Skocz do zawartości
IGNORED

Bartoszewski szmaci Polskę, to moralny..

arbuzMC

Rekomendowane odpowiedzi

towarzysz Bartoszewskiego, na pierwszym zdjęciu, z tej samej kasy w SB?

w Szwajcarii?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Horst > czego tymi zdjęciami dowiodłeś ? No po za tym , że komentarzem dowiodłeś tego, że jesteś skończonym kretynem, nie szanującym ( bo przecież nie będę oczekiwał, że zrozumiesz ) autorytetu Prof Bartoszewskiego. Więcej szacunku hołoto bo mu do skarpetek nie dorastasz

>Do tej pory wykazał się PiS i na nich zagłosuję

Lancaster, rozwaliłeś mnie tym.

Takiej komuny jak za PIS nie było nawet za SLD.

Martwi mnie los naszego kraju i martwi mnie to ,że część społeczeństwa nie widzi kłamstw i dziadostwa jakie serwuje PIS. PIS pod względem mydlenia oczy jest fenomenalny, nawet dwa lata afer przeszło nie zauważone.

marko3T

PO właściwej stronie.

skibas ja tam do autorytetów retorów mam wielllgi szacunek

jedna piękna karta i w zasadzie mają nieomylność papieską

mogą pluć każdymi epitetami a potem biadolić nad obyczajem politycznym

obsrywać ojczyznę za granicą a potem puszyć się na wielkich polaków

Ukryta Zawartość

post-11853-100002178 1192697784_thumb.jpg

post-11853-100002179 1192697784_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

"...co ja mam myśleć o takim autorytecie? który obraża własny rząd?"

Nie wiem, arbuzie, doprawdy nie wiem, co ci podpowiedzieć. Ale np. Gomułka też postawił sobie podobne pytanie i jakoś sobie poradził.

• Redaktorzy

Fakt, że Gomułka musiał uporać się z prostym autorem kabaretowych śpiewek, ty zaś z dyplomatą i politykiem o międzynarodowej pozycji, któremu Polska wiele zawdzięcza. Ale poradzisz sobie na pewno.

Nawiasem mówiąc, biorąc pod uwagę to, co jeden z kolegów napisał o SKRACANIU wszystkich przez Kaczyńskich, a ja sam pisałem tu, jak to Kaczyńscy muszą ciąć całą dawną opozycję, bo dopóki jej znacząco nie obniżą, ich wielkość nie będzie rzucała się w oczy, to czy nie sądzicie, że politykę uprawianą przez braci K. i wspierwaną przez takich oryginałów jak Arbuz czy Horst, nie należałoby określić jako PROKRUSTYKĘ? Termin ten wprowadził Lem w powieści Eden, wychodząc oczywiście od Prokrustowego łoża. Co o tym sądzicie?

Panowie

Poziom waszej dyskusji zbliżył się a może nawat i zrównał z debacianą paplaniną.

Te ataki i odpowiedzi w niczym nie zmieną sytuacji.

A kto wierzy że wybory do obory

nawet pod okiem OBWE zmienią oblicze kraju....niech trwają w wierze;-)

• Redaktorzy

Gdybym uważał, że parlament mojego kraju to obora, dawno już uczyłbym studentów za granicą, a nie siedział tutaj.

--J>>M

Być może satysfakcja z krajowych publikacji patefonologicznych i kształcenia młodzieży , daje prownywalnie wiele zadowolenia jak i ocena efektów prac naszych parlamentarzystów. Choć zdecydowanie więcej cenię te pierwsze

• Redaktorzy

Ja też wolę to pierwsze. Natomiast jako wyborca jestem zobowiązany również do drugiego. Jeśli nie na codzień (chociaż czemu właściwie nie?), to przynajmniej raz na cztery lata. I ta ocena nastąpi za parę dni. Trzeba o tym pamiętać.

Pan Bartoszewski jest już bardzo stary i bardzo lubi Radka Sikorskiego

to tragedia, że PeŁo kryje się za plecami płaczącej kobiety i staruszka, który już do końca nie kontaktuje

• Redaktorzy

Graaf, ale czemu tak dyskretnie? Udaj się po prostu do pana Bartoszewskiego, i powiedz mu w twarz, a najlepiej udowodnij, że nie kontaktuje. Po czym wróć tu, na pewno wszyscy chętnie posłuchają o twoich przygodach.

znasz profesora muls?

poza tym to normalne, że z pewnym wiekiem się nieco mniej kontaktuje i wtedy człowiek polega na wiadomościach od zaufanych młodych ludzi

tylko o to mi chodzi więc może sobie darujcie Panowie napady na mnie :-)

Dla Ciebie to zawsze będzie Pan Profesor brudasie. Nawet się na szmatę do butów Pana Profesora Bartoszewskiego nie nadajesz. Ale nie martw się, jeszcze nie wszystko stracone. Może Dorn wyczyści Horstem budę dla Saby. Kto wie? :-)

Wiecie co, ja bym się chętnie udał do pana profesora i dał mu w pysk za to, że śmiał nazwać Polskę brzydką panną. Tą Polskę, za którą tylu wspaniałych ludzi oddało swe życie.

