Skocz do zawartości
IGNORED

Klasa H+ i AA

Gość Marsellus

Rekomendowane odpowiedzi

Ależ Wy macie problemy, ludzie...

Technics przed wieloma laty był prawdziwie hiendową firmą, stąd laboratoria i tysiące patentów. Pomysły takie jak słynny ultradrogi transformator R-core montowany teraz przez Micromegę CD-10, virtualna bateria spotykana w hiendowych przedwzmacniaczach, czy klasa AA stosowana przktycznie przez wszystkich producentów audiofilaskich pieców (no może prawie wszystkich). Obecnie kolejną odmianę Technicsowej klasy AA mamy w CA840- tu nazywa się XD.

Po latach sławy z doskonałymi piecami, wysławianymi po dziś dzień pod niebiosa na naszym forum gramofonami czy kaseciakami nadeszły kiepskie dni tanich amplitunerów. Jeszcze pierwszy model DVDAUDIO do dzisiaj jest kultowy, potem to juz lipa i stąd taka kiepska opinia o firmie wśród młodych forumowiczów.

pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/372-klasa-h-i-aa/page/2/#findComment-1333446

Klasa H+ stosowana była w urządzeniach wielokanałowych, jakość w zupełności wystarczała do efektownego odtwarzania ścieżek dźwiękowych z DVD, natomiast AA to zupełnie inna historia - wyższa jakość, oczywiście w kontekście tego co projektowano w połowie lat 80-tych ubiegłego wieku. Złe opinie o wzmakach Technicsa brały się stąd, że nigdy nie miały one monstrualnej wydajności prądowej (oszczędne zasilanie) i raczej lubiły 8-omowe kolumny. Poszperaj w Necie a znajdziesz kilka ciekawych stron poświęconych tym wzmacniaczom.

https://www.audiostereo.pl/topic/372-klasa-h-i-aa/page/2/#findComment-1333501

Mi technics przypadł do gustu... stary poczciwy su-z25+tunerek i korektorek 14 kanałowy (do kompletu)...:) ładnie wykonany, full metal obudowa, kolor srebrny... skromne wzornictwo... i dźwięk całkiem całkiem... mam tez su-v40, ale jakoś, ten gra mniej ciekawie od "staruszka su-z25 "...

No i tunerek łapał wszystkie stacje, a nowsze konstrukcje (denon tu 215 i inne) nie dawały rady:)

https://www.audiostereo.pl/topic/372-klasa-h-i-aa/page/2/#findComment-1333623

Gdyby ten SU-V40 miał większy transformator i większe elektrolity, to lepszy byłby bas i równowaga tonalna, a tak wszystko przesunięte w górę i twarde niskie, zwłaszcza gdy kolumna chce żreć prąd.

https://www.audiostereo.pl/topic/372-klasa-h-i-aa/page/2/#findComment-1333629

ogólnie pojęte wzmacniacze technicsa mozna kierowac jedynie do zdeklarowanych bassolubów, po wcisnieciu loudnessu i dodaniu na gałce basu jest tyle ze uszy puchna. szybka eksplozja mocy przy bardzo niewielkim podgłośnieniu (dla mnie zjawisko niezrozumiałe, a spotykane we wszystkich kanciakach technicsa) dodaje efekciarstwa i efektu "k... jakie to mocne". fakt, kanciate np su-v40 czy brzydki su-v4x itd itd to potrafią zagrac z odczuwalną duzą moca. na tym juz sie nie znam, ale dla mnie to skutek jedzenia duzej ilosci energii (zjawisko podobne jak w pioneerach).

https://www.audiostereo.pl/topic/372-klasa-h-i-aa/page/2/#findComment-1333646

denon.dcd.2560, 13 Kwi 2009, 12:36

>ciebie opteron chyba ktos gwałcił jak byłes mały. przez to masz teraz wciąz jakies kłopoty ze

>sobą.

>tata? dziadek? mama z penisem? czy koledzy na podwórku?

>moze zrobimy jakąś kwestę na lekarza dla opterona?

Panie denon, Pana historie z dzieciństwa (podobnie jak Pana sprzęt co już pisałem wiele razy) mnie nie interesują. Sądząc jednak po Pana "koguceniu" się na forum ktoś nieźle w przeszłości na Panu sobie używał :-)

>aha jeszcze jedno pacanie- ja sie wcale nie chowam z tym ze jestem handlarzem i jak się nazywam na

>allegro. i nawet parę osób z forum juz ode mnie sprzęt kupowało. pradoksalnie nikt mi jeszcze nie

>zarzucil ze sprzedaje złom, poza tobą ignorancie ( nic nie kupił a wie najlepiej).

Panie denon skończyliśmy jakiś (spory czas) temu rozmowę na temat jak nazwać to czym Pan handluje. Dla jednego to może być Hiend dla mnie to zmłom. Ale mniejsza o to. Zarzucił mnie Pan wyzwiskami tylko dlatego że udowodniłem Panu "pieprzenie" bzdur. Takie przypadki również mają swoją nazwe oraz są leczone w stosownych poradniach.

>wielki pan opteron z krakowa pss smiech na sali.

Nie jestem z krakowa, ale jeśli Panu wesoło to mnie tym bardziej :-)

>za kogo ty sie uwazasz?

a co to ma to rzeczy?

>a takie preampy fakycznie mialem dwa. jeden półtora roku temu drugi jakos w sierpniu 2007.

Jeśli faktycznie Pan miał takie preampy w domu i upiera się Pan że na froncie był napis Virtual Battery Operation to albo nie umie Pan czytać albo Pana inteligencja jest podobna do zszywacza biurowego. (sądzać po dotychczasowych wpisach obstawiam to drugie)

>niedawno miałem su-c800.

Gratuluje coż za śprzęt!!!

>wezmę z ciebie przykład ( twoj dcd-2700 o nieznanym pochodzeniu, ale przeciez na pewno nei z >niemiec;)))

Wątek dotyczył oznaczeń rozwiązań technicznych w urządzeniach Technicsa, coż Pan mi to z moim odtwarzaczem wylatuje?

>i powiem ze nie bede nic udowadniał bo nie musze a debil ( >jak ty ) i tak nie uwierzy.

Nie wiem co Pan chce udowodnic? Że ma Pan wodogłowie?

Radze sobie wziąść jakieś kropelki na uspokojenie bo Pan zjedzie na jakiś zawał. Poza tym piękną Pan sobie laurkę wystawia, gratuluje o mój "mistrzu ciętej riposty" :-)

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

https://www.audiostereo.pl/topic/372-klasa-h-i-aa/page/2/#findComment-1334004
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.