Skocz do zawartości
IGNORED

Apel o pomoc dla kolegi senicza

stefanB

Rekomendowane odpowiedzi

ganzz_gut >>> Dzieki to by bylo na tyle.

Moje zrodlo daje tylko 1,6 volta na wyjsciu i dzieki temu gra wybornie ale coniektorzy mysla ze im glosniej tym lepiej ich sprawa.

Ktos jeszcze oceni wynik - Lektor : ,,Pajacunio,,

intuos

mam wystawie sowja yamaszke cdx1050:)

>

>co prawda ja wynik juz nam bo go slyszalem ale pewnie wiele klockow z forum nie podskoczy mojej

>yamaszce:)

>wiec moge ja wziac na AS, ludzie zobacza jak dawne wysokie modele czest oduzo lepsze od dzisiejszych

>badziewi daja czadu a jak da maranciunio:))

Startuj!!!

Twój, kontra mój!

U mnie w domu, nie będę się rozbijał specjalnie po Polsce, zapewniam, że zgaśnie Ci ten głupawy uśmieszek...

senicz, 8 Paź 2007, 20:01

>Na Burmestera zgoda. jak walczyc to na calego. Oczywiscie zajrzalem do opisu tego 001 i zrobiony

>jest na pcm1704 z regulacja wzmocnienia na scalaku. Czyli do d. Same dac i owszem moga byc 24/96

>choc te 1% dla -60dB sygnalu przeraza. jesli koledzy akceptuja tego cd jako zawodnika dla

>Maranciunia to i owszem zgoda. Maranciunio wygra napewno.

senicz ! powiedz jakiego masz długiego ?

Co do KAIM to Mranciunio daje bas a nie plumka wiec caly ten zlom w kaim sie usral od basu i tyle. Zreszta intuos moze zaswiadczyc o potedze basu z Maranciunia. A co do innych cd to wystarczy poczytac jak sa zbudowane i juz wiadomo ze to bedzie plumkac i szelescic. Jak widze dbx juz skrewil i zaczyna awanture prowokowac. Uszlo powietrze z balonika? i tak jest zawsze. Ja rozumiem ze 001 jest drogi ale po spotkaniu z Maranciuniem za 130zl bedzie tylko drogi sercu. Cana jego bedzie mniej niz zero ........................ ja wiedzialem ze tak bedzie...............

senicz, 8 Paź 2007, 21:08

>Co do KAIM to Mranciunio daje bas a nie plumka wiec caly ten zlom w kaim sie usral od basu i tyle.

>Zreszta intuos moze zaswiadczyc o potedze basu z Maranciunia. A co do innych cd to wystarczy

>poczytac jak sa zbudowane i juz wiadomo ze to bedzie plumkac i szelescic. Jak widze dbx juz skrewil

>i zaczyna awanture prowokowac. Uszlo powietrze z balonika? i tak jest zawsze. Ja rozumiem ze 001

>jest drogi ale po spotkaniu z Maranciuniem za 130zl bedzie tylko drogi sercu. Cana jego bedzie mniej

>niz zero ...... ja wiedzialem ze tak bedzie......

odpowiedz na pytanie;

w jakim hotelu i w którym pokoju będziesz się wystawiał ?

o długość już nie pytam, bo i tak nie odpowiesz

kazdy se bedzie sam sluchal i ocenial. Czy lepei zagra sprzet za 600zl czy reszta swiata za miliony. Co do wad mojego systemu to jest zbyt duzo basu. I zbyt nisko schodzi. Realizatorzy nagran nie przewidzieli Maranciunia.

To bedzie sobieski ale ktroy pokoj nie wiem bo jeszcze nie ma przydzialu. Ale pewnie jakis najgorszy i dudniacy.

