Skocz do zawartości
IGNORED

Magnetofony TANDBERG

Rekomendowane odpowiedzi

Do Korwina

Mam jeszcze więcej i jest tego kilka modli nie wiem czy dam rade dziś ale jak nie to jutro , bo padam na pysk troche po górach za zwierzyna sie poganiało i ot łoś padł ze sztucera pozdrawiam myslę że ten watek odżyje , czasem bywaja tu chwile ciężkie i trudne do opisania , i nie raz jest po prostu tęskno pozdrawiam

audiomagia.blogspot.com

Zwierze jak nie musi to nie zabija i tym się Magu różnimy od zwierząt

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Zgadza się Rafaelu i właśnie przebywam w takiej społeczności gdzie polowanie jest tak naturalne jak pójście w rodzinnym mieście do supermarketu , tutaj nie ma supermarketów są sklepiki , i społeczność tutaj sprzedaje poroża , skóry i inne , mnie to specjalnie nie rajcuje wolę coś połowić , a na polowaniu byłem żeby poznać i nie robić komuś przykrości jak zaprasza , na prawdę nie robią tego z chęci zysku czy sportu są bardzo naturalni , dbają o swoją zwierzynę i uwierz mi Rafael składka jaka trzeba zapłacić wynosi roczna moja pensje opłata za polowanie itd

Jest takie przysłowie i wziąłem sobie go do serca że jeśli wejdziesz między wrony ......znacie to więc język , zwyczaje itd jak sie chce tu normalnie funkcjonować trzeba sie wtopić i to tyle pozdrawiam

U mojego gospodarza wisi w suszarni cały sznur dziczyzny 90 procent mieszkańców jeszcze w latach siedemdziesiątych utrzymywała się głównie z polowań pozdrawiam , i ja żeby nie było nie strzelałem

audiomagia.blogspot.com

Wszystkie zwierzaki są fajne w każdym razie dla mnie a łosie to przesympatyczne poczciwce. Kiedyś jak była mgła to zabłądziły w centrum 150tysięcznego wtedy Olsztyna. Smutno mi obojętnie co powiesz

Francowaty ten świat na szczęście to nie ja go stworzyłem

Pozdrawiam

Rafaell

Pozdrawiam wszystkich życzę dobrej nocy i biorę się za drukowanie tego co do mnie z Norwegii dotarło.

A wracając do wypowiedzi Rafaella był to powód mojego przejścia na buddyzm tuż przed operacją na otwartym sercu kilkanaście lat temu w moim niebie niema świętych oszołomów i masochistów ale są ludzie i zwierzęta razem obok siebie i nie pożerają się nawzajem czego i Wam życzę

Dobranoc

Jak sie poluje,aby zdobyc zywnośc i skóry dla siebie,to moge jeszcze zrozumiec.Jednak jak sie to robi dla sportu,lub,co gorzej dla zysku,to jest po prostu wstrętne.Niestety jest to coraz cześciej snobizm.Jedyną pociechą jest to,że czasami mysliwi strzelają do siebie.Spokojnej nocy.

Wracając do polowań; znałem osobiście jednego oszczędnego który, dobijał zająca przy pomocy kolby, zapominając, że ma nabój w drugiej lufie.Wydrukowałem,przeczytałem i co nieco już wiem na temat tego sprzętu inny niż UHER REPORT mono ani nie lepszy ani nie gorszy poprostu inny

Dziękuję i pozdrawiam

Zbyszek

Witam

Do Korwina

Nie wiem czy lepszy czy gorszy ale fakt że tych modeli o nr 11 było kilka i był także model zapisujący na całą szerokość mono jak poszukam to wyślę myślę że mam serwisową , po za tym jak Najwyższy da to za 24 dni w Krakowie będę .

ze zdobyczy podarowanych około 100 ka winyli Abba , Sinatra , Aretha Franklin różne i kilka kaset pozdrawiam

Korwina , Jacka , Marka , Rafaela Kilupa i wszystkich pozostałych

audiomagia.blogspot.com

Jeżeli istnieje jednoślad [cała szerokość taśmy 1/4" od lewa na prawo ] to wystarczy wymienić albo przerobić szpule kołki, rolki prowadazące i być może rolkę dociskową i założyć taśmę 1/2" o to Polska Ludowa walczyła: podwójna przyjemność bez cięcia, dynamika niesamowita, a przy zastosowaniu umiejetnym 2 [słownie dwóch]mikrofonów tak zwany dźwięk przestrzenny.

