Skocz do zawartości
IGNORED

A A PHOEBE IIs czy Phonar Volume 2

many_o_rany

Rekomendowane odpowiedzi

many_o_rany zapunktowales u mnie masz racje w sumie ludzie za czesto przywiazuje do pierdól uwagi, z drugiej strony jak tak luzujesz to powinienes miec w dupalu tych co Cie pouczaja.

A co do tematu - czy nadal zyje wlasnym zyciem czy chcesz kupic jakies kolumienki czy te z tematu czy jakies inne , za jaka cene?

moja opinia jest taka - mi tam zwisa czy gosciu pisze malymi czy duzymi, jak bede chcial to mu odpowiem a jak komus przeszkadza to niech nie odpowiada i prosta sprawa. Pisaniem duzymi literami mi nie zachodzi za skore - tekstami typu "dajcie sobie buzi" juz tak. Sam pisze malymi bo jakos pod ta etykiete staram sie podchodzic bo to nie moje forum ale co kto robi to jego sprawa i konsekwencje jakie sa z nia zwiazane tez jego , nie moje.

many_o_rany, 17 Paź 2007, 21:37

>KAZDY INTERPRETUJE RZECZYWOSTOSC WEDLUG SWOJEJ SWIADOMOSCI....

>NIEKTORYM PRZESZKASZA NAWET WIELKOSC LITER I DOSZUKUJA SIE OBRAZY ....

>TO CHRONICZNA NADWRAZLIWOSC?

>CZEMU LUDZIE PRZYWIAZUJA WAGE DO TAKICH BEZISTOTNYCH NIUANSOW PODNOSZAC TO DO RANGI ETYKIET ?

>DLA MNIE TO KOMPLETNE BZDETY !!! NIECH SOBIE KAZDY PISZE TAK JAK MU SIE PODOBA I WYRAZA SIE PISZAC

>ZLOTA TRCZCIONKA JESLI MA NA TO OCHOTE...

>NIGDY NIE UJME TEGO JAKO OBRAZE , JAK MOZNA SIE CZUC PROWOKOWANYM CZYMS TAKIM?

>PRZERSOT FORMY NAD TRESCIA TO DOSZUKIWANIE SIE U KOGOS KOGO SIE NIE ZNA I NA OCZY NIE WIDZIALO BRAKU

>SZACUNKU Z POWODU KTORY N I E I S T N I E J E

>

>

> C H I L L O U T !!!

Nie, każdy interpretuje rzeczywistość tak, jak został nauczony przez rodziców, swoje środowisko, szkołę i Twoje niczym nieudokumentowane sądy tego nie zmienią, tak samo jak kabel prądu w gniazdku.

Wielkość liter niezgodna z pewnym standardem przeszkadza w odczytaniu przekazu.

?syrpak ikat am rejarf śikaj ob ,ułyt do einatyzc an łaizdeiwop śyb oC

Stosowanie zasad pisowni i gramatyki ułatwia komunikat językowy, niestosowanie ich utrudnia go, tak samo jak przykładowe zdanie powyżej. Oczywiście w banku też byłoby łatwiej, gdyby osoba nas obsługująca mówiła szeptem lub wykrzykiwała informacje.

Chroniczna nadwrażliwość? To dowcip, prawda? Niuansem nie można nawet nazwać pisania bez polskich znaków. Chcesz zatracic sie w czyms, co nawet polskiego jezyka nie przypomina? A może wiesz kim był "Lech Walesa"? ja znam nazwisko Wałęsa, a z jakiegoś powodu pewien inteligent wymyślił lotnisko "Walesy" - GDANSK LECH WALESA AIRPORT - co to jest gdansk, co to jest walesa? Czy to ma być ukłon w stronę cudzoziemców? Czy oni też się pozbywają znaków diakrytycznych w swoim języku, aby ułatwić innym odczytanie? Nie sądzę.

Jeśli dla Ciebie to kompletne bzdety, to radzę się nad tym przez chwilę zastanowić. A Twoja forma, jeśli chodzi o szczegóły, w rzeczy samej, przerasta treść.

A szacunek i kulturę ocenia się poprzez pryzmat norm, nałożonych na nas przez kulturę.

Sam wyluzuj, bo literki z monitora na oczy Ci się rzucą...

Ja mam troszkę dosadniejszy przykład złej, lub właśnie "spapranej" komunikacji.

W Krakowie powstał nowy hotel i nie było by nic w tym dziwnego gdyby nie nazwa. A nazywa się po polsku Hotel Bonera - to też nie jest złe bo rodzina Bonerów była bardzo zasłużoną rodziną w Polsce.

JEDNAK nieudolne tłumaczenie tej nazwy na siłę z polskiego na angielski spowodowało, że z Hotelu Bonera zrobił się dumny "BONER PALACE" ( a co to oznacza to sobie sami przetłumaczcie :) na powrót)

Słucham tylko muzyki.

Tak, wielu cudzoziemców się z pewnością podnieca na widok tego szyldu. Ale, bez urazy, czy nie zaśmiałeś się widząc przeróżne nazwy miejscowości, ulic za granicą? Ja pękałem ze śmiechu.

Większe wątpliwości wprowadza tłumaczenie tego w ogóle (a nie trzeba), bo robienie z polskiego hotelu pałacu po angielsku... to już rzeczywiście ktoś "boner" miał. ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pozdr

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Fr@ntz DZIEKI ZA INSTRUKCJE DOTYCZACE TEGO CO KTOS MI PROBOWAL WYTLUMACZYC....