Zanim koledzy przyniosa to cudo raze na spokojnie przyjsc posluchac maMranciunio i spokojnie odjechac bez wyglupiania sie z jakimis konfrontacjami. No nie?

senicz, 8 Paź 2007, 21:08

Co do KAIM to Mranciunio daje bas a nie plumka...

senicz, 8 Paź 2007, 21:31

Co do wad mojego systemu to jest zbyt duzo basu...

---------------------------------------------------------------------------

Oj senicz senicz...

>senicz

>Co do wad mojego systemu to jest zbyt duzo basu. I zbyt nisko schodzi. Realizatorzy nagran nie przewidzieli Maranciunia.

O ja nie mogę, co za lamerskie stwierdzenie...

No patrzcie jacy beznadziejni realizotorzy na całym świecie !

Nie przewidzieli, że jedna jednoskta z ludzkości ma nieliniowy słuch i słyszy bardzjej basowo ;-)

robix:

">Czy ktos moze potwierdzic rzekoma przegrana Lektora z tym seniczowym paprochem w KAiM e ?"

Nie. Tylko Senicz klepie o tym na okrągło. Nie znajdziesz nikogo, kto te bzdury potwierdza, a było sporo osób wtedy na odsłuchu w KAiMie.

ganzz_gut:

>Ja byłem i potwierdzam... że maranciunio mniej mi się podobał od rzeczonego Lektora. Co więcej mniej

>mi się podobał niż grzebnięty grundig, philips i kenwood z lampizatorem (tego nie słuchałem

>dokładnie, ale na podstawie krótkich odsłuchów - miał jakąś delikatność w dzwięku w porównaniu z

>łomotem maranciunia).

Właściciel owego Kenwooda z lampizatorem (kolega artPaw) pożyczył mi ten odtwarzacz na kilka dni więc miałem możliwość dokładnie go obsłuchać. Potwierdzam Twoje spostrzeżenia, gra on bardzo subtelnym, łagodnym i detalicznym dźwiękiem.

A kto z klubowiczow sie przyzna do totalnej kleski? no kto? zreszta trzeba byc gluchym aby nie uslyszec ogromnej roznicy na tym kiepskim systemie. Najlepeij jak w kaim zaczna testowac urzadzenia na kolchoznikach. Wtedy dokladnosc ocen bedzie zgodna. Wszystko gra tak samo.

Tylko dwie rzeczy są nieskończone: Wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.

Albert Einstein

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-4481-100002988 1191873583_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Lampizator to jakies totalne nieporozumienie. Gral rzeczywiscie lagodnie bo bez dynamiki. Ale jak sie kolegom taki flac podoba no to trudno. Koledzy sa smieszni. Nigdy maranciunia nie slyszeli a sie czepaiaja. jak ja mowie ze kazdy cd z nim przegra to nie wierza. No bi niby dlaczego ma nie wygrac? jaki jest powod tego? moze estetyczny lub moralny bo coa taniego musi zawsze przegrac z drogim? tak o to wam chodzi?

>Edward, 8 Paź 2007, 21:56

>Właściciel owego Kenwooda z lampizatorem (kolega artPaw) pożyczył mi ten odtwarzacz na kilka dni

>więc miałem możliwość dokładnie go obsłuchać. Potwierdzam Twoje spostrzeżenia, gra on bardzo

>subtelnym, łagodnym i detalicznym dźwiękiem.

Wiem, że kenwood artPaw'a. Nawet zapraszał na forum na odsłuchy do siebie, ale jakoś całe wakacje nie mogłem się zebrać :-( Ba! od miesiąca nie mam czasu umówić się na odsłuch sonusów w pobliskim sklepie... Jako ich wielbiciela nie będę cię pytał czy dużo tracę... ;-)

>intuos

Ta Yamaha jest jakoś modyfikowana? Czy jest szansa gdzieś jej posłuchać. Pytam z ciekawości, bo słuchałem wielu różnych CD i chciałbym przesłuchać jak najwięcej. Na razie słuchałem dwóch Yamah z niskiej półki cenowej - bez uniesień.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.