziły ;-)

• Redaktorzy

Ponieważ jednak po okolicy pałęta się strona, która z histerii zrobiła sobie modus operandi i uważa ją za swoją największą zaletę, w zasadzie dyskusja jako taka jest bezcelowa. Ale od czasu do czasu można pokazać komuś, że robi z siebie durnia, ot tak dla higieny.

Zauważ, że histerycy i pieniacze są w stanie szanować jedynie tych, którzy im takiego hamującego bodźca dostarczą. Inaczej jedynie lekceważą przeciwnika.

Muls na takich histeryków jest wprost genialny :-)

• Redaktorzy

Nie wiem. Jako efekt widzę tylko przekrzykiwanie się. A ja nie lubię krzyków, bo przeszkadzają mi kontemplować i pławić sie w luksusie.

Karen, grzechy obecnej władzy ?

Prosze bardzo :) :

- zanadto rozwieżgany i przez to za mało skuteczny Ziobro

- negocjacje z lekarzami(po 30% podwyżce i kolejnych protestach przyjmowałbym na miejscu PiSu do pracy lekarzy z ukrainy, indiii...skad tam chcesz. Podczas ostatniej kontuzji kilka lat temu rehabilitował mnie Hindus właśnie - super gość Nie uwazam zeby lekarzom w tym kraju xle sie działo, a jezeli oni tak uwazaja to niech szukaja lepiej płatnej pracy za granica tak jak reszta rodaków zamiast terroryzować rzad i ciagnąć kolejną kasę z naszych podatków. Oni wołają: chcemy, ale nie interesuje ich już kto za to zapłaci...nie mają źle)....no a miękki PiS negocjuje nie wiadomo dlaczego i co.

- kaczyński obrażajacy sie na artykuły prasowe(szczeniactwo)

- niepotrzebne demagogizowanie niektórych zjawisk(PiS faktycznie ma obiektywne zasługi dla kraju, więc uwazam ze jest to potrzebne Tuskowi a nie Kaczyńskim akurat) i PiS spokojnie moze sie skupic na kampanii pozytywnej, negatywną pozostawiajac antykaczorom :)

- wiadomo, ze wszyscy trzej z Gosiewskim mogliby być wyżsi :)

Przez te dwa lata na tle plusów i niepowielania minusów poprzedników ich wady są naprawdę natury kosmetycznej. Do tej pory nie było aż tak dużych defektów natury kosmetycznej(no może pomijajac Urbana i Oleksego)....ludzie są przyzwyczajeni o opalonych gości w błękitnych koszulach po diecie kapuscianej serwujących okrągłe zdania....nikt sie specjalnie nie zastanawia co taki prezio z Dońkiem planują(bo w sumie nic nie planują - jak zwykle spontan:)) dopóki ich samych polityka postokragłostołowców nie dotknie....jak w Campo di Fiori i tej opowieści o karuzeli ustawionej pod murami getta przez Niemców.

Nie mam na myśli zadnego obrazowania czegokolwiek oprócz mechanizmu...wszyscy dobrze sie bawia z "eleganckimi Panami", bo to nie oni dostali od nich po dupie.

PiS przegina miejscami to fakt, ale sam przyznasz ze Krauze "łowca kontraktów publicznych"dostający od prezia na dzień dobry 700baniek za friko z naszych podatków i wielu innych jemu podobnych jest jakimś tam powodem do pisdrackiego wnikania ? ... a że wnikają jak pisałem mało skutecznie ośmieszajac sie czasami to nawet tych metod nie bronię....faktycznie do poprawy.

Pozdrawiam

>Nie wiem. Jako efekt widzę tylko przekrzykiwanie się. A ja nie lubię krzyków, bo przeszkadzają mi

>kontemplować i pławić sie w luksusie.

W takim przypadku podpadasz już pod oligarchę - i lada moment może być zbyt późno....

Protest song :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wpadłem zobaczyć co słychać u olewaczy, niestety żadnego nie spotkałem ;-)

Olewacze wyborów gdzie jesteście? Ujawnijcie się!

Nie pozwólcie agitatorom zniszczyć swojego wątku!!!

>Lancaster

Jeżeli chodzi o służbę zdrowia, to akurat jestem w temacie, pracuje w administracji NZOZu pewnego i wiem jak zarabiaja lekarze. Jeżeli uważasz, ze zarabiają duzo, to jestes w błedzie. To jest istne nieporozumienie, zwazywszy na fakt, ze odpowiadają za zycie ludzkie, a te 30% podwyzki, o których wspomniałes - to to nie jest tak, ze lekarz dostał 30% podwyżki, od pensji nie wspomne jakiej i się chlop czy pani cieszy. Z tych 30% musiał odpalic stawke co najmniej pielęgniarce i rejestratorce, bo to tez służba zdrowia, nie wspomne o statystyczkach medycznych itp. stanowiskach. Sprawa sprowadzenia do Polski lekarzy do pracy z Ukrainy, Indii i skad tam chcesz tez jest dyskusyjna..musieli by zatrudnic tłumaczy dodatkowo..i pewnie tyle chętnych lekarzy by było do pracy u nas, co spawaczy, których mieli sprowadzic z Bułgarii.

Szkoda, ze nie wytknąłes obecnej władzy np. nieszczenia ludzi, te całe archiwa IPNnowskie. To cos całkiem niezrozumiałego dla mnie, albo je otwierają, albo zamykają na 100 lat i kiedys ktos ich oceni, a nie takie „ooo cos mi podskakujesz za bardzo….a ja mam dokumenty na Ciebie”, za tydzień „Ty nie bądź taki mądry, bo mamy tu kwit na Ciebie” i takie wyrywane zdania z kontekstu na dzien dobry dla każdego, takie „ kto nie idzie z nami, ten przeciwko nam!”

I ja nie jestem „on” tylko „ona” :)

Karen, rozumiem, ale mam Ci przedstawic sytuacje w innych branżach ? Najczęsciej wyglada podobnie.

Może by tak lekarze ruszyli dupska i pomysleli troche zamiast wydawac kasę po 1Kzł/osoby jak dzis słyszałem na kursy negocjacji o podwyżki....

...jeżeli juz to mogliby powalczyc o dystrybucję pieniadza na drodze pacjent/płatnik - konto lekarza...np. poprzez redukcje do minimum administracji i przewalaczy papierków w szpitalach i ogólnie instytucjach odpowiedzialnych za dystrybucje kasy. Po co wogóle NFZ-ty i tym podobne garby ?

Bardzo bym przyklasnał lekarzom, ze postarali sie o likwidacje takich przybytków a zaoszczedzona kase przeznaczyli np. na swoje pensje....ale wyciąganie z budżetu kasy w sytuacji gdzie najnizsza emerytura w kraju wynosi 520zł(wiem, ze negocjując wyszarpywanie kasy z budżetu lepiej o tym nie myśleć) to moim zdaniem nie jest OK.

Pozdrawiam

lancaster

masz racje pisałem wielokrotnie z 1 zł wchodzącej do systemu do pacjenta dociera 30 groszy i oczywiscie tych nadzorujacych przepływ kasy to nie interesuje bo jak kazda administracja sa zajęci udowadnianiem koniecznosci swojego istnienia

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.