Skocz do zawartości
IGNORED

Kabel cyfrowy coaxial do 250zl

maxus

Rekomendowane odpowiedzi

Poszukaj stereovoxa z drugiej ręki.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Stereovox cyfrowy od HDSE różni się wyłącznie koszulką na której jest napis. Budowa i wtyki identycznie to samo.

Kroiłem znajomemu na pół więc......... kupcie sobie parkę HDSE i każdy niech weźmie po jednym.

Osobiście nie sprawdzałem u siebie Anti digital ale wg. osób je używających są dobre w dzwięku i cenie.

>Stereovox cyfrowy od HDSE różni się wyłącznie koszulką na której jest napis. Budowa i wtyki

>identycznie to samo.

Budowa może i tak, ale HDXV ma końcówki BNC + przejściówki na RCA więc co do wtyków to się trochę rozpędziłeś ;-)

Niedawno pojawił się następca HDXV - XV2 który jest nieco droższy.

PS. Dobre ceny na stereovoxa zawsze były w sklepie www.gcaudio.com (HDXV kosztował 111$ z wysyłką) - niestety już jest niedostępny, jego miejsce zajął XV2.

Czy testowałeś inne kabelki cyfrowe? Może nie warto przepłacać ;-)

There are only two kinds of music - good and bad.

- Duke Ellington -

Teo hmm porownywalem profigolda i audionove i powiem ze nawet roznice slyszalem :D tylko nie wiem czy jest sens skakac dalej niz np audionova ? czy moze kimber :P dlatego potrzebuje pomocy .

karbidoczaszka, 26 Wrz 2007, 21:28

>>Stereovox cyfrowy od HDSE różni się wyłącznie koszulką na której jest napis. Budowa i wtyki

>>identycznie to samo.

>

>Budowa może i tak, ale HDXV ma końcówki BNC + przejściówki na RCA więc co do wtyków to się trochę

>rozpędziłeś ;-)

>

>Niedawno pojawił się następca HDXV - XV2 który jest nieco droższy.

>

>PS. Dobre ceny na stereovoxa zawsze były w sklepie www.gcaudio.com (HDXV kosztował 111$ z wysyłką) -

> niestety już jest niedostępny, jego miejsce zajął XV2.

>

>Czy testowałeś inne kabelki cyfrowe? Może nie warto przepłacać ;-)

Upss zapomniałem o dołączanych przejściówkach:)

Nie mają one jednak żadnego wpływu na budowę czy parametry samego kabelka:)

Swego czasu miałem przez trochę Twoją cyfrówkę i uważam ją za b.d :) za normalne pieniądze.

Dziś wiem że nie warto przepłacać i wolę wszystkie kable wykonac sobie sam, tym bardziej że "liznąłem" trochę praktyki jesli chodzi o ich budowę:)

maxus, 26 Wrz 2007, 22:35

>Teo hmm porownywalem profigolda i audionove i powiem ze nawet roznice slyszalem :D tylko nie wiem

>czy jest sens skakac dalej niz np audionova ?

Ze stereovoxem HDXV można zaryzykować (w dobrej cenie oczywiście) bo jak nie będzie słychać różnicy to łatwo się go pozbędziesz. Chętnych nie brakuje.

There are only two kinds of music - good and bad.

- Duke Ellington -

maxus, 26 Wrz 2007, 22:35

>Teo hmm porownywalem profigolda i audionove i powiem ze nawet roznice slyszalem :D tylko nie wiem

>czy jest sens skakac dalej niz np audionova ? czy moze kimber :P dlatego potrzebuje pomocy .

Jeśli ..."więc nawet słyszałeś różnicę".... to może bardziej ekonomicznie będzie pozostać na pewnym pułapie i go nie przekraczać. Wzrost postępu jakości dzwięku ni jak nie ma się do ceny:)

Specjalnie to nic nie sugeruję. Drożej i bardziej uznanie nie oznacza że zagra lepiej a przynajmniej nie da gwarancji ze Ci sie bardziej spodoba. Bądź ostrożny i ufaj swoim uszom i upodobaniom.

Pozdr.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.