Re: Piotr Ryka, 18 Paź 2007, 18:16

>Wiecie co, ja bym się chętnie udał do pana profesora i dał mu w pysk za to, że śmiał nazwać Polskę

>brzydką panną. Tą Polskę, za którą tylu wspaniałych ludzi oddało swe życie.

no to dziwne było, ale to taka licentia poetica starszego pana, ja to rozumiem

nie popieram ataków na pana Bartoszewskiego, ale nie zmienia to faktu, że moim zdaniem w ocenie rzeczywistości się myli m. in. pod wpływem i wskutek nadmiernego zaufania dla ludzi typu Radek Sikorski

@freak

>Dla Ciebie to zawsze będzie Pan Profesor brudasie. Nawet się na szmatę do butów Pana Profesora

>Bartoszewskiego nie nadajesz. Ale nie martw się, jeszcze nie wszystko stracone.

a Ty co? wiesz gdzie lewa ręka a gdzie prawa? :-))

daj spokój

.......tylko ty nie masz prawa

Otóż mam, z nadania tych członków mojej rodziny, którzy za Polskę walczyli i którzy, jak brat mojego dziadka i brat mojej babki, za nią zginęli. A zginęli nie po to, żeby teraz jakieś rozkochane w sobie i rozpieszczone przez media bydlę rozgłaszało przed całym światem, że Polska to takie nic i powinna się cieszyć z wyszystkiego co jej dają, a jak ją kopią lub plują w twarz, to jeszcze powinna mówić dziękuję.

Nie jest to głos w Waszej dyskusji jeszcze tak nisko nie upadlem Polska już była Nike z Samotraki, Matką Boską Boleściwą, czym obecnie się stała wszystcy wiedzą. Przypominam, że w czasach kiedy rodzice lub krewni obecnych nieskazitelnych podpisywali volkslistę prof. Władysław Bartoszewski był żołnierzem ZWZ AK. brał udział w Powstaniu Warszawskim i więziono Go w Auschwitz.

Trochę taktu gówniarze

Zbyszek

Wyobrażacie sobie Angelę Merkel rozgłaszającą publicznie, że Niemcy to taki brzydki chłoptaś, albo Putina opowiadającego, że Rosja to taka brzydka pannica?

ja zacząłem ten watek,

po przeczytaniu tego :

"- Naruszono standardy moralne, posłużono się błędami kobiety w walce politycznej – powiedział w TVN24 prof. Władysław Bartoszewski. Podkreślił, że w działaniach Prawa i Sprawiedliwości "pozostała moralna nizina po koalicji z Samoobroną". W jego opinii teraz "PiS szmaci Rzeczpospolitą". (onet.pl)

"błędy kobiety" - to oczywiście płaczaca Sawicka, która złamała prawo.

Bartoszewski po prostu bierze udział w kampanii wyborczej PO, wolno mu, ale dla milionów nie jest już autorytetem, rozmienił sie dla jakichś złodzieji z PO.

Ja mam takie życzenie, żeby w Polsce przestrzegano prawa, żeby prawo było na pierwszym miejscu, żeby było spoiwem społecznym jak w USA.

Czy dożyję kiedys tego?

Wiesz co, Korwin, mój dziadek nie był Polakiem, tylko austryjakiem urodzonym w Pradze czeskiej. Ale po I wojnie osiadł w Polsce i był polskim oficerem. We wrześniu bronił Warszawy i dostał się do niewoli. W oflagu, w którym przesiedział do końca wojny, wiele razy przychodzili do niego z propozycją podpisania reichslisty (nie mylić z folkslistą) i zostania oficerem Wehrmachtu. Za każdym razem odmawiał, bo przysięgał na wierność Polsce. A kiedy wreszcie raz kolejny odmówił, przyszli do mojej babki i kazali jej iść precz z mieszkania za zdradę, tak jak stała z dwójką dzieci. Więc sobie moją rodziną gęby nie wycieraj.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.