Skocz do zawartości
IGNORED

koty i poczucie sacrum

kalimorfa

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

Kot, zwierzę mistyczne. Poza tym "święte i nietykalne" (Buhakow). Po więcej szczegółów nt. możliwości kotów, oraz do czego przydają się w gospodarstwie, proponuję zajrzeć do książki Martina pt. "Tuf Wędrowiec".

jozwa zajrzę...

mój kot naprawdę ma poczucie sacrum i jakiejś wyższej rzeczywistości duchowej

nie poluje na myszy bo go dobrze karmię i nie musi przejmować się codzienną rzeczywistością

jedyna rzecz jaka go fascynuje w zwykłym życiu to ludzkie dlonie które go tulą, głaszczą i drapią za uchem

Polecałem i polecam książkę: "Jak żyć z neurastenicznym kotem" (Można popłakać się ze śmiechu.)

A dla kochających koty, książkę: "Kotek Kocur Kiciuś czyli wszystko o kotach" autorstwa Helgi Hofmann, z pięknymi zdjęciami Moniki Wegler.

Wydawnictwo "Geo Center", Warszawa.

andrea29, 3 Paź 2007, 21:57

>Polecałem i polecam książkę: "Jak żyć z neurastenicznym kotem" (Można popłakać się ze śmiechu.)

Andrea29, a wiesz, ze w Danii sa psychoterapeuci od kotow?! To jest dopiero cyrk. Biora wysokie honoraria za godzine :-) Sprawa nie jest postawionana glowie - kot kosztuje 50 koron ale mozna i dostac od sasiada za jeden usmiech. Godzina kociej terapii to 800-1100 koron. Kot zazwyczaj potrzebuje kilku seansow, by terapia poskutkowala, powiedzmy 10 wizyt. Na nasze 5000 zl. :-) Ach, zycie!

pzdrw

soso

> Jak Wam się wydaje czy koty wierzą w Boga ?

Był taki stary dowcip o tym, co sobie myśli kot, a co pies:

Pies: "czlowiek dba o mnie, zapewnia mi dach nad głową i pełna miskę, spełnia moje zachcianki, na pewno jest bogiem".

Kot: "czlowiek dba o mnie, zapewnia mi dach nad głową i pełna miskę, spełnia moje zachcianki, na pewno jestem bogiem".

;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.