Skocz do zawartości
IGNORED

Magnetofony TANDBERG

Rekomendowane odpowiedzi

Wato zobaczyć na tej stronie jest cała plejada magnetofonów od T-2 do TD 20

Postaram się jeszcze znależć zdjęcia które mam gdzieś pochowane w folderach tylko muszę się dokopać

Panie Zbyszku dzisiaj miałem troszkę spraw postaram się lepiej dbać o wątek i obiecuję więcej dobrego pozdrawiam serdcznie Pana oraz Pna bliskich

Pozdrawiam Marek

audiomagia.blogspot.com

,

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-4738-100005314 1263506317_thumb.jpg

post-4738-100005315 1263506317_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

audiomagia.blogspot.com

Mag ,dzięki za fajne zdjecia.Widać firma szła swoją drogą.Choćby ten system sterowania gałką,którą stosowali ,aż do pojawienia się konstrukcji wielosilnikowych.Trzymaj się ciepło.U nas sie zdrowo ochłodziło,to co musi być u ciebie.

MAG serdeczne dzięki

Pozdrowienia dla Twojej Żony,Dzieci Ciebie i Tych Saren co podchodzą od strony kuchni aż pod Twoje okna.

Ciepła i słońca dla Was Wszystkich

To jest To, na początku było jajo a dopiero potem qura.

Zbyszek

No To przyszedł czas na chwalenie się cóż to za miła chwila dla oka ucha.

Tandberg TD 20A SE.

Jest już mój niebawem wkleje pierwsze chaotyczne zdjęcia pozdrawiam moich najwierniejszych towarzyszy Marka 41 oraz Korwina za utrzymanie klimatu w wątku i wsparcie duchowo techniczne pozdrawiam .

audiomagia.blogspot.com

Do Maga

Cala przyjemność po mojej stronie i prośba kiedyś przy okazji to maleństwo mono na pasek z serii 11.

Przesyłam odrobinę ciepła, chociaż z nim i u nas krucho, ale nie jest źle powoli bo powoli, ale dnia przybywa

Byle do wiosny

Zbyszek

Przyszło i trzeba teraz potestować wyczyścić lekko szmatką i cieszyć się jak dziecko wstąpiłem do klubu posiadaczy Tandberga .

Tylko takie fotki na razie z tel

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

audiomagia.blogspot.com

Środka nie widać

Na osłonach głowic i docisku cała literatura, układ przycisków chyba taki sam jak w TD-20A, część dolna płyty górnej chyba czarna, a jeśli tak to urody w dziennym świetle to nie dodaje, przyzwyczajenie jest drugą naturą dzień w dzień od wielu miesięcy kilkadziesiąt razy w ciągu dnia na tą 1/3 srebrną patrzę i uważam, że tak ma być boki ciemne, d..pa ciemna, pod szpulami i nad głowicami tak samo, tylko ten dół jasny jak promyczek słońca, lub staniol na mlecznej czekoladzie.

Posyłam trochę ciepła na północ dla Wszystkiego Co żyje.

Zbyszek

Tak jest Panie Zbyszku maszyna działa i najwaniejsze tylko to że trzeba zrobić konieczne czyli czyszczenie stała osamotniona u nawiedzonego kolekcjonera więc teraz może katowana nie będzie ale sprawię że poczuje że żyje:)

Wkleję więcej zdjęć po pucowaniu dziękuję i odbijam pozdrowienia

audiomagia.blogspot.com

Do^Maga

Dla mnie TD-20A jest absolutną rewelacją i nie jest on w ani 1/1000 ani zabawką ani obiektem sadomasochistycznego kultu. Rzygam już na samą myśl o pozłacanym Baalu na szpule 10.5" o jego wtyczkach wajchach i potencjometrach W czasie gdy merdamy [bez najmniejszego nawet poczucia własnej godności i szacunku dla pomordowanych] do swojego wschodniego sąsiada gdy on kanonizuje morderców zbrodniarzy ludobójców takich jakich Stiepan Bandera żaden z tych magnetofonów ani metra taśmy realnej rzeczywistości nie zapisał. Mam żal do współuczestników tego forum i pogardę dla rządzących,

którzy kiedy ktoś im pluje w talerz twierdzą, że to tylko rosa pada.

