Skocz do zawartości
IGNORED

Lampa atakuje low-end

LTJ Sonic

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie zakupiłem w Realu Mantę V5 za 450zł. Mają wyprzedaże i powiem że gra to naprawdę zacnie nawet z oryginalnymi głośnikami. Co do jakości wykonania zarówno wzmacniacza jak i kolumn nie można mieć żadnych zastrzeżeń. Trochę mi brakuje sopranu ale jak wrócę z delegacji (jutro jadę do Niemiec na 3 tygodnie) to się pobawię w wymianę kondensatorów przynajmniej wyjściowych. Zrobiłem przedwzmacniacz barszczyka lampowy ale teraz go wykorzystam jak wzmacniacz słuchawkowy. Jak ktoś jest chętny to mogę sprzedać te kolumny. Info na priv.

U mnie też wyprzedaż, i zastanawiam się czy za ok. 400 pln nie wziąć drugiej V5 i zasilac kolumny w biampingu, kiedyś sprawdzałem i lepiej mi grały. A te Mantowe kolumny wykorzystuje w kinie domowym, a moje stare Eltaxy idą na sprzedaż.

Witam !

Proszę o informację , czy ta " lampka " , ( V3 , V5 ) posiada przedwzmacniacz gramofonowy ?

Inaczej rzecz nazywając , czy posiada wejście gramofonowe dla wkładek MM / MC ?

Niestety ale nie, wzmacniacz dysponuje tylko jednym wejściem, nie posiada balansu ani regulacji tonów. Jest to bardziej taka końcówka mocy z regulacją głośności. Trzeba dokupić w takim przypadku wzmacniacz gramofonowy, albo jakieś pre z wbudowanym wzmacniaczem.

Mirfak - Shuguang 6n3 sa na ebayu - ja na razie wstawilem przypadkowe 6n3p-e wykopane z dna szuflady (sa tez na allegro) - zdaje sie ze sa bardziej szczegółowe - te 6n3 kupione z zestawem V5 maja ten sam nadruk z data produkcji ?? (80 - 9) ale inna budowe wewnetrzna jak na fotce (wielkosc bańki,płytki mikowe,blaszki anod) - nie sądze by były parowane :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

@lechb

Dziękuję za informacje .

Tak myślałem , większość lampowców tak ma.

-------------------------------------

A swoją drogą ciekawe gdzie jeszcze można " fizycznie " je kupić w tak atrakcyjnych cenach ?

Panowie

Może u Was można taniej kupić zestaw manty V5?

W Lublinie w realu jest po 500zł.Z tego co widzę po waszych wpisach to trochę drogo.Może ktoś miałby ochotę pomóc i sprawdzić po ile u was można to dostać? I ewentualnie mógłby przesłać? Wolę podzielić się nieco z forumowymi kolegami niż dawać realowi zarabiać.

Mocny Klient, 13 Lip 2008, 07:52

>@vvojtek

>

>I jeszcze jedno pytanie , czy lampy sprzedawane wraz z Mantami , są od razu do wymiany ?

>Czy to potrzeba wynikająca z jakości dźwięku ?

Nie ma takiej potrzeby, bo dzwięk jest jak najbardziej ok, ale nasze hobby to niestety już tak ma, że nawet jak coś jest super to ciagle szukamy i nawet jak by to był wzmak za kilkadziesiat tyś. to też pewnie coś można w nim poprawić chocby przez wymianę lamp. A zmiany często na granicy percepcji dla większosci ludzi nie do rozróżnienia albo naszej autosugestii, bo chcemy żeby było lepiej.

Taniej raczej nie znajdziesz, ale nie wiem jak u Was, bo u mnie w Białym w Real w czwartki i piatki jest zniszka 10 % jak się ma kartę 10 Real tą do zbierania punktów, a to juą daje Ci 450 pln za wzmak, komplet okablowania i kolumny. Moim zdaniem tylko brać, ja za swoją dałem 719,- i ani trochę nie jest mi żal wydanych złotówek pomimo, że teraz mógłbym taniej.

Jakie tam w końcu są lampy?? Na stronie Manty piszę 6N1 i kupiłem 4szt 6N1P. VVojtek piszę że są 6N3.

Proszę o odpowiedz ponieważ siedzę w Niemczech na delegacji i nie mam jak sprawdić

Cudak10 - w moim egzemplarzu byly 6n3 - te ktore dalem na fotce powyzej, zamienilem je z powodzeniem na 6n3p-e -triody 6n1p maja poza parametrami maja inny pinout :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.