Skocz do zawartości
IGNORED

Kable Sieciowe - prawda czy mit ?

ciupaga

Rekomendowane odpowiedzi

... Dziękuję Wszystkim Forum-owiczom, za wzięcie udziału w tej dyskusji. Jutro o godz. 17:00 przystępuję do TEST-ów (zamierzam być trzeźwy) - nie nastawiam się... na siłę nie będę przeinwestowywał czy przepłacał. Nie wiem jaka będzie temperatura i wilgotność powietrza ale liczę, że będzie sprzyjała sprawdzeniu czy zmiana przewodów będzie widoczna czy nie. Odpowiem Jutro !

Pozdrawiam

Witold P.

chciałem powiedzieć... czy zmiana będzie słyszalna bo widoczna na pewno (widać będzie inne kable). Ucinam w ten sposób rozciąganie wątku dla żartownisiów :))

Może być słyszalna ale nie musi.

Problemem jest akceptacja ewentualnych zmian w dźwięku w kategorii cena/postęp.

Niespodziewaj się zmian kolosalnych, nastaw się lekko wątpiąco, wypożycz parę sztuk, podłącz i...będzie co ma być. Zacznij od źródła.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Ciupaga,

był taki jeden wątek. Poczytaj, jest tam sporo wyjaśnione. Technicznie, a nie magicznie. :-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Powiem tyle - nawet jeśli nie usłyszysz róznicy to na wszleki wypadek zainwestuj - tak dla świetego spokoju - abyś nie miał poczucia, że w tej kwesti dźwięk jest degradowany. pozatym to tak jak z alusami - specjalnie nie czuje się tego - ale nie wypada ładnego auta postawić na felgach stalowych:)

roland:

cholera wie - może był po prostu niedopasowany do siebie, generalnie zauważyłem, że im droższe klocki (zakładam tutaj relację - droższe = lepsze) tym bardziej są wrażliwe na brak dopasowania, wnętrze i kiepskie nagranie/nośnik. Łatwiej dojść do dobrych efektów za pomocą sprzętu za 10k niż za 40k. A handlowiec w sklepie rzeczywiście do dupy - na jego miejscu bym Ci zaproponował odsłuch w warunkach optymalnych "prądowo" :)

Kal

Rolandsinger - uważam, że jednak instalacja sieciowa może miec wpływ, mogą powstawać stany nieustalone, które czasem ciężko wyeliminować, kiedyś czytałem na jakimś forum, że ktoś miał duże problemy z wadliwie działającą lodówką, co miało przełożenie na ogólne zniekształcenia sieciowe

Seba:

być może skoda fabia z silnikiem 1.4 8v na kołach o profilu 175/65/14 nie odczuje zmiany felg, ale montowanie stalówek do auta o mocy 150 KM i niskoprofilowych gumach to raczej kiepski pomysł, zwłaszcza w sytuacji, kiedy kierowca to wykorzystuje..

Kal

rosim - ale to nie powinno mieć takiego dużego wpływu o jakim pisze Roland. No, jeszcze jest możliwość, że po prostu przekaz oferowany przez ten sprzęt nie podobał się rolandowi - wszak bardzo rzadko komukolwiek się zdarza że powie - "po prostu mi nie leży dźwięk danego klocka", zwykle się pisze, że sprzęt do dupy. :)

Kal

Mam dosc ubogie doswiadczenia z sieciowkami ale mam. W skrocie wyglad to tak (system jak w 'o mnie'):

W porownaniu z sieciowkami komputerowymi:

1. Supra LoRad - brak zauwazalnych zmian - oddalem.

2. Sieciowka Shanyaty czy jak to sie nazywa za okolo 2000 zl (sliczna!) - zmiany na granicy percepcji - nie kupilem.

3. Sieciowka Atlas Cable za okolo 500 zl za sztuke - wyrazna poprawa jakosci dzwieku (na ile sieciowka moze bo nie moze tyle co zrodlo, wzmacniacz, kolumny, IC czy kable glosnikowe) - kupilem i jestem zadowolony :-)

4. jak kazdy kabel istotne jest dopasowanie do systemu bo przeciez sprawa rozbija sie o indukcyjnosci i pojemnosci a z tym przeciez - co sprzet to inny problem. Warto zatem przed kupieniem podlaczyc i sprawdzic.

pzdrw

soso

npl

z linnem tak miałeś?

dziwne...

ja z ikemi to miałem chyba kilkadziesiąt różnych konektów i zawsze grało inaczej

do tego urządzenie cholernie czułe na sieć

a od kiedy linn robi swoje sieciówki?

nie mówię że nie grało inaczej. tylko gorzej. był helion, neel 7, ansae, isotek (chyba tak, z audiosystemu) i jeszcze kabelek od naima. z tym ostatnim grało prawie tak samo jak z tym dołączanym do linna. wiem że w zależności od urządzenia, linn coś zmieniał w sieciówkach. podobno najlepszy kabelek oferuje konstruktor ze szwecji, dealer linna. przynajmniej tam ma powodzenie... :-)

w moim mieszkaniu, (n

owe budownictwo) salon ma drugą linię...

npl

strange, very strange...

może mam mniej doświadczeń i szczęścia w doborze, niż Ty

czyżbyś był uwiedziony przez Pana Krzysztofa z Linna?

też kiedyś usilnie przekonywał mnie, że tanie czarne masowe chińskie kable, dołączone standardowo do CD, to najlepsze sieciówki i nawet klienci je zamawiają specjalnie (!)

ic działają, :-)

czekam na ten kabelek ze szwecji. pisze że przetestował ponad pięćdziesiąt kabelków.

fakt że te co mam, mają jakieś krzaczki. są sporo grubsze niż te od classika.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.