Skocz do zawartości
IGNORED

MONITOR LCD do kompa 22' lub większy

dominion

Rekomendowane odpowiedzi

@ Adrian

Ja do oceny każdego sprzętu video wykorzystuję w odróżnieniu do Ciebie, podstawowy instrument pomiarowy: własny wzrok, zamiast gazetkowych peanów i obiegowej opinii nt. marki.

Kupiłem Samsunga, bo był lepszy od Iiyamy. Notabene ta druga w Komputroniku jest nawet tańsza.

Tak?A potrafisz czytac to co napisalem wczesniej?przestan pieprzyc glupoty i dawac rady,ktore nie maja pokrycia w rzeczywistosci.Jezeli wedlug Ciebie matryca TN ma lepsza jakosc niz PVA,MVA lub S-IPS to radze mocno walnac sie w glowe i moze to cos pomoze.

Nie wiem o czym Ty piszesz,bo Iiyama o jakiej JA pisze kosztuje ok 2000.

I po Twoim wpisie widze,ze to Ty raczej opierasz sie na opisach ,a nie na tym co widziales,bo nie pisalbys takich bzdur.

>Ale kablem HDMI-DVI to łączyłeś z monitorem kompa czy dvd????

Jeśli wierzyć stronie internetowej, monitor iiyamy ma zwykłe wejście VGA i HDMI, zaś nie posiada osobnego gniazda DVI...

>Piotr Ryka

Kurde niezła jest ta yiama (czy jakos tam)

Gdyby to kosztowało1400-1500 zamiast 2kzł to od razu bym brał

Ile według ciebie jest warty ten nowy standard HDTV? Naprawde jest to cos warte czy tylko kolejny marketingowy shit?????

Monitora raczej szybko zmieniac nie bede; myślę że za około rok większość monitorów bedzie już raczej mialo te full HDTV wiec dobrze byloby to już miec, nawet jesli trza byloby poczekac kilka m-cy aż potanieje......

>Marek

Wg www.proline.pl ma wszystko czy jak.......

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jeźeli chcecie się bawić w podłączanie jakiegoś sprzętu wideo do monitora komputerowego to warto aby złącze DVI/HDMI w monitorze obsługiwało protokół HDCP.

Ten monitor wyszukał mój komputerowy guru, dla siebie i dla mnie, tak więc to nie mój wynalazek. Przerył rynek i powiedział - w tej chwili ten. Co do matrycy full HD, czyli 1920x1080 a natywnie 1920x1200, to daje oczywiście brak interpolacji redukującej przy odtwarzaniu formatu HD DVD i Blue Ray. Poza tym pulpit i gry wyglądają oszałamiająco. Ja mam takiego kompa, że mi wszystko w tej rozdielczości hula więc naprawde nieźle się bawię.

Piotr Ryka, 30 Paź 2007, 22:36

Co do matrycy full HD, czyli 1920x1080 a natywnie

>1920x1200, to daje oczywiście brak interpolacji redukującej przy odtwarzaniu formatu HD DVD i Blue

>Ray.

Czyli jak oglądasz film Full HD to masz wolnych kilka linii z dołu i u góry ekranu ? Jeźeli nie, to interpolacja jednak następuje.

Piotr Ryka

to chyba ten ?

Ukryta Zawartość

nadaje sie do szybkiego grania w przeciwienstwie do samsungow czy delli wiec to rowniez moj typ

Ukryta Zawartość

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

>Ja mam takiego kompa, że mi wszystko w tej

>rozdielczości hula więc naprawde nieźle się bawię.

Jak dobre trza miec bebechy żeby to śmigało w pełni wydajnie? Do filmów byle co a w grach?

W gre wchodzi najbardziej grafa; co jeszcze?

Mój konfig:

-c2d e6300 1.86

-asus p5b i965 ddr2

-galaxy 7600gs 256mb ddr3 1.2ns pci-e

-ram 2x1gb 800 kingston

-zasiłka seasonic s12 430W

config peceta do gier to niestety temat bez konca z racji wspolnej działalnosci producentow gier,prockow i dopalonych kart graficznych abys zawsze był w tyle

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

moze tego ktos zna?

Ukryta Zawartość

post-9896-100001060 1193784805_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Piotr Ryka, 31 Paź 2007, 00:31

>Gustaw

>

>Fiłm full HD ma wąskie pasy (albo szersze, gdy jest formatu 2,35:1). Ale można oczywiście

>rozciągnąć, tylko nie wiem po co.

Oczywiście, że nie ma powodu aby rozciągać. Chciałem się tylko dowiedzić czy mapowanie pikseli odbywa się na zasadzie 1:1 (brak skalowania).

Panowie, te odloty jakie zaliczacie przy wielu lcd za 1000zl to jest decha w deche odlot jaki zalicza Pan Jozek na podkreconym basie z wlaczonym laudness na jakiejs wiezy w MM...

wez dominion jak chcesz testowac te lcd to zapusc im chociaz gradienty od czerni do bieli i sprawdz ich plynnosc, bardzo wiele z nich ma wyciete pewne zakresy.

Co do kompa do gier to tak jak napisali to jest temat bez konca, producenci/wydawcy zwracaja uwage na to co ich gra moze obslugiwac "za chwile" nawet nie co dzis. Jak chcesz grac to kupuj konsole...

Monitor ma mi służyć do:

- nauki (auto cad, solidworks, catia, nisa, office, matlab, alfa cam, simulink i wiele innych związanych z projektowaniem inżynierskim);

- multimediów;

...................

...................

-gier

chcem żeby dało sie przy tym siedziec godzinami bez męczenia wzroku; obraz ma być dobry równiez osobom siedzącym równiez obok mnie.....

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.