Obecnie mam jeszcze JVC CD-1635 Mark II rewelacyjny kasetowy i jak tylko nieco mróz zelżeje, może znowu zacznę zapisywać wspomnienia tych co jeszcze Rzeź Wołyńską pamiętają.

Ukłony dla Żony, uściski dla Dzieci, pozdrowienia dla Pana

A ciepła dla Wszystkiego co żyje

Zbyszek

• 3 tygodnie później...

Witam milosnikow firmy Tandberg,

moje zainteresowanie ta firma zaczelo sie od dostania w 1975 roku katalogu firmy Tandberg. W tym czasie posiadalem polski magnetofon Tonette i wlasnorecznie zrobiony wzmacniscz lampowy stereofoniczny

z francuskiego czasopisma dla audio-maniakow.Sprzet Tandberga byl tylko marzeniem.Dzisiaj posiadam trzy magnetofony Tandberga TCD 310 ,TCD 320 ,i TD-20A HS.Jesli chodzi o ten ostatn to tak jak w tescie

(Stereoplay 12/1980)stoi, zdobywa pierwsze miejsce w swiatowej smietance magnetofonow w 1980 roku.

W tescie udzial biora:Akai GX-635 DB cena 2150,-DM,ASC 6002S 2600,-DM ,Philips N4522 2700,-DM ,Revox B77 2100,-DM ,Sony TC758 2500,- ,Tandberg TD2A 2100,-DM i Teac X-10 2000,-DM.

Do andy.7

Gratuluję zestawu znakomite klocki mam nadzieję że będzie nas coraz więcej

Masz bardzo zadbane maszyny to wręcz w dzisiejszych czasach rzadkość , zaglądaj tu częściej i częściej dziel się swoim zbiorem jestem pod ogromnym wrażeniem

Ja na swój Tandberg TD 20 SE niestety muszę zaczekać gdyż jest w Polsce i zobaczę go dopiero na święta Wielkanocne ,ale i tak to jest niesamowite będąc z dala od kraju można kupić coś w kraju pod nosem:)

audiomagia.blogspot.com

A teraz zobaczcie sami do czego doprowadza pasja oraz chęć posiadania jak największej ilości magnetofonów

Ukryta Zawartość

post-4738-100002533 1265972099_thumb.jpg

post-4738-100002534 1265972099_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

audiomagia.blogspot.com

.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

audiomagia.blogspot.com

Do dulona

Nie no z takim magazynem to bym zaraz eksmisje dostał sorki za żart ale aż tyle to ja nie mam magnetofonów :))

Hha ha ha troche się rozbawiłem ale nie mogłem sie powstrzymać w zrobieniu tego żartu myślę że się nie obrazisz dulon184???

Pozdrawiam

A zdjęcie pochodzi z prywatnych zbiorów jakiegos gościa w USA

audiomagia.blogspot.com

Wlasnie odebralem do mojego TD 20A nab adaptery orginaly Tandberga, wygladaja calkiem sobie.

Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Marek-41, 12 Lut 2010, 19:27

>Mag,fajny dowcip.Znalazłem kiedyś ofertę sprzedaży około 500 szpulaków.Była to połowa kolekcji

>właśnie z U.S.A.Tam mają rozmach.

Marek-41 w USA mieli zawsze wszystko większe ,więcej ,i najlepsze a pomijając te wszystkie naj mnie kojarzą się amerykanie trochę jednak jako naród samolubni i coś o tym kiedyś czytałem statystykę najbardziej zarozumiałych narodów to właśnie USA było na 1 wszy miejscu a Norwegia na 2 gim a że akurat mieszkam w Norwegii to mogę z czystym sumieniem potwierdzić tą tezę.

audiomagia.blogspot.com

tyle mi zostało - w razie awarii służę pomocą

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

• Pokaż nowe odpowiedzi