Skocz do zawartości
IGNORED

Wdzięczny za pomoc

Critical

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. Chcialem prosic Was o rade i mam nadzieje ze nie zostane zmieszany z blotem z racji zalozonego tematu. Szukalem caly dzien w wyszukiwarce odpowiedzi na moje pytanie ale jakos nie moglem znalezc niczego satysfakcjonujacego mnie. Otoz zamierzam zakupic sobie zestaw KD, ale taki ktory zagra dobrze rowniez w stereo. Prosze o rade glownie dlatego ze mieszkam w malym miasteczku i nie mam mozliwosci odsluchu. Naczytalem sie juz tego wszystkiego tyle ze boli mnie glowa i metlik mam odpowiedni do sytuacji... Doszedlem do wniosku ze najlepszym rozwiazaniem chyba bedzie H/K + JBL, mianowicie H/K avr 247 + dvd 37 + jbl e90 .Czytalem wiele na temat ampli kd w stereo (rowniez tu dlugie godziny spedzone z wyszukiwarka) i kazdy ma swoja opinie, ale najlepiej chyba wypadl harman. Sony dzwiek ma podobno tragiczny, denon zamula etc. A ja szukam glebokiego, nisko schodzacego, cieplego i dynamicznego basu. Srednica moze byc lekko wycofana a gora zeby byla przejrzysta, lecz nie krzykliwa. Moj metraz to okolo 23 m w prostokacie. Chcialem zapytac czy taki zestaw bedzie ok, czy moze cos innego za kwote do 5-6 tysiecy max. Dodam ze narazie do tej kwoty chce tylko fronty do stereo a po nowym roku dokupie moze centralki i suba. Czyli czy ten zestaw H/K avr 247 + dvd 37 + jbl e90 (same fronty). Chodzi mi rowniez o to czy 247 napedzi odpowienio te spore kolumny najkimi sa e90. Dzieki za odpowiedzi. PODZRAWIAM

https://www.audiostereo.pl/topic/37510-wdzi%C4%99czny-za-pomoc/

Critical, 8 Lis 2007, 18:10

>A ja szukam glebokiego, nisko schodzacego, cieplego i dynamicznego basu. Srednica moze byc lekko wycofana a gora zeby byla przejrzysta, lecz nie krzykliwa....

To może NAD + Tannoy?

konradskala, 8 Lis 2007, 19:09

>Critical, 8 Lis 2007, 18:10

>

>>A ja szukam glebokiego, nisko schodzacego, cieplego i dynamicznego basu. Srednica moze byc lekko

>wycofana a gora zeby byla przejrzysta, lecz nie krzykliwa....

>

>To może NAD + Tannoy?

A konkretniej?

Z działu "opinie" na audiostereo:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

oraz (przykładowe) ceny z allegro:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Na poczatku powiem ze interesuja mnie nowe komponenty, poniewaz bede bral je chyba na raty. Jesli chodzi o nowego nada to koszt ponad 4000 zl, to juz o wiele za duzo jak na moj budzet. Przeczytalem o tych Tannoy, ze nie lubia glosno grac, mianowicie traca na plastycznosci dzwieku, co jest u mnie wielkim minusem, poniewaz czesto lubie porzadnie odkrecic. A jesli chodzi o moj zestaw, moze skupmy sie najpierw na nim. Pociagnie ten ampli jbl'e? i czy bedzie to dzwiek choc troche przypominajacy moje wymagania?

słuchałem jbl 90 i jak dla mnie bas dudniący i za dużo, ale jesli lubisz mocne uderzenie to powinno być ok ( uwazam , ze w muzyce taki łomot moze Cie szybko zmęczyc. Chyba ,ze potrzebujesz kopa do kina d, to się sprawdzi). Jeżeli już koniecznie chcesz kolumny z mocnym basem to jak dla mnie ciekawiej brzmiały Infinity Beta 50, są w podobnej cenie, a są to równie potęzne koluny.

pzdr

To może Cambridge Audio? Są tą tańsze od NAD-a.

Jeśli koniecznie ma być to nowy sprzęt, musisz liczyć się z faktem, że bardzo szybko straci na wartości. Nie spłacisz jeszcze wszystkich rat, a już okaże się, że wybrany zestaw jest ok. 20 - 30 % tańszy niż w momencie zakupu. Już lepszy jakiś kredyt i zakup używki z drugiej ręki. Poza tym, że nowe wcale nie znaczy że lepsze, wręcz przeciwnie. Ja za swój pierwszy zestaw dałem 2.500 po kilku miesiącach sprzedałem w diabły za niecale 2200 i dołożylem drugie tyle. I za jakiś czas też sprzedalem nieco taniej i kupiłem co innego. Gdyby to był nowy sprzęt dużo bym stracił, a tak zawsze można coś powymieniać po rozsądnej cenie.

Nowy możesz kupić odtwarzacz DVD.

Tu masz coś o JBL:

Ukryta Zawartość

A tutaj podobne wątki do twojego:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>Critical, 8 Lis 2007, 18:10

>>A ja szukam glebokiego, nisko schodzacego, cieplego i dynamicznego basu

to lepiej zacznij szukać czegoś innego niż JBL E, one nie mają niskiego basu wcale

konradskala, 8 Lis 2007, 21:20

>To może Cambridge Audio? Są tą tańsze od NAD-a.

>

>Jeśli koniecznie ma być to nowy sprzęt, musisz liczyć się z faktem, że bardzo szybko straci na

>wartości. Nie spłacisz jeszcze wszystkich rat, a już okaże się, że wybrany zestaw jest ok. 20 - 30 %

>tańszy niż w momencie zakupu. Już lepszy jakiś kredyt i zakup używki z drugiej ręki. Poza tym, że

>nowe wcale nie znaczy że lepsze, wręcz przeciwnie. Ja za swój pierwszy zestaw dałem 2.500 po kilku

>miesiącach sprzedałem w diabły za niecale 2200 i dołożylem drugie tyle. I za jakiś czas też

>sprzedalem nieco taniej i kupiłem co innego. Gdyby to był nowy sprzęt dużo bym stracił, a tak zawsze

>można coś powymieniać po rozsądnej cenie.

>

>Nowy możesz kupić odtwarzacz DVD.

>

>Tu masz coś o JBL:

>

Ukryta Zawartość

>

>A tutaj podobne wątki do twojego:

>

>

Ukryta Zawartość

>

>

Ukryta Zawartość

Twoj link o jbl'ach dotyczy modelu e100 , ktorego h/k 247 wydaje mi sie nie rozpedzi odpowiednio. Zresztam tam kolega zastanawia sie nad h/k 647 , sam wzmak kosztuje tyle co moj budzet :)

Glownie chcialbym uslyszec czy 247 pociagnie konkretnie takie kolumny jak jbl'e e90? Czy trzeba by bylo do nich wyzszy model przynajmniej 347?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.