Skocz do zawartości
IGNORED

Pisdraki mają sraczkę ! :-)

jar1

Rekomendowane odpowiedzi

>Redaktor

>Mali też tutaj są na ten przykład dziecko skibus.

Prosiłem, tłumaczyłem i jak zawsze nic. Debil debilem pozostanie.

Proponuję test na inteligencję. To się pozbędziemy pissackiej hołoty.

Gość

(Konto usunięte)

Nie skibus.Mamy dwa największe problemy!

Pierwszy to rząd, który nic nie robi, a obiecywał cuda szuflady pełne ustaw( między innymi o słuzbe zdrowia-podobno gotowa była i czekała, widać atramentem sypatycznym napsana była )

Druga to bezrozumnych wyznawców, nie wyborców, bo ci myślą i wyciągają wnioski.

wiesz jacchcik.troche mi cię zal.psa nie ma to kto ci wytłumaczy??załozmy ze kaczorek chce byc drugi raz prezydentem ,ale tak głupi jest- ze wie ze normalnie jest to niemozliwe.Ale na ten przyklad zauwaza ze mógłby stosunkowo łatwo podbić bieszczady (bo on napewno jeszce nie wie ze to jest u nas)i w ten sposób zaskarbiając miłośc rodaków osiagnąc prezydenture jeszce raz.Jak myslisz pójdzie na ta wojnę???

Jaki jest sens "palenia" sensownych ustaw ? Nie lepiej poczekać, aż się części problemów pozbędą ?

Dziwne, że w cuda to uwierzyli głupcy z pisu, a zwolennicy PO zrozumieli tak jak zostało powiedziane ( "czyli Polskę stać na cud" ). Tak się czepiasz obietnic wyborczych i to jeszcze źle zrozumianych ? Znalazłeś już 3 mln mieszkań ?

jacch, 17 Sie 2008, 20:38

>Coś tłumaczył, o co prosił?

>Akt urodzenia nam tu zeskanuj!

>Ten z przed pierwszego fakultetu :PpPpP

Wybacz, ale hołocie się nie tłumacze a tym bardziej nie będę nic udowadniał. Możesz skomleć ile chcesz, stajesz się tylko coraz bardziej żałosny.

jar1, 17 Sie 2008, 20:21

>soso, 17 Sie 2008, 19:53

>

>>No wlasnie, jaka jest polityka zagraniczna rzadu? Poza frazesami typu 'chcemy byc chlopcem do

>bicia'

>>wlasciwie nic innego nie przbija sie.

>

>O, a to żeś chłopie sobie sam siebie nawet przebił? Gdzie Ty ten frazes usłyszałeś lub

>przeczytałeś?

>

Mysle logicznie. Wszystko. Teraz nie natezaj sie za bardzo bo i tak nie wiesz co to myslenie.

>Jeszcze jeden bohaterek z daleka... a może byś tak chłopie z tej Danii wypierdzielił i na Rosyjkę, i

>pokazał ten 'polski charakter'?

Pokazac 'polski charakter'? Tak nisko jeszcze nie upadlem. Nie mam zamiaru byc czescia kolejnego ukladu 'lose-lose' jak powstanie warszawskie.

>A tak na marginesie, to Duńczycy już zorganizowali jakieś oddziały do walki z Rosją?

Dunczycy nie tacy glupi by wdawac sie w siekierezade. Wystarczy im potepiac Rosje slowami, tak jak Polski Prezydent :-)

