Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Nie ma to jak GURU!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Tak wyglądają osoby maltretowane a pijane patrz powyżej

"W stanie wojennym, w grudniu 1981 został najpierw internowany, a następnie po odmowie podpisania tzw. lojalki i zgody na dobrowolne opuszczenie kraju, został postawiony w stan oskarżenia i osadzony w areszcie pod zarzutem "próby obalenia ustroju socjalistycznego". W areszcie przebywał bez wyroku do 1984 na skutek celowo przedłużanego przez prokuraturę procesu. W areszcie podjął wielotygodniową głodówką protestacyjną, domagając się zakończenia lub umorzenia jego sprawy i uznania go za więźnia politycznego. W 1984 na mocy amnestii jego sprawa została umorzona, co spowodowało wypuszczenie go z aresztu."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Oskarżony o odchylenie ***prawicowo-nacjonalistyczne***, uwięziony w 1951 przesiedział 3 lata w najcięższych stalinowskich kazamatach.

Wieczna cześć ofiarom reżymu komunistycznego!!!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ale wtedy to juz michnik był TW- . gomułka o tym nie wiedział.To zamknął go .A dudy nie było jeszcze na swiecie. Jakby był to tez by był TW -ale durniów wtedy nie zamykali.Nie byli grozni.

Tak, tak... Mamy plagę "synów dziewicy otoczonych przez sk***ysynów", jak nazwał to zjawisko Waldemar Łysiak. Tylko dlaczego tylu ich pcha się wykrzykiwać swój wstręt do brzydkiego świata akurat tutaj? Takie sprawy normalnie załatwia się w wieku pokwitania, rzęsistym wypłakaniem się w obfity podołek niani.

muls, 2 Cze 2008, 19:51

>ale wtedy to juz michnik był TW- . gomułka o tym nie wiedział.To zamknął go .

A tak, zamknął!

Wtedy też padły sławne słowa "dostaniesz nawet parę razy po mordzie ale to ci się tylko opłaci" (od wtedy Michnik ma krzywe zęby).

Dokładnego cytatu nie mam pod ręką ale jak wrócę do domu to przepisze.

dudivan

Tak się składa,że dość dobrze pamiętam lata 60 i 70.Pamiętam również,że głównymi wrogami PRLu byli np.Kuroń,Modzelewski i Michnik.Nie pamiętam natomiast żadnego bojowca nazywającego się dudivan!

To jakieś poważne niedopatrzenie.Ja nic o tym nie wiem!Musisz się koniecznie ujawnić nawet jeżeli byłeś wtedy przedszkolakiem albo zygotą.Naród musi wreszcie poznać prawdę kto naprawdę cierpiał za miliony.Komu zawdzięczamy to.że tak wspaniale może rozwijać sie ożywcza myśl wszechpolska.

Już oczyma wyobrazni widzę izbę pamięci poświęconą ci w tej świątyni co to będziemy ją za publiczne pieniądze budować na zamówienie sejmu 4letniego.Tylko ujawnij się wreszcie,zdradż swoje imię.A może ( aż strach pomyśleć!) twoje imię to ....40 i 4!

paavo

Nigdy nie twierdziłem,że walczyłem z komuną.Natomiast w przeciwieństwie do dudivana i jemu podobnych mam wiele szacunku dla ludzi,którzy to czynili i byli prawdziwymi bohaterami.

Ale obrzucanie błotem tych Wielkich to takie polskie a może wszechpolskie.

ale pawcio przynajmniej potrafia zachowac cisze nad ta trumna.W przeciwienstwie do paru kiboli dracych mordy wraz z paroma nieudanymi politykami i lecZacych tym swoje frustracje.Pawcio zapisz sie do pierwszej lepszej bibloteki za pieniadze z odzyskanego abonamentu.

To dlaczego Wojtku odbierasz Dudivanowi prawo do wypowiadania się o tych ludziach? Skąd wiesz, że oni byli bohaterami? Wielkimi? Z "Gazety Wyborczej" i "Polityki"? Może Dudivan wie coś o tych ludziach, czego Ty nie wiesz? Ze swojej strony dodam, że historia bywa często dużo bardziej zawiła, niż by się mogło wydawać. Pozdrawiam.

pawcio ty masz taki problem ze nikt ci niczego nie bedzie m ówił.Po prostu do pewnych ludzi sie nie mówi.Po prostu kopie sie ich w dupę i wywala z klasy.Pawcio.Czuj sie kopniety w dupe i wykopany z klasy.Dla mnie możesz zostac idiota na nastepne 100 Lat.

tPawcio nie przezywaj tak bardzo.Ty nic nie znaczysz, ani ta twoja głupota.Dla mnie.Twój problem polega na tym ,ze ty nie pytasz.Ty wiesz.To sobie z tym zostań.I dmuchaj w te puste DUDY.

"Może Dudivan wie coś o tych ludziach, czego Ty nie wiesz? Ze swojej strony dodam, że historia bywa często dużo bardziej zawiła, niż by się mogło wydawać."

Tak, a Dudivan zna ich wszystkich osobiście, a poza tym przeprowadził długotrwałe wnikliwe studia. Właśnie dzięki temu wie o nich coś, czego nikt inny nie wie. Ja tam jestem szczęśliwy, ze Dudivan chce dzielić się z nami, może nie wynikami zaraz tych studiów, ale przynajmniej lapidarnymi konkluzjami. Mianowicie ze wszycy, których inni szanują, to swołocz. Wielka tajemnica natury, ale nie przez Dudivana odkryta. To stary chwyt, stary jak cywilizacja. Najłatwiej wypłynąć, demaskując przed motłochem ludzi darzonych szacunkiem. Dlaczego przed motłochem? Bo motłoch bezmyślny jest, więc nie ma potrzeby przedstawiania mu dowodów, a poza tym chętniej przyjmuje złe opinie o innych, niż dobre. Chętnie też słyszy, że różni ważni i szanowani się ześwinili, bo dzięki temu jego drobne świństewka tracą wagę. Widzę przed Dudivanem karierę polityczną, jakkolwiek po zniknięciu Samoobrony będzie musiał założyć własną partię.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.