Skocz do zawartości
IGNORED

Dziękujmy PISowi za podwyżki od stycznia

noster

Rekomendowane odpowiedzi

>Pytałem: czym Cię przekonał o swojej wysokiej inteligencji Stefan Niesiołowski ?

Zapewne pan Niesiołowski pokazywał rekinowi wyniki testu IQ ;)

a Ty lan, widziałeś ten test czy również "nie śledziłeś"?

>lancaster

Inteligencja to dość skomplikowana sprawa. Są różne jej odmiany i różne testy, które pozwalają ją oceniać. Powiedzmy, że oceniamy inne osoby z ich wystąpień w TV (nie znamy ich osobiście). W tej sytuacji kierujemy się pewnymi przesłankami - na badanie pewnego typu inteligencji wystarczy zanalizować tylko treść i kontekst wypowiedzi. Do oceny innych typów używamy innych metod bardziej wysublimowanych. Okazuje się, że te przesłanki, dzięki którym oceniamy ludzi niektórzy z nas odbierają w sposób automatyczny.

Ja oceniam wysoko inteligencję posła Niesiołowskiego na podstawie obu tych kryteriów oceny.

Pierwsze kryterium w przypadku ludzi publicznych maskowane jest celowo wprowadzaną do wypowiedzi retoryką (trzeba umieć ją sobie wyfiltrować z wypowiedzi), drugie kryterium jest trudniejsze do zastosowania, dzięki zabiegom socjotechnicznym, których politycy uczą się w swoim zawodzie (trzeba zdawać sobie z tego sprawę i równiez wyfiltrować niewerbalne wyuczone zachowania).

Jeśli po wyfiltrowaniu wszystkiego z polityka coś zostanie - poza osobowością, to źle, bo znaczy, że nie przyswoił sobie meandrów swojego zawodu dostatecznie dobrze, lub niestety nigdy ich nie przyswoi, bo jest niezbyt inteligentny właśnie.

Polityków bylejakich i bez osobowości wlaśnie to denerwuje najbardziej - po wyfiltrowaniu ich wypowiedzi i wyuczonych zachowań nie zostaje nic - nawet osobowość. Jeśli usiłują wytworzyć w sposób sztuczny swoją udawaną osobowość - stworzyć wizerunek (np. człowieka zdecydowanego, czy wesołka) i nie bardzo im to wychodzi, to denerwują się jeszcze bardziej.

Ja lubię ludzi z silną osobowością - mamy na szczęście ich trochę w każdej frakcji. Tych bylejakich również nie brakuje.

Temat ogólnie na dłuższą rozmowę, ale czuję się zbyt mało inteligentny, żeby podjąć dłuższą polemikę ze znawcami z forum.

Pozdrawiam

PS.

Trochę mniej zacietrzewienia przyda się wielu dyskutantom z tego forum. Osobiście staram się komentować raczej fakty, które przekładają się na obserwowaną wokół rzeczywistość (wiem nie jestem obiektywnym obserwatorem - tylko staram się takim być). Co do przekonania mnie, przez kogoś - to powiem tak - nikt mnie nie przekonał, ale poczekam na fakty.

>camle- ale od razu nienawiść , to wielkie słowo.zj***ł cię kiedyś czy co:)

właśnie o to chodzi Tomku - jak się jest tak inteligentnym i co gorsza wyszczekanym jak "Niesioł" - to u "wrogów" dość często może się pojawić bezsilna nienawiść ;)

typujcie aktualnych nienawistnych bezsilników ;)

rekinie, rozumiem ze potrafisz wyfiltrowac z wypowiedzi senatora niesiołowskiego coś więcej niż ja. Osobiście nie widzę w wypowiedziach tego pana ani rzutkości, ani polotu...jest pwien upór, brakuje konsekwencji(nie bedac z ludźmi z którymi polaczył sie obecnie krytykował ich identycznie i równie beznadziejnie jak obecną swoja opozycję/adwersarzy).

dla mnie niesiołowski to chłopek roztropek, dos prymitywny ale przy tym wszystkim dosć/wystarczajaco wyszczekany...moze zbyt wiele oczekuję od senatora...sam nie wiem :)

...są różne rodzaje nteligencji...przynajmniej tak to zdaje sie określaja psycholodzy...pewnie na jakis tam rodzaj inteligencji nawet niesiołowski się załapuje...ja go niestety nie cenię...moze i szkoda, ale gdybys mi podpowiedział na co szczególnie powinienem zwrócić uwagę w zachowaniu szanownego pana senatora to napewno to uczynię...jezeli nadal nie zobaczę...no cóż wszystko to ponoć tylko JHWH widzi. Ponoć :)

...a moze któryś z kolegów podpowie na czym polega inteligencja niesioła ? Na tym, ze sie załapuje a Ci mniej inteligentni sie nie załapują ?