Nie wypisuj dydymalow, Jar, bo ci komputer peknie

pzdrw

soso

Znalazlem - jest swietny projekt, ktory nasz rzad powinien szybko podchwycic. Kosztuje to podatnika nic jezeli nie niewiele. W kazdym razie taniej niz wymyslanie, ze regionow FOZ ma byc 7 (i tak widomo, ze ilosc pociotkow PSL-owcow jest tak wielka, ze regionow bedzie minimum 147). Pomysl o ktorym mowie to gimnastyka na przystankach. Sam premier, ktory jest niesamowicie wygimnastykowany moglby osobiscie wziac udzial w reklamie (odplatnie oczywiscie a uzyskane w ten sposob fundusze przeznaczylby na cele charytatywne). Takze chetnie obejrzalbym sobie Rudego Grubaska, na przyklad szefa klubu PO w sejmie, ktory robi pompki z nozkami na laweczce lub pania Kopacz rozciagajaca nogi i zwierajaca posladki. Pomysl nie jest nasz, jest Brytyjski a moze nawet pochodzi z Hong-Kongu, jak jakas grypa ale niewazne. Wazne, ze jest dobry. Tak dobry, ze niechybanie pojawia sie i 2 bracia wykonujacy na przystankowej laweczce salto mortale czy odwazna jaskolka popisza sie przybrani bracia z SLD - Wojtek i Grzes. Czas na rozgimnastykowane panstwo. Lepsze to chyba niz Wysokie Standardy Moralne jakimi przytruwa nas co wystapienie Rudy Grubasek, szef klubu parlamentarnego. Moze dolaczy sie Pani Fotyga? Moze poslanki PiSu - narzeczone Jarka i Zbigniewa? Moze szefowa Ministerstwa Edukacji? Och, jest tyle rzeczy do wygimnastykowania!

pzdrw

soso

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

O, MK mnie 'podrobił' z tą Szwajcarią : :-)

" Nie tak dawno napisałem, jak podejrzewałem ironicznie i prowokująco, że Polska powinna naśladować Szwajcarię. Dziś już nieco poważniej podtrzymuję tezę i dodam, że Polska od wieków wybiera model izraelski i robi to wyjątkowo nieudolnie. Model szwajcarski jest taki, że Szwajcarzy nie interesują się ideologicznymi problemami ościennych populacji , tylko robią na tym kasę, łagodząc wyrzuty sumienia organizacjami wzniosłymi jak czerwony krzyż na białym tle.. Model izraelski lansuje się na jedynego sprawiedliwego męczennika, poniewieranego przez resztę świata. Gdzieś przeczytałem, że o Szwajcarii możemy zapomnieć, ponieważ ten kraj ma idealne położenie geopolityczne. Z geografii byłem zawsze cienki, ale z tego co mi wiadomo Szwajcaria ma równie szczęśliwe położenie jak Austria.

Dziwnym rad sposobem Austrię malarz kapral potraktował z buta w Szwajcarii trzymał kasę. Gdybym się mylił w geografii, bardzo proszę o solidną reprymendę. Wróćmy jeszcze raz do istoty rzeczy i potraktujmy fenomen Szwajcarów poważnie. Gdyby patrzeć i przejmować się położeniem geograficznym tego niezależnego kraju, w 1939 roku Szwajcarzy graniczyli z faszystowskimi Niemcami, z faszystowską Austrią, faszystowskimi Włochami i po paru latach dołączyła kolaboracyjna Francja. Jeśli się znów mylę z powodu analfabetyzmu geograficznego, natychmiast proszę o sponiewieranie mojej niedouczonej osoby i sprowadzenie mnie na ziemię polską do włoskiej.

Zanim dostanę za swoje, chciałbym pójść dalej w ślepą uliczkę ignorancji i zaryzykować stwierdzenie, że Szwajcaria była wyspą na oceanie faszyzmu, dodam gratis, że w czasie I Wojny Światowej również sobie świetnie radziła dając Niemcom świeczkę i Francji ogarek. Problem z tym moim gadaniem polega na tym, że tu nikt nie zdycha pod faszystowską gąsienicą, żadnej dziewicy nie gwałci bolszewik, nie ma się jak wykazać, nie ma pomników traumy. Eeee, takie `Szwajcary' to tchórze, żadnemu stodoły razem z mieszkańcami wsi nie spalono, nikt im dzieci nie germanił, a co gorsze żadne małe `szwajcarzątko' nie biegało w niemieckim hełmie między miotaczami ognia. Dno, kompletne dno, ani do tańca, ani do różańca.

