Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

Drodzy panowie. To, ze wątek nazywa się polityka, nie oznacza, że można poświęcić go na osobiste awantury, zabronione regulaminem. Wasi koledzy, na przykład xniwax, narzekają, ze nie mają gdzie pisać o polityce przez was, bo miejsce blokujecie.

jestem za

proponuję sprawdzić, kto np. po chamsku zaczął tę "dyskusję" (i wiele innych)

i wyciągnąć wnioski

mnie to nie bawi i unikam kolegi mulsa ze względów przynajmniej estetycznych

ale się przykleja co i rusz

Co innego zmiana pogladów, a lizanie co parę lat komu innemu.

PS

Oczywiscie nie dotyczy to ani mnie, ani Ciebie ;)

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

minimalna ilość znaków coby obrazek wszedł...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

stare ale jare

Znaleziono dokument kompromitujący Kiszczaka

"Polska": Generał Czesław Kiszczak zwalczał żołnierzy Andersa. Zarzucał im rzekome przygotowywanie spisku, szpiegostwo i dywersję w Polsce - pisze gazeta, powołując się na archiwalny dokument Informacji Wojskowej.

Wynika z niego, że tuż po wojnie młody kapitan Informacji Wojskowej - formacji będącej bezpośrednim przedłużeniem sowieckiego wywiadu wojskowego Smiersz - zajmował się rozpracowywaniem polskich oficerów, którzy walczyli w Polskich Siłach Zbrojnych na Zachodzie.

Z posiadanych przez dziennik materiałów wynika, że Czesław Kiszczak oskarżał polskich bohaterów o przygotowywanie akcji dywersyjnych i szpiegostwo. W podpisanym przez niego dokumencie z 1950 roku znajduje się opis rzekomych przygotowań do tego rodzaju akcji. Miała ich dokonać grupa 220 oficerów, którzy zamierzali wrócić zza granicy po wojnie do Polski. - Szkolono ich w akcji sabotażowej, minerstwie, pirotechnice i niszczeniu urządzeń kolejowych - napisał wówczas Kiszczak. Dziś generał zmienił zdanie o oficerach. W rozmowie z gazetą przyznaje, że żołnierze nie stanowili żadnego niebezpieczeństwa dla państwa polskiego. Dopytywany o to, dlaczego w takim razie ich rozpracowywał, zasłania się niepamięcią.

Dla przyjeżdżających z Zachodu oficerów zarzut szpiegostwa oznaczał w komunistycznej Polsce w najlepszym razie lata spędzone w więzieniu. Bardzo często była to kara śmierci - przypomina gazeta.

Więcej na ten tenat w dzienniku "Polska".

"Janusz Palikot zwierza się na blogu, że spodziewał się, iż "rząd PO zamknie niechlubną epokę rządów braci K. jakimś spektakularnym finałem". Dodaje, że "liczył na aresztowanie Kamińskiego, Ziobry i paru jeszcze osób". "Oczekiwałem, że zostaną postawione zarzuty Jarosławowi Kaczyńskiemu i może także - Lechowi Kaczyńskiemu. Nie doczekałem się" - żali się poseł"

Ukryta Zawartość

trafiony, zatopiony!

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.