W koncu Doda czy Mandaryna i która śpiewa lepiej ?:)

to nie jest głupi facet .Jego komentarz jest dosadny , ale jak posłuchać wypowiedzi tych , których komentuje to i tak jest powściągliwy.Dlatego Pisdraki obawiają się tego , że będzie ich ośmieszał.A dziennikarze czekają tylko na jego komentarz:)

lan, jak się pytasz o inteligencję Niesiołowskiego... to "prześledź" najpierw definicję (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ) ) a później spasuj z tym co "zaobserwowałeś" u Pana Niesiołowskiego ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

camle, nie brdzo wiem czym się różni sprawnosć umysłowa niesiołowskiego od reszty posłów tego parlamentu ?

Jakiś wyraźnie bystrzejszy ? Inteligencja jest dość szerokim pojęciem, a ja taki zagubiony w tym wszystkim....no pomóż camle koledze z forum :)

...może Rolanda powinienem zapytać ? W końcu psycholog...na czym polega nadzwyczajna inteligencja niesiołowskiego ?

...bo że inteligencje ma to wiem, kosztaniczki też mają...i też je lubię...moze na tej zasadzie lubicie niesioła...ale na delegacje zagraniczną bym go nie wysyłał dla bezpieczeństwa...bo nie daj Boze morda mu sie odemknie :)

Niesioł jest boski ! Kocham Niesioła ! On to potrafi tłukom powiedzieć prawdę ! :-))

A i tak z tamtej 'świętej twórcy' z czasów ZCHN on był najstrawniejszy....

jar, nie potrzebny niesioł, zebyś mógł poczytać prawdę o swoim tłumoctwie :)

Poproś a będzie Ci dane :)

...choć Niesiołowski być może zrobiłby to wystarczajaco prosto, zebyś załapał...

...albo i nie :)

Pozdrawiam

jacch, 6 Lis 2007, 20:27

>Niesiołowski ze swoimi poglądami plasuje się jako naczelny pisior :)

Dokładnie jacch! tylko, że to PO go ma! ;)

hmm...

"PO-go"

>lancaster

Ja tam również Niesiołowskiego nie bronię - ma dość inteligencji, żeby zrobić to sam. Jak zrozumiałem nie zgadzasz się z poglądami tego pana, ja również w wielu sprawach się z nim nie zgadzam i być może Niesiołowski sam nie zgadza się ze swoimi wypowiedziami, ale jest zwierząciem politycznym (nie mylić z koszatniczką) i to się nazywa retoryką uprawiana dla osiągnięcia pewnych celów politycznych.

Jeśli się z kimś nie zgadzam, to w moim przypadku nie jest to równoważne z odbieraniem mu inteligencji - może się chłop mylić (albo ja) i tyle.

Ma za to świetną cechę - potrafi zirytować oponentów. Niestety tylko tych, których nie stać (umysłowo) na celną ripostę, lub kiepsko panują nad emocjami (nie nadają się na polityków).

Z mojej strony to wszystko w tym temacie i koniec offtopu, który tutaj poczyniliśmy(jeśli chodzi o moją osobę oczywiście).

Wracając do tematu wątku, to niestety fakt bezmyślnego uwolnienia cen energii odbije się wszystkim czkawką. To było najgłupsze posunięcie odchodzącego rządu jakie sobie przypominam. Mam nadzieje, że ktos mi wytłumaczy - co miało na celu, bo wszyscy moi znajomi specjaliści z branży (wyłączam z tego obszaru prezesów i członków rad nadzorczych spółek skarbu państwa z branży energetycznej) pukają się w czoło.

Czekam na sensowne uzasadnienie dlaczego wszyscy mamy stracić, a zyskać tylko wybrane spółki pod zarządem wybrańców z PiS-u?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.