Skocz do zawartości
IGNORED

kolumny do Cambridge Audio Azur 540 A V2

rafa�78

Rekomendowane odpowiedzi

ja sam kupilem mission m33i - graja ok, bardziej sie podobaja bratu niz mi ale z kazdym dniem na szczescie jest lepiej a nie gorzej.

Fakt za 3000 tez mozna wtopic - np takie Tannoy Sensys DC2 - okropnie mi sie nie podobaly.

Pogadaj z Annawroc, sprzedaje swoje Dali Grand Coupe (na gorze maly revelator), z charakterem kembridża moglo by sie to ładnie zgrać, sam kiedys polowalem na nie,ale finanoswo nie dabym rady no i niestety rzadko sie pojawiaja. Na pewno warto posluchać. Jak jestes z Wroclawia to sie dogadaj z nimi na jakies odsluchy , bedziesz mial porówanie do innych, Zegarmistrz chyba takze posiada jeszcze te kolumny..

No dobra...

Korci mnie, to wpiszę :)

Ostatnio CA A500 grał u mnie z Paradigm Studio 20v.3 a la McGyver... igrało naprawdę fajnie (nie grało długo, bo spaliłem końcówkę :( ) :) Wzmak jest mojego kuzyna, u niego gra z Paradigm Monitor 3v.2 i też jest super - nawet lepiej, bo barwa jest zdecydowanie cieplejsza, a Cambridge do "barwnych" wzmaków nie należy.

Polecam stestować Paradigmy :) może nie jestem obiektywny, ale słyszałem jak gra to połączenie (tzn. jest to stary CA, ale pewnie szkoła brzmienia niewiele się zmieniła) i uważam, że jest to dobry romans.

Paradigmy znane są z porządnego basu, więc może obędzie się bez suba ;-p (??? - sub w stereo...???)

Pozdrawiam

no jak TY Rafał myslisz o subwooferze to rozumiem ze lubisz mocny i głeboki bas. jesli tak to zapomnij o mission m33i i chyba nawet o m34. te pierwsze mają bardzo słaby bas a te drugie co prawda mocniejszy ale za to taki dość twardy, dudniący ... nie podobał mi się. mysle ze skoro myslisz o subwooferze to moze poszukać jakiś monitorów w cenie powiedzmy do 2000 pln a za reszte kupić dobry subwoofer. ale dobrze sie zastanów bo w stereo raczej nie poleca się stosowania subwooferów.

za 1000zł to raczej porządnego subwoofera nadającego się do stereo nie będzie.

Lepiej się nie rozmieniać na drobne, i kupić po prostu porządne kolumny.

Rafał zapytał czy dokupić subwoofer.....a w sumie chyba nie wiemy jakie Rafał ma preferencje brzmieniowe. Czego oczekuje od kolumn ? Szukasz RAFAŁ równowagi tonalnej, czy wypchniętych basów, czy co ? Bo może od tego trzeba by zacząć ?

witam to nie takie proste jak mi sie wydawało jeden ze sprzedawców polecił JBL STUDIO L880 troche droższe jutro ide na odsłuch napiszcie cos o tym

• 4 lata później...

Dzięki za odpowiedz :) Przeglądam allegro i waham się pomiędzy Azurem za 800pln a Marantzem pm7000 za 999zł ... w co lepiej zainwestować ? Czytałem milion opinii ale nie znalazłem zestawienia tych dwóch urządzeń :( Muzyka której słucham to głównie ROCK, czasami trochę ostrzej. Piec ma w przyszłości napędzać jakieś solidne podłogówki.

Posłuchaj dali zenor 5 u mnie grają z sonatą jest pięknie góra jest rozdzielcza nie agresywna bas jak na mini jest całkiem dobrze zróznicowany i jest go pełno ale nie wychodzi przd szereg

• 2 lata później...

witam.troszke odswieze temat jestem w posiadaniu ca azur 540r chcialbym zakupic kolumny do niego, dodam ze bede glownie uzywal do filmow pomieszczenie 23m.

co powiecie o tym zestawie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

mieszkam w angli stad taka stronka

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.