Skocz do zawartości
IGNORED

Klonowanie Cremona Auditor zaczynamy!!!

voldemort

Rekomendowane odpowiedzi

Ja na swoje kolumny czekam już jakieś 4 miesiące - z tego co pamiętam.

Musiałbym zerknąć w archiwum gg które mam na lapie.

Z tego co pamietam to dostałem fotki powycinanych desek na moje kolumny i na tym się skończyło. Nie sądzę aby było je trudno wykonać - tym bardziej że zamówiłem Obudowy podstawkowe do swojego projektu na 15 cm excel'u i tweeterze Focal TBe - beryllowym.

4 miesiące to lekka przeginka biorąc pod uwagę wykonanie 2 szt podstawkowych skrzynek..... Tym bardziej - że pieniążki otrzymał w całości za wykonanie usługi.

Mnie rąbnął na 3 setki. Drugi miesiac czekam na zlecenie. przestał odpowiadac na e-maile.

Namieszać on może i może. Jedynie sobie w jajkach kiedy włoży rece do kieszeni. Mam zamiar złożyć zawiadomienie o przestępstwie. Wygląda na to że kredytujemu cwaniaczkowi fikcyjny biznesik.

Voldemort wypłynął na innym forum jako audiovena. Ma vene twórczą w naciąganiu frajerów.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

No to ja wpłaciłem 1000 zł :/

Jeśli fizycznie w tym tygodniu pieniądze nie trafią na moje konto - również sprawa trafi na policję.

Z tego co pamiętam i zerknę jutro - to mam gdzieś w czeluściach mojego archiwum gg zapisany jego adres zamieszkania.

Mamy już praktycznie sobotę....

Pieniędzy nadal niestety na koncie nie ma.

W poniedziałek sprawa trafi na odpowiedni tor.... Jeśli ktoś jeszcze został potraktowany przez voldemort'a w podobny sposób - proszę o kontakt na PW lub mój mail.

• 2 tygodnie później...

Niestety - nic ....

Termin znów przesuniety - na koniec tego miesiąca. Zgodziłem się ostatecznie - nie chce mi sie biegać po posterunkach policji i później na ewentualne wezwania.

Aczkolwiek - zestaw papierków jest przygotowany. Jeśli w ostatnim dniu miesiąca nie będzie wpłaty - następnego dnia pukam do komisariatu.....

marko3T

miały byc obrabiane duze elementy w jednym klocu z mocno "gryzącego w nos" drewna więc niezbyt miałem ochote :))

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

• 2 tygodnie później...

Obawiam się że nic nie będzie...

Do mnie miały zostać wysłane dwie platformy w środę, od środy nie ma kontaktu (na maile nie odpowiada od środy telefon ma wyłączony). Dodam że transakcja miała odbyć sie w barterze dałem mu pare miesiecy temu music angel 845 przerobiony przez Fikusa. W tej chwili nie chce juz ani platform ani kolumn od tego goscia, chce mego MA. I raczej nie bede sie bawil w zgloszenia na policje, potrzebny mi jest tylko jego adres. Jeżeli ktos ma ten adres to prosze o info na pw.

Ech Panowie.... tak sie wpakować:( Nie zazdroszczę.

Swoją drogą jak można tak zaufać osobie, która zdania po polsku nie potrafi normalnie napisać? (o ile nie jest to obcokrajowiec oczywiście, bo tego nie wiem).

Zyczę powodzenia w odzyskaniu waszych strat.

chłopuy, moja taka rada, żeby spisywać umowy (najlepiej jak pisze włąsnoręcznie wykonawca). Wtedy temat jest bardzo szybki na drodze sądowej. Jeżeli płatność nastąpiła do ręki bez potwierdzenia, to w sądzie przyjmuje się chyba zasadę niewinności osoby oskarżonej...

