Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw stereo do 6000 zl.

Cooler69

Rekomendowane odpowiedzi

> cooler

nic tylko ebay.de

6kzl= 1600 euro.

Za tą kasę kupisz porządny sprzęt. Wcześniej musisz wiedzieć co i polować.

Bardzo łatwo kupić świetny sprzęt za ułamek ceny, do tego w stanie idealnym.

Wystarczy na cd+wzmak+kolumny. Koszty transporty ok. 150 euro.

pozdr,

nie zakładaj nic z góry; bądź nieskazitelny w słowach; nie bierz nic do siebie; rób wszystko najlepiej jak potrafisz.

Juz zaproponowalem wyzej.

Jesli chodzi o nowy zestaw w tym przedziele cenowym nie mam osluchania. Moge zaproponowac cos z uzywek do kwoty 6kzl. Prawie wszystkie elementy mojego systemu kupilem jako uzywane w swietnym stanie. Osobiscie polecam takie rozwiazanie, poniewaz z miejsca przeskakuje sie na wyzszy poziom klockow. Poza tym chcac sprzedac dalej uzywke nie stracisz tyle co na nowych klockach.

Sporo rad zostalo napisane w tym watku. Tak jak napisal Jedrus - zastosuj sie do ich czesci, a nie bedziesz zalowal.

Przede wszystkim musisz nam powiedziec czy chcesz koniecznie sprzet nowy, czy moze tez byc uzywany.

pozdr

hybryd

Chyba zdecyduje sie na taki zestawik HK 3480 + HD 970 + JBL E90 . Jak na moj pierwszy zestaw i tak bede zachwycony dzwiekiem, poniewaz teraz mam jakies marne klocki technicsa klasa H+ .

nie bierz chłopie choć tego amplitunera... jak już musi być H/K to weź osobno wzmacniacz i osobno tuner. są całe zestawy: wzmak, tuner, cd-player.

JBL E90 nie mają za dobrych opinii. ja słuchałem E80 i do Twojego metrażu wystarczą w zupełności.

Tylko nie Jble, do słuchania muzyki raczej się nie nadają. Posłuchaj sobie czegoś z np. Paradigma, Dali czy Tonsila.

Po dłuższym odsłuchu zmienisz zdanie i być może już będziesz wiedział co Ci się tak naprawdę podoba

lucmaster, 28 Paź 2007, 18:43

>nie bierz chłopie choć tego amplitunera... jak już musi być H/K to weź osobno wzmacniacz i osobno

>tuner. są całe zestawy: wzmak, tuner, cd-player.

czyli np taki wzmacniacz

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i do niego cd i tuner ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Cooler69, 28 Paź 2007, 18:12

>W gre wchodzi nowy sprzet, poniewaz polowe kwoty chce wziac na raty.

W takim razie masz 3000 kzł na sprzęt używany. Proponuje tą kwotę przeznaczyć na jakieś fajne używane kolumienki, a resztę na klocki, już ze sklepu na raty.

Ew na odwrót...

Ukryta Zawartość

taniej nie znalazłem, swego czasu były zestawy trochę droższe, ale z tunerem jeszcze. pewnie jak poszukasz to znajdziesz.

Ukryta Zawartość

zaznaczam, że ja bym Ci tego H/K z JBL nie polecał jednak.

masz troche kasy do wydania - posłuchaj czegoś, bez pośpiechu. daj sobie ze 2 - 3 tygodnie i kompletuj doświadczenia. no chyba, że jesteś gdzieś z zupełnej pustyni sklepowej. wtedy wsiadaj w auto, pociąg czy cokolwiek i jedź słuchać. nie pójdzie to na marne.

pozdr.

Łukasz

Mysle ze moglbys tez spojrzec na wharfedale. w moim przypadku zagraly idealnie w stosunku do oczekiwan - co prawda troche drozszy model evo2 - 50, ale mysle ze w calej serii znajdzie sie cos i Twoim przedziale cenowym. Nie mysl jak chcesz zeby dzwiek brzmial, tylko wez kilka ulubionych plyt i testuj. W moim przypadku na przyklad zachwalane dali ikon 6 graly bardzo mizernie. Zalezy od ucha i rodzaju muzyki jaki preferujesz.

Z nowych klockow do 6k sluchalem rowniez denonka pma 700 i hk 670. Chyba odradzam - lepiej dorzucic jeszcze troszke i kupic cos o klase wyzej, zwlaszcza jesli planujesz na raty. Ja szukalem sprzetu do 7k, a zakonczylem na 11 ;)

Pozdrawiam

Dziekuje Ci Tomku za rade, zostane przy tym co mowisz. A co do kolumn to jeszcze odslucham kilkakrotnie i dokonam wyboru. Radul jak patrzylem na te Xindaki to przypominaja lata 60-te (chociaz pewnie dobrze graja), a H/K to firma z tradycjami i z tego co czytalem w opiniach kazdy chwali ten wzmak. Przy czym ladnie wyglada, bardziej nowoczesnie co dla mnie tez ma jakies znaczenie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.