Skocz do zawartości
IGNORED

A może klon naszego Polskiego sprzętu???

cudak10

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!!!

Znalazłem taki opis naszych polskich zestawów głośnikowych

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Srednioniskotonowy to wszystkim znany STX, co do wysokotonowego to nie wiem co to za przetwornik ale pisze że nasz rodzimy produkt. Może zrobimy klony tych kolumienek??

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

na diyaudio.pl i audiomania.info powstaly na tym stxie konstrukcje juz;) ludzie go chwala ale trzeba sie nastawic ze firma robi buble... przykladowo zamawiajac 1szt a po jakims czasie 2 glosnik niby ten sam ale z innym rozmiarem kopulki itd potrafi sie trafic;) tam nie ma kontroli jakosci:/

www.audio.lutuje.se

Trójmiasto

przewaliłem dużo głośników STX-a - porażka . gdyby nie klient który był z lekka głuchy i omamiony cudownymi recenzjami z elktrody to chyba bym komuś z tej manufaktury karton na głowę zwalił ........ kopułki to pryszcz - cewki krzywo wklejone jedna wyżej druga niżej , linki różnej długości w kolejnych głośnikach ...........

jak dla mnie Spółdzielnia pracy inwalidów"daremny trud".... zero powtarzalności

Powiem tak słyszałem dziś na audio show te głośniki powiem krótko i zwięźle po prostu STX i to wystarczy abstrahując od gości co to wystawiali po prostu jascy amatorzy nic nie wiedzieli co sprzedają jakie głośniki tak obsługa i tyle.... nie zawracaj sobie głowy

Obydwa glosniki w M-100 to produkty STXa.

Ogólnie Nexton to chyba taka marka STXa - spojrzcie sobie na ich strony, adres firm jest taki sam:

-

Ukryta Zawartość

-

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ta sama firma ci sami ludzie to nie jest tajemnica

cóż czar prysł i muszą czarować nowe cuda na patyku

osobiscie niewierzę w nic z tej montowni - podzespoły sprowadzają z chin membrany które stosują kupowałem hutrowo w emiterze pieknie opakowane w pudełka made in china

z g... bata nie ukręcisz nawet jak batami karmiony ;)

Słuchałem tych przetworników m-100 kilka razy na wystawie. Wiele płyt, wiele gatunków. Nie tylko pięknie brzmiały płyty studyjne ale również koncertowe. Świetnie zestawione z Cyrusem [chyba v6]. Jestem pod wrażeniem!

• 1 miesiąc później...

Tak czytam i myśle sobie czy każdy audiofil to debil? jak nie zapłaci 100000000 x10^10000 zł to syf i grac nie może? Myślę że 90% tego forum nie ma pojęcia o czym pisze:)

Zdrowych i wesołych świąt.

Zaczac trzeba od tego, że nie ma złyc głosników, są tylko złe aplikacje. Nie szkodzi że cos jest chińskie (może z wyjątkiem trwalosci - tutaj sprawa jest prosta, chińskie=nietrwałe), musi być bardzo nieudane, zeby nie dało się zrobić poprawnego dźwięku. Oczywiscie czym inym będzie poprawnosc w kolumnach za 2 koła a czym innym poprawosćw kolumnach za 20 koła, ale toż własnie dlatego jedne przetworniki kosztują 20 złotych a inne 2000 PLN, w przypadku kolum które na półce w sklepie kosztują 2000 PLN chyba trudno ocekiwać hi-endowych przetworników. Ale nie, trzeba zjechać, no bo przecieć jak to tak mozna żeby STX wyprodukował kolumy, z góry wiadomo że badziew... A jak kupuje jeden z drugim chińszczyznę firmowaną przez jakąś "ogwiazdkowaną" w prasie markę to jest OK, nie przeszkadza że wszystko jest robione przez małe żółte ludziki za miskę ryżu, nie przeszkadza tez ze dźwięk bywa tragiczny, o wiele bardziej tragiczny niż w krajowych aplikacjach, bo chończyk za miskę ryżeu leje na to jak to będzie grało - głupi polak i tak to kupi... bo tanio i markowo!

Uzyte w tych kolumnach 15cm glosniki to typowe sredniotonowce i wbrew pozorom wysokiej klasy. Bardzo przyjemny dzwiek. Jesli co sbudowac na tym glosniku to raczej kolumny 3 drozne. Wtedy calosc zagra duzo lepeij. A czasy niskiej klasy glosnikow z stx juz minely. Maja teraz duzo lepsze wykonanie i membrany sa juz swiatowej klasy. Jak i reszta.

Matthew ja też się pisze :) ale mikołaj nie przyniósł wolnych 7 tyś

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W tym temacie opisałem swoje doświadczenia z głośnikiem firmy STX.

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.