Skocz do zawartości
IGNORED

Tuning Starego Cd Grundig 7550...jak ?

dragon66

Rekomendowane odpowiedzi

[quote name='betar' timestamp='1387666745' post='3027539']
Stary grundig jest nieprawdopodobnie muzykalny.
[/quote]czyli robi muzykę lepszą niż nagrali, można i tak, zawsze to taniej

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

[quote name='mamel' timestamp='1387727772' post='3028069']
czyli robi muzykę lepszą niż nagrali, można i tak, zawsze to taniej
[/quote]
A może po prostu odtwarza tak jak nagrali? Bez fajerwerków.

Gość

(Konto usunięte)

To i ja wtrące pare groszy... Mam grundiga 7550 wersja GAT grał z sanyo ja-220 wersja gat na zmianę z v7000 GAT z boxami 650 pro. Co mogę powiedzieć bardzo fajny sprzęt i rzeczywisćie muzykalny, ale z przykrością musze przyznać, że jest sporo lepszych klocków z jeszcze większą muzykalnością o innych atutach typu (separacja , scena, lokalizacja) nie wspomnę. Jest legendą fakt ale wszystko idzie naprzód i mimo ogólnych narzekań "niestety" (albo jak kto woli stety) powstało sporo sprzętów, które po prostu grają lepiej. Przy okazji jak ktoś jest zainteresowany mogę odsprzedać legendę Grundig 7550 wersja GAT :). Jak coś proszę na PW :)

a propos betar, Grundig 7550 nie gra neutralnie ale na pewno gra bardzo przyjemnie...

[quote name='boomaga' timestamp='1387741172' post='3028363']
To i ja wtrące pare groszy... Mam grundiga 7550 wersja GAT grał z sanyo ja-220 wersja gat na zmianę z v7000 GAT z boxami 650 pro. Co mogę powiedzieć bardzo fajny sprzęt i rzeczywisćie muzykalny, ale z przykrością musze przyznać, że jest sporo lepszych klocków z jeszcze większą muzykalnością o innych atutach typu (separacja , scena, lokalizacja) nie wspomnę. Jest legendą fakt ale wszystko idzie naprzód i mimo ogólnych narzekań "niestety" (albo jak kto woli stety) powstało sporo sprzętów, które po prostu grają lepiej. Przy okazji jak ktoś jest zainteresowany mogę odsprzedać legendę Grundig 7550 wersja GAT :). Jak coś proszę na PW :)

a propos betar, Grundig 7550 nie gra neutralnie ale na pewno gra bardzo przyjemnie...
[/quote]
Cenna odpowiedz i uwagi. Szanuję to. Czy mógłbyś podać przykłady lepiej grających. Z przyjemnością się zapoznam. Jak do tej pory nie znalazłem niczego lepszego od GAT, ale jestem otwarty.
Wesołych Świąt dla wszystkich.

a choćby klasyczne 2A3 SE z Tannoyem 295HPD pozbawionym fabrycznej zwrotnicy, ze standardowym PCM1798 i analogówką w/g Klimo, wszystko okablowane srebrem 0.6mm
przy "odrobinie" własnej inicjatywy koszt systemu w granicach 4tyś zł.
i nie pisać, że za drogo, wystawki z Alle, nawet te wyśrubowane, nadal są tańsze, ale niech nikt nie pitoli bajek o dźwięku złotych latach osiemdziesiątych i ruskich kondensatorach
GAT 220 +7550 miałem, można sprawdzić w moich komentarzach na Alle a 202-ka nadal zalega na półce

Gość

(Konto usunięte)

Mamel, pamietaj że są rożne upodobania co do dźwięku, różne są tez potrzeby poszukiwań.
Niektórzy poprzestali na GAT i z tego co widzę wielu osobom to pasuje.

A co do JA-220 GAT to bardzo dobry wzmak, po małych własnych przeróbkach gra u mnie jako słuchawkowiec,
co prawda przegrał nieznacznie w bezpośrednim porownaniu z czarną perłą Majkela zasilanego aku to BCL-a "zjadł na śniadanie".
Poważnym ograniczeniem JA-220 jako wzmaka do kolumn jest jego moc co nie pozwala mu grać z wszystkimi kolumnami za to to z boxami 650 pro gra bardzo zacnie :)
No i tu trzeba dodać że ja-220 jest baaaardzo czuły na interkonekty.

po za tym w audio osłuchanie tez daje sporo i kształtuje potrzeby dźwięku :) toteż chyba nigdy nie ma końca w tym że zawsze można lepiej ;)
takie wieczne gonienie króliczka... :)

jeśli zaczynamy o upodobaniach, to piszemy o ludziach którzy nie mieli kontaktu z dobrym sprzętem, po usłyszeniu "lepiej" nikt nie chwali poprzedniego
jeśli coś ma ewidentne ograniczenia - odpuszczam, wystarczy że cała technika audio to sztuka kompromisów
ale JA220 jest ok, tyle że do kuchni i w niczym mu nie pomaga wymiana oryginalnych tranów na współczesne, oczywiście moim zdaniem

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.