Skocz do zawartości
IGNORED

NAD C372 - modyfikacja

Alek74

Rekomendowane odpowiedzi

>>g69

Szczegóły napisałem na priv.

Przestrzeń i głębia jest wysokich lotów. Z tego co pamiętam, to NAD, był według mnie, słabszy pod każdym względem,( także budowania sceny i przestrzeni), ale szczegółów nie przybliżę, ponieważ NADa słuchałem dawno i w salonie audio.

Pzdr.

Witam, mam pytanko do posiadaczy NAD C-372. Jest przycisk TONE DEFEAT ,jak się przełącza z jednej pozycji na drugą to w środkowym polożeniu jak się przytrzyma to dzwięk jest całkiem inny wg mnie bardzo dobry. Czy mógłby mi ktoś to wytłumaczyć czy tak można , czy się nic nie spali? pzd

Alek

Zanim zaczniesz bawić się w modyfikacje senicza i wkładać jeszcze słomę w ten wzmak pomyśl rzeczywiście nad preampem lampowym. Polecany już tutaj preamp nr 3 jest naprawdę niezły - polecam. Koszt niewielki a daje radę. Mój w wersji ze zdalnym sterowaniem obudową itepe kosztował mnie "aż" ~ 600zł. Warto dodać że pogonił Klynea za straśne piniundze;-)

Walery, jakich lamp używasz? Możesz coś polecić do pre nr 3?

ja mam kilka kompletów i obecnie najbardziej pasują mi philipsy. EC były niezłe ale coś zaczeły ostro grać - może się zużyły - albo coś mi się w głowie przestawiło:) czy możesz coś polecić? chodzi i względnie gładkie i dobrze kontrolowane brzmienie, bez zmulenia ale bez ostrości. Jestś w stanie coś polecić?

Grałem na philipsach SQ, Zaerixach e88cc a teraz mam Sylvany 6922. Jest bardzo sympatycznie choć na początku bylo troszkie chaosu. Ale się wygrzały. No i nie kosztują tyle co Mulardy;-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.