Skocz do zawartości
IGNORED

Zamówienie u Petera listopad 2007

tomant

Rekomendowane odpowiedzi

Ja zrobię następne zamówienie

proszę dopisywać się w wątku

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

jest już paczka od Petera. taka miła niespodzianka po powrocie z pracy do domu. jutro zabieram się za rozdzielanie. pierwsze paczuszki powysyłam w poniedziałek, może uda się już jutro coś wysłać.

Mija 10 dzień od wpisu organizatora niniejszego zamówienia , i wszystko wskazuje na to , iż żaden z zamawiających nie otrzymał do tej pory zamawianych elementów.

Przyczyny tego mogą być :

- czasowy wyjazd poza miejsce zamieszkania

- wypadek losowy

- przetępstwo wyłudzenia

Czy któryś z formułowiczów ma kontakt telefoniczny do Mr " tomant" ???

Czy nie uważają koledzy za stosowne wyznaczenie daty 02-03-2008 jako ostatecznego terminu , po upływie którego powinniśmy podjąć kroki prawne.

dodo, 25 Lut 2008, 15:47

no właśnie - trochę już tracę cierpliwość w tej kwestii, już niedługo zacznie się czwarty miesiąc od zamówienia. gdybym się spodziewał tak masakrycznej obsuwy to bym sie nie bawił w takie 'group buy', większość elementów już jest zbędna i o ile dostanę pakę będę chyba odsprzedawał.

Tomant - weź chłopie wpisz jakieś podsumowanie, ile wysłałeś, komu, kiedy... temat powoli zaczyna śmierdzieć!

chlopaki teraz to przeginacie. Czlowiek podjal sie zamowienia mimo ze nie wiedzial ze bedzie mial duuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuzo roboty w nowym roku (jak na 3 m-ce od wplaty to sporo tego musi miec)

Teraz jak wraca po pracy do domu to mu sie nie chce przegladac tych elementow. To nic ze w srode jest zamykane rownolegle zamowienie ktore sie nazywa lutowe a my jeszcze nic nie dostalismy. Nie chce krakac ale w tym tempie paczki dostaniemy prawdopodobnie w tym czasie co lutowe chlopaki ;)

Cierpliwosci i nie straszcie bo to i tak nic nie da jak tomant nie ma czasu/sily/checi siasc przed kompem.

dogaduje sie z tomantem. wyglada na to ze dokoncze zamowienie za niego bo chlopak nie ma czasu zeby sie po zadku podrapac (2 dzieciakow na glowie)

do konca przyszlego tyg jak tylko dostane paczke wszytko bedzie rozeslane.

Mam prosbe. Jesli jest ktos z Wawy to prosze o info na PW (jesli chce odebrac osobiscie).

To mnie teraz osłabiłeś, bo myślałem, że tomant wreszcie powysyłał te paczki i dzisiaj albo jutro częsci będą już u mnie.

A tu przyjdzie czekać kolejny tydzień albo jeszcze dłużej. :(

no to teraz wyjaśniam.

właśnie poświęciłem sobotę (całą) na segregowanie elementów i przygotowanie ich do wysyłki. nie wszystkie są w 100% skompletowane. to nie jest tak, że nic w tym temacie nie robię. przychodzi mi to jednak dość trudno. oprócz pracy (ciągle po co najmniej 10h dziennie - częściej jest to więcej - i tak już ponad 4 m-ce) mam jeszcze rodzinę z 2 małych dzieci - tu też jest obowiązek. codziennie jak przychodzę do domu to co najmniej do 20:00 muszę zająć się 5,5 latkiem i w międzyczasie 7 miesięczną córką. 20:00 usypianie syna - jest teraz chory i śpi w pokoju gdzie mam komputer (izolacja od małej córeczki). ponieważ boi się spać sam śpię z nim. jest to też pokój logistyczny naszego zamówienia. ok 20:30-21:00 mogę zacząć (przy 40 watowej lampce) akcję pt. Peter_listopad_2007. no i jak myślicie na ile czasu starcza mi sił i "zapału". jednak rozdzielam te kondensatorki, rezystorki itp. jak uda się złożyć komuś komplet to zaraz wysyłam.

pojawić się może pytanie - po co się tego podjąłeś skoro wiedziałeś że tak to będzie wyglądało. niby tak ale w listopadzie moja sytuacja czasowa wyglądała inaczej. z firmy wracałem 15-15:30. mała prawie cały czas spała, żona była na macierzyńskim. no a potem się wszystko pokićkało :).

dobra, jak to wygląda na dzień dzisiejszy. 90% za mną. ponad połowa skompletowana w całości. w poniedziałek zajmie się nimi poczta polska. pozostałe osoby mają już poskładane swoje zamówienia w ok 90%. po prostu brakuje jednej lub kilku części. najczęściej nie mogę się jej doszukać w pozostałych elementach, albo nie mogę znaleźć adresata danej części. jest już trochę łatwiej bo części mniej i paczek mniej, ale jeszcze dziś rano to była porażka ;). jak żona mi pozwoli poświęcić na to jeszcze kawałek niedzieli to może się z tym uporam do końca.

marosik zaproponował mi pomoc i nawet już się prawie dogadaliśmy jak to zrobić, ale wobec mojego sobotniego "wyczynu" myślę że sprawa nie ma już za bardzo sensu. jednak dziękuję bardzo za chęć odciążenia mnie w tej pracy.

nie logowałem się na forum parę dni, a tu prawie burza się rozpętała. trochę jestem zdegustowany, ale rozumiem że z waszej strony wygląda to odwrotnie. pewnie też bym się niepokoił...

tomant, 1 Mar 2008, 21:26

Tomant - to nie jest tak, że jakaś burza jest i bez sensu żebyś miał kwas po tym wszystkim - ale milczenie jest gorsze od złych wiadomości. Rozumiem - nieraz mam tak ostre zmiany życia jak Ty i nikt nie będzie z batem nad Tobą stał. Fajnie że dałeś sygnał. Szkoda, że tak się opóźnia, ale poczekamy;)

PS> Nie jestem pewny czy Peter pisał do Ciebie, że dorzucił tam 3 szt. AN8008 dla mnie - jakbyś nie miał info daj znać to skontaktuje się z Peterem.

PS> Bardzo dziękujemy za wysiłek!!

ponad połowa poszła. na priva napisałem do Krzycha w sprawie adresu i nic więcej ;).

dotarła właśnie paczka od petera z uzupełnieniem. do końca tygodnia wyślę wszystko. nie mogę wziąć na raz na pocztę wszystkich przesyłek bo się nie zabiorę, a po drugie za długo by to na poczcie trwało i spóźniłbym się za bardzo do pracy.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.