Pozdrawiam

Zbyszek

Życzę słońca i odrobiny ciepła

Bardzo ciekawy link przedstawiający historie kinematografii , mozna wychwycić na co nagrywano w poszczegolnych latach dzwięki

Panie Zbyszku jest też wspomniane ustrojstwo nr 11 1

audiomagia.blogspot.com

Rozmawiałem przed sekundą z Markiem41 , link dziękuję mam już ściągniety będę za chwilę usiłował się doszkolić

z tego co wyczytałem Heads: Half track 1)erase, 2)recording, 3)playback, 4) tachometer for speed control . Play time 2 x 32, 2 x 64, 2 x 128 Frequensy response 40-16000 Hz, 50-9000 Hz, 60-4.500 Hz mam nadzieję, że przy zmianie nośnika na "japoński chrom" zastosowaniu właściwego mikrofonu da się te parametry podbić, z grubsza już wiem jak sie go obsługuje.

Pozdrawiam i życzę jutro rano dużo słońca i odrobinę ciepła u mnie biało psina robi z nosa pług śnieżny i goni jak głupia.

Zbyszek

A u mnie cisza

Jak i w wątku tak i tu może i dobrze wymieniać poglądy i podawać namiary na ciekawe rzeczy wyłącznie na priv ja nie zamieszczę nic co by było nie zgodne z założonymi ideami , koniec linków odnośników i reklamy to bardzo szkodzi rynkowi okazuje się potem że kilka set kilometrów od polski mozna nabyć za grosze wymażone modele

Brakuje mi zdjęć żywych magnetofonów Jacka , Marka , Korwina bo te maszyny żyją i o to w tym wszystkim chodzi sprzęt wypucowany na lustro i postawiony na półce to nie dla mnie

Dobranoc

audiomagia.blogspot.com

Temat tak piękny, że pomimo zmęczenia reanimować go warto z prawdziwą przyjemnością po łebkach coprawda bo czytając jedynie prospekty i instrukcję obsługi mogłem poznać zalety i wady sprzętu przenośnego. Z magnetofonami stacjonarnymi Tandberga [dwoma] mam do czynienia prawie, że codziennie pomagam je demontować myć, oliwić, smarować i składać i jestem pod ich urokiem logika konstrukcji i precyzja wykonania.

Nie są do ustrojstwa pokazowe gdzie 99.99999* geniuszu projektanta poświęcone było wajchom, gałkom, wskaźnikom i szpulom wielkości kół od TIR-a.

Pozdrawiam

Zbyszek

Wtam wszystkich. Ech..., chyba zimą powiało, bo teraz tatuś co raz częściej z pieskiem wychodzi. Ale dla zdrowia, dlaczego nie, pozdrawiam wszystkich, dobrej nocy, Wojtek.

Nie tyle zimą ile realizmem, dzisiaj dowiedziałem się, że z ewentualnej współpracy z niezłym zespołem muzycznym złożonym z łysowłosych dziadków grających rocka nici. Ten sprzęt z którego obecnie korzystam,

uszczuplony jeszcze o to co chcę i co muszę sprzedać musi mi całkowicie wystarczyć. Była kiedyś pora na orły i sokoły i przeminęła, po dwóch latach ery ptactwa wodno błotnego, dookoła potop, pozdychały z głodu lwy bo szczury wyżarły im z misek absolutnie wszystko. Przy naszych układach towarzysko rodzinno partyjnych Cosa nostra to żałosne neptki. A wracając do piesków więcej w nich rozumu taktu przyjaźni i miłości niż u naszych proroków i ja Ti rzikam oni sa wszechni szpatni kurwi, moc szpatni

Na schledanou

Zbyszek

PS. przeciąłem tyle 1/2" na 2 x 1/4 ile mi do szczęścia było potrzebne na dzień dzisiejszy i jutro i będę pisał wbrew logice wbrew sprzysiężeniu miernot przyklejonych do koryta każdej aktualnej władzy.

