Skocz do zawartości
IGNORED

Dlaczego kochamy tandetę

jar1

Rekomendowane odpowiedzi

>Wszystko jest tandetą widzianą z różnej perspektywy :)))

Nie bądź taki Vladek :-)

Tak, wszytystko jest względne i zależy od przyjętych zasad kwalifikowania.

Tylko nie należy sie zbytnio w tej 'względności' zagalopowywać - bo w pewnym momencie zaczyna sie ludziom wmawiać, ze śmietnik to tak samo dobrze miejsce do zamieszkania jak własny dom rodzinny.

twonk

"Kto, tak jak ja, nie dostąpił przywileju spędzenia większej części życia w domu wariatów, być może nie zna tej wielkiej prawdy: że wszyscy tam zamknięci wyraźnie dostrzegają szaleństwo pozostałych, lecz żaden nie widzi swojego." Eduardo Menzdoza ;-)

szalenstwo na forum niektorzy rowniez zaliczaja do swojego hobby , idzie zima popyt na słowo pisane wzrosnie jeszcze bardziej-- więc nasi hobbysci do dzieła

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

">Nie bądź taki Vladek :-)

>

>Tak, wszytystko jest względne i zależy od przyjętych zasad kwalifikowania.

>Tylko nie należy sie zbytnio w tej 'względności' zagalopowywać - bo w pewnym momencie zaczyna sie

>ludziom wmawiać, ze śmietnik to tak samo dobrze miejsce do zamieszkania jak własny dom rodzinny."

dom bywa bardziej toksyczny od śmietnika...

hihi, Vladek... sorry, najadłem się orzeszków i mam zatwardzenie....

jak wszystko inne jar... jak wszystko inne...

tandeta podniesiona do rangi czegoś wyjątkowego pozwala się dowartościować ;))) w świecie rządzonym przez pieniądz często jest to jedyna droga... ;)))

a Ty nie kochasz tandety?

Nie kocham tandety, bo tandeta ciągnie w dół. Zabija kreatywność czyli to w człowieku twórcze i rozwojowe.

Tandeta jest odpowiedzią tłumu na indywidualność.

@ kal800

>>- tylko fizyczne oddzielenie poszczególnych stopni (przedwzmacniacza, końcówek i zasilania) eliminuje wzajemne na siebie wpływanie co niesie za sobą degradację brzmienia

stefan, teraz to już widać dosć dobrze ze pijecie do senicza...ale co tam.

Lancaster, sprawiedliwości proszę...

Apelowałem nawet o niełączenie jego dokonań konstruktorskich z pisarskimi i niekomentowanie tych pierwszych awansem.

Natomiast jego wpisy uważam za grafomanię operującą prawie wyłącznie banałem . Szkodliwą z punktu widzenia jakości merytorycznej forum, pisaną na akord dla pisania. Szkody uważam za nieodwracalne. Jest twórcą nowej jakości wypowiedzi rujnującej to forum- megalomańskiego gaworzenia w nadmiarze dokładnie o niczym. I myslę, że nam się tym wszystkim niedługo mocno odbije. Raz wprowadzone nowe trudno już zmienić.

I my wszyscy popierający (tolerujący) gaworzenie senicza bierzemy za to odpowiedzialność. Pamietaj o tym lancaster, gdy już naszego forum nie będzie dało sie czytać.

Obrońcy senicza wykorzystują za każdym razem ten sam prosty chwyt erystyczny. Każdy atak na senicza zaśmiecacza i trolla jest przez nich natychmiast przekształcany w atak na senicza konstruktora. Krzyczy się o dokonaniach, utrudnianiu realizacji geniuszowi- twórcy taniego highendu.

Jest to niedzwiedzia przysługa, bo w oczach przeciwników senicza jego trolowanie staje się tożsame z jego konstrukcjami- niknie podział na dwie różne osobowości. A przecież to prawie wszyscy na forum z zainteresowaniem obserwuja co z pokazu wyniknie, natomiast tylko niewielu toleruje jego pisanie. Jeżeli jednak dadzą się Wam przekonać, że to ten sam człowiek, to co dalej?

Piękny spektakl :) brawo, BRAWO!

Jar1 dawaj dzikie zwierzęta bo gladiatorzy mi się już znudzili.

Wyśmienite igrzyska zorganizowałeś :) jeszcze raz brawo.

Słucham tylko muzyki.

Sorry za tandetnego oftopa;-)

discomaniac71, 2 Paź 2007, 12:40

>kal PD 95 wazy rowne 20kg - spostrzezenia Rolanda byly poniekad sluszne natomiast wciaz postrzega

>on swiat z perspektywy budzetowego Denonka.

Zaklęcie na disocmaniaca:

Napisz w wątku Pioneer i coś o wadze klocka;-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

To żadne igrzyska. To tylko taka sobie refleksja.

Dlaczego ludzie za wszelka cenę chcą zniszczyzć ideę Hi-Endu? Dlaczego chcą ją sprowadzić do poziomu tandety 'nie dla idiotów'?

No nie, Walery.

I Ty też musisz sie liczyc z cenzurą ! :-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

marko3T

Mój wpis krótki był i chyba mnie nie zrozumiałeś. Ja nigdzie nie pisałem, że hi-end powstaje na taśmach produkcyjnych. Moja uwaga dotyczy wyłącznie naszych rodzimych konstruktorów DIY którym wydaje się , że za pomocą prostych zabiegów konstruktorskich ( np. wymiana opampa ) budują cuda techniki. Tacy ludzie z reguły mają bardzo wysokie mniemanie o swoich wyrobach..... mniemanie którego nikt po za nimi nie podziela.

Osobiście bardzo chciałbym kupić wzmacniacz o jakości brzmienia np.Callisto 2200 za 25% jego ceny, lub monitory które brzmią jak szczytowe Sonus Fabery czy Dynaudio za 30% ich ceny.

Jakby ktoś słyszał takie cudo to bardzo proszę o info.

TUX

W takiej dyskusji krótkich wpis może być nie do końca jasny.

Ja bronię działki DIY , ale głównie przez pryzmat tego czym się zajmuje , czyli kolumny. Tutaj są spore możliwosci.

Szczerze , to ja w super elektronike DIY nie bardzo wierzę , być może dlatego ,że sie na elektronice nie znam.

Jedno jest dla mnie oczywiste, nie da się zrobić tanio i jednocześnie bardzo dobrze.

marko, tym ze sie nie da tanio i bardzo dobrze to pyanie sie nasuwa samo : jak tanio ?

Czy np. częsci do wzmacniacza za 1Kzł to jest tanio ? A w wiekszosci wzmaków tranzystorowych niezależnie od ceny koszty klamotów nie przekraczają pewnie 2Kzł....

A Wy dalej swoje....

Czy wartość jakiegokolwiek produktu można przeliczać na wartość elementów?

A pomysł? A projekt? A włąśnie to, co sprawia, że dany produkt jest odmienny od reszty?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.