Skocz do zawartości
IGNORED

podatek liniowy

TomekL3

Rekomendowane odpowiedzi

muls,

to taki smutny gość, głosuje na Millera by PiS'owi dopieprzyć.

Nic nie potrafi, niczego w swoim życiu nie osiągnął i niczego już nie dokona. Gospodarkę zna tylko sterowaną ale to mu nie przeszkadza zabierać głosu w sprawie podatku liniowego. Mało, w każdej Sprawie ! Często wspiera go fachowiec od wibratora, jar.

EOT muls,

dartuś...jak zwykle durnys.Ja głosuje na PIC bo chce przezyc to jeszcze raz ,a doswiadczenie mi mówi że bedzie jeszcze ciekawiej.Tak dla sportu. A co do osiagnięc.No cóz dalej łowia mi te perły na głebokim/

Muls pisalem o uzasadnieniu podatku liniowego.odprowadzam bardzo duzy podatek i godze sie z tym.jest na emerytury i renty i dofinansowanie czynszow i jadlodajni dla sasiedztwa. A nie dosc ze prezes duzego banku obnizyl mi na koncie a vista procent dwustukrotnie,mam byc za jaggiem dla synowej? co do dzungli-wszystko zalezy od tego,gdzie pozycjonowalbys sie w tejze dzungli w lancuchu nie tylko pokarmowym.ja w kazdym razie nie chce,by ruchano mnie od zakrystii a potem wpierdolono.co do ju es ej,irs wsadza do pierdla bez pardonu

i generalnie masz racje.ja tez odprowadzam duże podatki ale prostota rozwiazuje wszystkie podstawowe problemy platnika.I zacheca do placenia podatku generalnie.czasami to nie wysokośc podatku zniecheca ale sposób jego obsługi i ciagłe zmiany.Nawet w dzungli prawo jest jedno.jeden zagryza drugiego bez ulgi.Duzy małego a tego wiekszy. itd.I to jest niezmienne i sprawiedliwe.

Za przedsiebiorczosc wynagradza mnie rada nadzorcza i wspolnicy i raczej gowno ich obchodzi ile ja place podatkow i zusu. To nie czasy rzemieslnikow i cechow rzemiosl roznych.Firma placi 19 per cent cit i obciazenia np zusowskie.w zusie od pewnego nadzorca jest prezes od adama smitha.moze jego rozliczcie?

Podatek liniowy bez żadnych doadtkowych ulg jest przede wszystkim łatwy i tani do stwierdzenia czy został zapłacony.

pozatym prezesi płacąc niższy podatek wcale nie zarobią więcej. do ręki wezma tyle samo, to firma zapłaci mniej, czyli bedzie mogla więcej zainwestować czyli nakrecac koniunkturę, czyli tworzyc miejsca pracy.

Nawet Kwaśniewski stwierdził, że dzisiejszy bum mamy dzieki niskiemu liniowemu citowi, co nie przeszkodzilo mu w tym samym zdaniu dowodzic że pit liniowy nic nie zmieni i w okóle jest niepotrzebny. Sam sobie przeczy?

Pawia mozna puscic jak sobie pomyslę, że takie tępe pały jak niektórzy w tym wątku mają prawo wyborcze.

Podatek liniowy oznacza jedną stawkę procentową. Bez progów od wysokości dochodów. Nie ma nic wspólnego z nigdzie na świecie nie stosowanym "pogłó(pi)wnym".

To nie jest żaden ryczałt.

Podatek liniowy nie oznacza równego dla wszystkich. Tak naprawdę w skali podatkowej 19% dla osób fizycznych rzeczywista stopa podatku będzie dla najmniej zarabiających wynosiła np 12% a dla lepiej zarabiających zbliżała się do 19%.

Podatki liniowe sa w Polsce stosowane powszechnie. W zasadzie wszystkie podatki są obecnie podatkami liniowymi - poza podatkiem dochodowym od osób fizycznych, którego zmiana w liniowy nie ma wielkiego znaczenia dla dochodów budżetowych (zwłaszcza obecnie) i przyniesie korzyść garstce podatników. Dlatego żadnego polityka ten problem nie obchodzi.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.