Cały wątek śpi ale pewnie uśnie niedługo na zawsze bo święta nie długo zabawki na bok i rodzina pod skrzydła :)

Rodzina ,rodzina rodzina ach rodzina ..... mam ta kasete i słucham często

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

audiomagia.blogspot.com

Marzenia nawet te najbardziej nierealne mają to do siebie, że tak naprawdę to nigdy nie zasypiają a tymbardziej

nie zasypiają na zawsze. Wybijanie ich sobie z głowy daje wyjątkowo chwilowe i marne wyniki logika na nie nie działa w najmniejszym nawet stopniu. Próba tłumaczenia samemu sobie: że za co, że nie w tym wieku taka waga, że guz na prawej łopatce, że można to samo zrobić na zwykłym Walkmanie z możliwością zapisu nie przynosi oczekiwanego rezultatu. Jedna z nieralnych moich miłości od pierwszego spojrazenia pokazana kiedyś dla sympatycznego kawału kilka tygodni temu wstecz jest na poprzedzajacym, mój wpis obrazku inna niż UHER inna niż Nagra ale także jak one absolutnie piękna

Pozdrawiam

Życzę słońca i lapońskich piesków

Zbyszek

Zima

Jak jestem tuta pierwszy raz w zimę to teraz dociera do mnie co znaczy to słowo jest już niespełna metr sniegu a ma być do trzech i więcej . Moje Tandbergi działają srana trochę taśmy już przepuściłem w chwili robienia obiadu też słucham pozdrawiam serdecznie

audiomagia.blogspot.com

U mnie ocieplenie słońce za oknem i burdel w magnetofonach doprowadzić muszę ITT-Schaub-Lorenz 760 AV do stanu świetności a kilku kondensatorom się padło [perygrynacja na AGH] jeśli pójdzie do ludu dopasowanie słuchawek i mikrofonu wysokoomowego do gustownej całości jeśli zostanie to przeróbka wejścia mikrofonowego z wysokoomowego na nisko omowe.

Pozdrawiam

Zbyszek.

Goniłem jak głupi za serwisówką dla Kasjela jest w Niepołomicach ale skoro przez cały wczorajszy dzień miał Sony-ego w .... to myślę, że ma nadal w dniu dzisiejszym i nigdzie nie jadę

Witaj Marku.Wykonałem zdjęcie o ,które prosiłes,czyli normalnie sobie pracującego tandberga.Był to wyczyn ,z powodu warunków oswietleniowych.Zima u mnie ,to ponury okres i snieg widze tylko w lodówce,ale zdjecie wykonałem.Zwróc uwage na taki mały metalowy zatrzask,który widać na górze obudowy pomiedzy szpulami.Nie ma tego na zdjęciach katalogowych.Czy to może uchwyt do osłony przeciwpyłowej?Powodzenia.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Marek-41

Dziękuję za zdjęcia trochę to ożywia ten wątek , mam też co fotografować ale nie mam czym mysle ze niedługo wkleję coś od siebie pozdrawiam Ciebie , Korwina , Jacka , Rafaela i innych

audiomagia.blogspot.com

artPaw, 8 Gru 2007, 22:43

To mi coś tak wyglada na rejestrator rozmów telefonicznych albo raczej streamer ale może się mylę

Witajcie

To raczej stacyjny dwuślad i jeszcze była odmiana mono bardzo rzadki model serdecznie pozdrawiam Korwina , Rafaela , Jacka , Marka , i wszystkich pozostałych

audiomagia.blogspot.com

Witam wszystkich na tym wątku,nawet tego,który wystawia na allegro za 190 złotych nieco plastiku,czyli naby tandberga.Zastanawiam się skąd takie ceny.Ja swoje akai ,prawie nowe kupiłem za 50 zł para.Tak więc powodzenia.

• Pokaż nowe odpowiedzi