Nuda w tej Szwajcarii aż piszczy. Skąd nuda się pytam? Nuda bierze się z dwóch powodów. Po pierwszy powód Szwajcaria szanuje swoich obywateli i odróżnia od nacji. Ten kraj jest pierwszym ponadnarodowym państwem, w który nie ważne, czy jesteś Niemcem, Francuzem, Włochem, czy innym Austriakiem, jesteś kimś, jesteś Szwajcarem. Masz jako Szwajcar do dyspozycji cztery języki urzędowe i każdy jednakowo ważny. Na polskie realia przekłada się to tak, że Kaczyński może wejść do ZUS i nawijać sowim ojczystym rosyjskim, Tusk szprechać po niemiecku, a co bardziej `ą', `ę' dogadają się po francusku. Po drugi powód Szwajcarzy mają za nic polityków. W Szwajcarii polityk jest nikim, tam premier jest bo jest, nie ma trój podziału władzy, parlament ma się rządzić tak, żeby go naród nie zlinczował. Nie ma TK, nie ma możliwości skrócenia kadencji. Za wszystko odpowiada obywatel. Jeśli parlament chce zrobić coś nowego, zawsze musi pytać Szwajcarów o zgodę.

Na drugim końcu państwowości tkwi Izrael. Kraj od 60 lat żyjący dumą narodową i ambicjami narodu wybranego. Za tymi ambicjami idzie 60 lat wojny i życia na beczce prochu. Izraelczycy są jak Polacy, tylko bardziej skuteczni w biadoleniu nad własnym losem, który to sami, podobnie jak Polacy, sobie gotują. Polak i Żyd to dwa bratanki, nie ma na świecie trzeciego takiego jak tych dwóch, który przez stulecia, a nawet tysiąclecia potrafiliby światu sprzedawać jaki on biedny i nękany. Z historii i traumatologii jestem równie słaby jak z geografii, w związku z tym, chętnie poddam się weryfikacji, Jeśli jest ktoś, kto mi pokaże, że są jacyś obywatele świata zdolni prześcignąć Polaków i Żydów w biadoleniu nad własnym losem, służę uwagą.

W zasadzie moglibyśmy się pocieszać Izraelem, skoro nie możemy już być Szwajcarią, tyle że jest mały myk. Otóż 5 milionów Żydów na pustyni dorobiło się broni nuklearnej, nowoczesnego sprzętu wojskowego, najlepszego wywiadu i kontrwywiadu na świecie, oraz wpływów w tymże, takich o jakich Polska może sobie pomarzyć. 5 milionów Żydów, plus kilka milionów diaspory, potrafiło przekonać cały świat, że są narodem ciemiężonym i aspirują do miana pępka świata. Biją biednych Arabów jak Ruscy Gruzinów, zajmują krok po kroku kolejne obszary, a 2/3 świata uznaje ich za ofiary. Jeśli biadolić to z sensem, z głową, tak aby coś z tego mieć, prestiż i pieniądze.

Morał dla głupiego Polaka. Jeśli nie potrafisz nie pchaj się na afisz i ucz się przez całe ranki ze swej szwajcarskiej pierwszej i jedynej czytanki. Jeśli chcesz robić za pierwszą ofiarę i męczennika świata, zastanów się czy jesteś w stanie przeskoczyć mistrzów tej dyscypliny. Mistrzów absolutnych i panujących niepodzielnie od paru tysięcy lat. Sport zwany jęczeniem nad własnym losem, nie jest naszym sportem nordowym, jest dyscyplina adaptowaną i to jak zwykle nieudolnie adaptowaną. Żeby biadolić trzeba umieć wygrywać i porażki sprzedawać jako agresję ościennych. Z dwojga wzorów proponuję przerobić Tatry na Alpy, a siedziby związków zawodowych na banki. Będzie nam się żyło lepiej, WSZYSTKIM.

Matka_Kurka 2008-08-17 20:19 "

Prezio wystartuje w trójboju. Złoty medal mamy pewny.

- Publiczne pieprzenie głupot

- Machanie rączkami skierowanymi na wschód

- Tupanie dwójkami ze sternikiem trzymającym sznureczki

Zawsze możemy go wystawić jeszcze w:

- poszukiwaniach zaginionego układu

- opluwaniu na odległość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.