Wiesz, pierwszy raz mi się taka sytuacja przytrafiła. Gość wydawał się normalny, zrobił mi projekt kolumn takich jakich chciałem i to profesjonalny projekt w programie autocad, zapłaciłem mu za to 100 zł sic! Potem rozmawiałem z nim parę razy przez telefon, wymieniłem kilkanaście maili i odbyłem nie jedną rozmowę na GG. Uznałem go za uczciwego gościa i wysłałem mu w styczniu wzmacniacz przerobiony przez faceta który się na tym naprawdę zna. Pisał póżniej że wymieni w nim jeszcze jakieś podzespoły których nie polecał mi wymieniać facet który mi go przerobił. Po trzech miesiącach napisał do mnie że spaliły mu się transformatory, na co człowiek który mi go przerabiał powiedział że to jest po prostu nie możliwe. Ale powiedział że nie ma do mnie za to żadnych pretensji(bo niby za co by miał mieć) i że jeszcze muszę poczekać. Czekałem i sie nie doczekałem.

Nikt mnie jeszcze tak "nie zrobił" ale zdarzało się to moim kolegom i z ich doświadczenia wiem jak takie sprawy się załatwia.

Problem w tym że mój komp gdzie jest cała korespondencja z nim będzie u mnie na początku sierpnia i dopiero wtedy znajde jego adres, chyba że ktoś mi pomoże...

Właśnie sprawdziłem konto - żadnej wpłaty.

Adres zaraz wyślę ci na PW - odpalę laptopa i znajdę jego adres.

Jutro jak oddam autko klientowi - zaniosę na policję papiery i zgłoszę przestępstwo. Czas i moja dobra wola się już skończyły.

Panowie czas by w kraju zagościła normalność

wyrwać chwasta z korzeniami cokolwiek to dla Was znaczy ...

bo przez jednego zjeba inni poważni userzy chcący coś zdziałać i poświęcający swój prywatny czas mają teraz podkopany autorytet...

Akcje masowych zakupów komponentów są często .. dlaczego ktoś ma nam smrodzić przy deserze

Mówmy wprost kto jest naciągaczem pośród nas i nie bójmy sie pisać że ktoś od tygodnia dwóch milczy ...

niejaki pan bell wynalazł telefon ponad sto lat temu a bozia dała dar mówienia by ludzie się komunikowali .

bywało że wysyłałem człowiekowi poznanemu w necie po kilka tyś i zawsze sprawy grały mieliśmy kontakt ale teraz to zasiało we mnie wątpliwości .........

Powiem ci szczerze - że pierwszy raz zdarzyło mi się coś takiego. Do chwili obecnej - nigdy nie miałem problemów. Tutaj jednak - zostałem wyrolowany. Fakt - dostałem od niego maile z niby prac - ale jak sądzę raczej nie były to moje kolumny - tylko najprawdopodobniej jakieś stare zdjęcia z innych prac nad innymi skrzynkami.

Patrząc na to z boku - od dziś będę inaczej patrzył na takie sprawy. Nie sądzę abym już komuś wysłał ot tak pieniądze za coś czego nie zobaczę na własne oczy. Niestety - przez takich idiotów inni będą cierpieć. Nie można jednak nam mieć tego za złe - że biorąc pod uwagę taki oto przypadek będziemy pilnować swoich pieniędzy.

Niestety - szkoda że okazało się to co się okazało ;(

jeszcze rok temu akcje zbiorowych zamówień na kilkanaście tyś. zł nikogo na tym forum nie dziwiły. żadnemu organizującemu takie przedsięwzięcie, do głowy by nie przyszła defraudacja tych pieniędzy. wpadki się zdarzały ale wynikały raczej z pomyłek czy niedomówień. można było ze spokojem powierzyć komuś 2 tysiące i spać spokojnie. teraz nie jest to już bezpieczne.

... a tak fajnie zapowiadała się jego strona www, logo też całkiem sympatyczne miał ...

Walcie do chłopa tutaj

Ukryta Zawartość

Jest codziennie na forum.

Chciał mi coś załatwić/kupić w Warszawie , niby drobnica .

Nie podjąłem tematu.

Ukryta Zawartość

To nawet nie o to chodzi czy były problemy , czy nie.

Ja jeszcze nigdy nie umówiłem się z klientem na całośc kasy na dzień dobry. Najpierw biorę zaliczke , a jak klient odbiera kolumny czy meble to wtedy mi dopłaca. Uważam ,że to jest najlepszy układ.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.