Skocz do zawartości
IGNORED

Podlaczenie Amli AZUR 540R v2 z subem

LunaticAllegro

Rekomendowane odpowiedzi

Witam... Mam ampli Azur 540r v2 + dvd 89 + kef q3, q1, q9c i juz juz na dniach bedzie sub albo dali concept sub albo jbl e250...

Podlaczenie jakie zastosowalem to ....

COAX dvd z ampli

direct 6.1 dvd z ampli

hdmi tv z dvd

problem polega na tym ze ni zauwazylem wyjscia na suba w amli...fakt - ma wyjscie pre na 6.1 ale dzial ono dopiero po wylaczenieu glosnikow czyli albo glosniki albo pre....

jak podlaczyc suba pod amli zeby byly i glosniki i sub bo juz naprawde zglupialem....

prosze o pomoc bede wdzieczny....

https://www.audiostereo.pl/topic/37563-podlaczenie-amli-azur-540r-v2-z-subem/

o i to zdjecie pomocne...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

W instrukcji do tego modelu znalazłem coś takiego, jak na obrazku.

Nie ma ani słowa o tym, że po podłączeniu suba trzeba coś jeszcze w setupie ustawić. Może jest tak, że inne wyjścia pre-out trzeba włączyć (dalej w instrukcji znalazłem: "Set the Pre Out setting in the Output Setup OSD menu to 'Pre Out' rather than 'Normal'. This mutes the internal power amplifiers as they are not being used"), lecz wyjście na suba jest cały czas aktywne. Sprawdziłeś już to?

Swoją drogą beznadziejne jest to rozwiązanie, że albo Pre-out, albo końcówki mocy ampli. A jak ktoś chce "dopalić" fronty przez zastosowanie np. normalnego wzmacniacza zintegrowanego, to ma pecha...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

To dobrze, że poprawili. Ale jak oni mogli wpaść na tak głupi i niepraktyczny pomysł...

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

szkoda ze nie kupilem wersji 3 ale pare miesiecy temu byla niedostepna... no i cena inna.. choc rozni sie tylko wyjsciem hdmi ....

a tak przy okazji w v2 jest juz mozliwosc uaktualnienia softu ... moze da sie zmienic soft na v3 albo chociaz zmienic by wyjscia pre dzialaly tez razem z glosnikami...

co do suba to jeszcze nie sprawdzalem czy wyjscie pre na subie jest caly czas aktywne... musze to zobaczyc bo jak nie bedzie to bedzie wielka lipa.... jak ja sobie suba podlacze....

-> LunaticAllegro

"jeszcze nie sprawdzalem czy wyjscie pre na subie jest caly czas aktywne... musze to zobaczyc bo jak nie bedzie to bedzie wielka lipa...."

Nie wydaje mi się możliwe, żeby CA aż tak dał ciała. Poza tym w instrukcji nic nie jest napisane o potrzebie aktywowania wyjścia sub-out.

"jak ja sobie suba podlacze...."

Najpierw sprawdź. Jak się pojawi problem, to się pojawi i rozwiązanie ;)

teraz mam kolejny problem ...

mam podlaczone dvd z ampli przez coax i analog 5.1 i nie moge puscic sygnalu przez analog...czy to jest spowodowane ....

czy to jest tym spowodowane ze jak daje sygnal dts to widzi przez coax a jak daje sygnal dd albo sacd to sam sobie wybierze na analog 5.1?????

samo stereo na wyjsci direct dziala

Lunatic.

Mam ten ampli.Wybór źródła cyfrowy czy analogowy wybierasz przyciskiem na płycie czołowej.

Nie raz tak przełączałem sprawdzając czy dekodery DTS i DD lepiej grają w DVD czy ampli.

Na wyświetlaczu pojawi ci się odpowiednia informacja o rodzaju żródła (cyfra czy analog).

pozdrawiam.

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

o tym wiem ale jak ja przelaczam to na cyfrze mam dzwiek a na analogu dvd fo nie ma - glucha cisza ale za to mam stereo na direct 6.1 wiec nie wiem czym to jest spowodowane - chinche sprawdzalem przewodza... moze to ustawienie w dvd albo ampli.... prosze o pomoc

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.