Skocz do zawartości
IGNORED

potęga miłości platonicznej

kalimorfa

Rekomendowane odpowiedzi

@wojtek>>> istnieje

Miłość platoniczna

Człowiek, który kocha w ten sposób obsesyjnie myśli o osobie kochanej, ale niestety jest to miłość, której zazwyczaj nie możemy osiągnąć. Do naszych idoli, osób, które uważamy za autorytet – tą miłość można nazwać wielkim podziwem lub po prostu pożądaniem fizycznym. Bardzo chcielibyśmy, żeby z wybrankiem łączyło nas coś więcej, ale miłością platoniczną darzymy osoby, które są od nas dużo starsze i mają swoje rodziny albo sławne gwiazdy z telewizji i wiadomo, że szanse na związek nie ma prawie wcale…

pzdr

123... test

Karen - właściwie to dlaczego? Czy pogardzanie, obrażanie i sprowadzanie kobiety do roli narzędzia seksualnego nie może być początkiem czystej, platonicznej miłości?

jeśli nikogo (poza mną) nie zastanowiła treść autorskiego pierwszego wpisu w konfrontacji z jego tytułem.. to ja umywam ręce i mogę być tu rolandową funią

o Boże! - Karen spadasz mi z nieba! jesteś inteligentna i dowcipna a na dodatek kobieta (;)) - więc wytłumacz tym wszystkim patałachom, co znaczy "platoniczna miłość" (bo mi nie uwierzą)

hmmm - J. I. - to poniżej to jedyne co wyszukały mi google w temacie Plotyna i miłości...

"Wstępowanie ku Jedni plotyn traktuje jako proces oczyszczania. Jego inspiracją jest miłość (eros) do prapiękna i prajedni. Wstępowanie dokonuje się przez kontemplację. Np. sztuka wyprowadza ponad spostrzeżenie zmysłowego piękna do ujęcia piękna w czystej, zamkniętej w sobie formie. Również w filozofii dusza przezwycięża cielesny świat cieni i powraca do ducha. Najwyższą formą oczyszczenia jest ekstaza, bezpośrednie zanurzenie się w Jedni."

...ale z dwojga złego już wolę zastanawiać się nad miłoscią platoniczną do Fuń - przynajmniej koledzy piszą zrozumiałym językiem...

tego oczekiwałem karen: pólgębkowego wycofania sie na z góry wypatrzone kobiece pozycje ;) - 100% baba! - tak trzymaj! - i nie staraj się przyporządkowywać tym debilnym dziadom! ;)

@ Karen

Wklej wreszcie swoją fotkę. Dzisiaj jestem taki samotny. Miałem iść na Halloween, ale kolega nie-dansior się rozchorował i muszę z Wami pisać.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.