SEK W TYM ZE CHYBA KAZDY TO ROZUMIE.... TYLKO ZE JA SIE NIE UTOZSAMIAM Z TYM I BEDE PISAL JAK MI SIE PODOBA

BEZ WZGLEDU NA TO CZY JAKAS DEWOTA TEGO NIE PODEPNIE POD SWOJE CIASNE RAMY ''OGOLNO PRZYJETE''.

JAK CHCECIE SOBIE BYC OGOLEM TO BADZCIE CZY TO NA FORUM CZY TO W KOSCIELE, MAM TO GDZIES !

JA NIKOMU NIE MOWIE JAK MA SIE WYYRAZAC , JAKICH CZCIONEK UZYWAC ALBO CO MA ROBIC !

TO KAZDEGO INDYWIDUALNA SPRAWA I INGEROWANIE W TO JEST PRZEKRACZANIEM CUDZYCH GRANIC !

CO DO KOLUMN JESTEM ZAINTERESOWANY WCIAZ SZUKAM DO KWOTY 700 ZL

POZDROWIONKA

TEZSIECIESZEZTEGOZEZNALAZLESTUPOMOCNAPRAWDETRUDNOBEDZIEKUPICAADO700ZLMOZEPOSZUKAJJAKIEGOSVINTAGENAALLEGRO

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

IGNAC TWOJE GUSTY MUZYCZNE SA NA PEWNO EKSCYTUJCE LACZNIE Z PODBIJAJACYMI JE BASAMI...

I TAK Z PROSBY O DORADZENIE KOLUMN POWSTAL PROBLEM WELKOSCI TRZCIONKI...

TYLKO W TYM KRAJU LUDZIE POTRAFIA SOBIE STWARZAC PROBLEMY Z NICZEGO, PRZYCZEPIA SIE DO NAJBANALNIEJSZEJ PIERDOLY LUB SOBIE STWORZA SWOJA....JESLI CHCESZ ZABIERAC GLOS TO NAJPIERW PRZYJMNIJ DO WIADOMOSCI ZE TZW. TWOJE OGOLNIE PRZYJETE NORMY MOZNA INTERPRETOWAC JAK SZUFLADKE W KTOREJ SIE UWIELBIASZ TAPLAC I BOISZ ZE KTOS INNY TO CHROMOLI.... WIEC JAKZE TO TAK MOZNA BY KTOS CIE TAK BARDZO LEKCEWAZYL? ZDRADA STANU !

TRZCIONKA NA STRYCZEK !!!

ZENADA ......

POCODRAZYSZCHLOPIETENTEMAT?NIEMASENSU.DAJSOBIENAWTSTRZYMANIE.PRZECIEZPOMAGAMYCIWMIAREMOZLIWOSCI.SAMDALEMCIJAKIESPROPOZYCJE.SKUPCSIENAMERYTORYCE.JAKJUZMOWILEMTANOYKIBEDAOKZATACENEEWENTUALNIEKUPSOBIETOSILEJAKCHCIALBYSNOWEWEDLUGMNIEPREMIUMSACALKIEMNIEZLE.

marko3T, 18 Paź 2007, 15:04

>Jest taki przycisk na klawiaturze nazywa sie CAPS LOCK , czasem warto go przycisnać.

no tak tylko autor wątku chyba za każdym razem wciska go dwukrotnie :)

JEST TAKI PRZYCISK W MOZGU KTORY MOWI: PRZESZKADZAJA MI ZYCIU DUZE LITERY! STRASZNIE MI PRZESZKADZAJA, NIENAWIDZE ICH I WSZEDZIE MNIE ATAKUJA...

OD TEJ PORY BEDE JE ZWALCZAC CHOCBY ZA CENE HONORU...

NIE DARUJE DOPOKI SWIAT BEDZIE UZYWAL DUZYCH LITER...

GRATULUJE MESTWA !

JAKTAKLUBISZDUZELITERYTODLACZEGOWNICKUMASZMALEIDLACZEGOWOMNIETEZMASZNAPISANEMALYMI?

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

BOTOFORUMUŚWIADOMIŁUMUŻETAKNAPRAWDĘNIEWAŻNESĄKOLUMNYANIMUZYKATYŁKODUŻELITERYPRZYPUSZCZAMŻENIEBAWEMTOPOPRAWIWKONCUTERAZJUZWIEPOCOŻYĆ

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

many_o_rany

Nawet dla swietego spokoju odcisnij ten Caps Lock i po problemie, jak widzisz wiekszosci to przeszkadza wiec po co sie zaglebiac w problem, a naprawde lepiej czyta sie jak piszesz malymi literami...mysle ze wtedy szybciej uzyskalbys odpowiedz na swoje pytanie, a i sam chetnie sie dowiem o Phoebe II s czegos wiecej, uzytkowalem wersje poprzednia, ale ktora, to zabij nie pamietam, jakos tak ich sie namnozylo ze ciezko dojsc ktora to byla ktora...byla to chyba druga po tej wersji 4 ohm jak dobrze pamietam, generalnie tamte kolumny wspominam bardzo dobrze, najbardziej w relacji cena jakosc w tamym okresie, potem bardzo sie ceny zmienily

poza tym napisalem ze szukasz kolumn do 1500, na stronie AA widze ze cena IIs to w tej chwili 2550 wiec sporo przewyższa Twoj budzet chyba ze myslisz o uzywanych ale z tym moze nie byc tak latwo bo to w zasadzie swiezynka wiec tak szybko wyzbywac sie ich ludki nie beda

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.