Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

"Jacek Rostowski został Ministrem Finansów Roku 2009 Europejskich Rynków Wschodzących. Zdaniem redaktorów "Emerging Markets", które to pismo nagrodę przyznało wyróżnienie dla ministra Rostowskiego jest dowodem zaufania zagranicznych inwestorów do jego polityki gospodarczej. Wyboru laureatów dokonali ekonomiści, analitycy, bankierzy i inwestorzy zarówno ze sfery publicznej, jak i prywatnej."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

No i co?!?!

Ukryta Zawartość

Redaktor, 5 Paź 2009, 18:16

">Rzekłbym, że tu był sam polot, natomiast brakło konkretów."

Postaram się zatem usupełnić wpis:

Ontologia nie podaje pewnego dowodu istnienia świata, podaje natomiast mocne przesłanki popierające to twierdzenie. Niemal każdy człowiek jest jednak przekonany, że otaczający go świat istnieje. Wyznawanie przeciwnego poglądu uchodzi za abberację umysłową bądź jest przejawem choroby psychicznej, choć naturalnie może też być wynikiem przyjętego światopoglądu.

Twierdzenie "każdy pisowiec jest łotrem" możemy uznać za prawdziwe, dopóki nie zostanie obalone; podobnie możemy powiedzieć o każdym człowieku, że ma jasny kolor skóry. Spotkanie Murzyna falsyfikuje to drugie twierdzenie; nie spotkałem nigdy i co więcej nie słyszałem o nikim, kto znałby jakiegoś pisowca, o którym można powiedzieć że jest człowiekiem szlachetnym. Przeciwnie, o wszystkich znanych pisowcach słyszałem same rzeczy świadczące, że to zawołani łajdacy.

Przytoczona część definicji totalitaryzmu z Wikipedii doskonale opisuje cele rządu pisu oraz przynajmniej częściowo państwo rządzone przez tę partię:

"W systemach totalitarnych życie ludzi podporządkowane jest wszechobecnej kontroli ze strony władzy. Wyznacza ona standardy i normy zachowania, określa status socjalny obywateli, ustala kierunki, obszary i granice aktywności publicznej oraz kształtuje wzorce życia osobistego. (...) Obywatele są silnie uzależnieni od władzy. W skrajnych przypadkach władza wpływa nawet na przyrost naturalny jak np. w Chinach czy komunistycznej Rumunii. Władza wpływa na świadomość społeczną, posługując się propagandą i indoktrynacją. Są one zgodne z ideologią panującą w danym państwie np. komunizmem. Tej ideologii są podporządkowywane programy szkolne i proces nauczania na wszystkich etapach, w tym nawet na poziomie przedszkolnym we współczesnej Korei Północnej. Obowiązuje państwowa cenzura w uzależnionych od władzy środkach masowego przekazu, a także we wszystkich dziedzinach kultury np. filmie, teatrze czy literaturze. Życie polityczne obywateli i formy ich uczestnictwa w życiu publicznym zostają określone przez władzę. Nie istnieje polityczny pluralizm. Obywatele są instrumentem władzy, potrzebnym do potwierdzenia jej planów i działań. Zakazana jest działalność wszelkiej opozycji. Prawa i wolności obywateli są łamane i zawieszane."

Literatura na temat reżimu nazistowskiego wskazuje, że w społeczeństwie niemieckim istniało duże poparcie dla dyktatora, zaś poziom życia przeciętnej rodziny niemieckiej znacząco się poprawił. Zanim Hitler zaczął realizować swoje zbrodnicze plany był przez niemal wszystkich przywódców europejskich uważany za utalentowanego polityka, działającego na korzyść swojego kraju.

Za rządów pisu poziom życia przeciętnego obywatela znacznie się obniżył, a dostęp do różnych usług świadczonych przez państwo określających "jakość życia" (np leczenie, ochrona przez prawo, edukacja, korzystanie z dóbr kultury etc. etc.) dla większości ludzi stał się iluzoryczny. Pisowcy nie zrobili niczego dobrego dla społeczeństwa, można zatem przyjąć z dużym prawdopodobieństwem, że kierowała nimi nienawiść do nie-pisowców; pisowcy byli bardzo aktywni w swoich działaniach politycznych.

corny, 5 Paź 2009, 20:41

">każdy meloman62 jest kłamcą

>

>czekamy meloman aż to obalisz

>a do tego czasu... każdy szanujący się meloman62 podałby się do dymisji"

Kłamca mówi rzeczy nieprawdziwe. Ja o pisie, o muzyce i sprzęcie piszę rzeczy prawdziwe, ergo kłamcą nie jestem. QED

Poza tym nie ma innych melomanów 62, więc przypisanie mi występowanie w liczbie mnogiej - co zrobiłeś - nie ma najmniejszego sensu.

corny, 5 Paź 2009, 20:56

>niestety meloman62

>

>to tylko twoje przechwałki, a nie dowód

>

>dalej pozostajesz kłamcą

Z logiką u ciebie na bakier. Podaj choć jeden mój nieprawdziwy wpis.

Ja mogę np. napisać, że jesteś szalony - nie zrobię tego jednak, bo świadczyło by to bardzo źle o mnie (nawet jeśli jesteś, nie powinienem ci tego przypominać).

nie nie meloman

to ty, według twojej przecież filozofii, musisz udowodnić, że we wszystko co powiedziałeś było prawdą

dopóki tego nie zrobisz, jesteś kłamcą

czekam...

"to ty, według twojej przecież filozofii, musisz udowodnić, że we wszystko co powiedziałeś było prawdą"

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

corny, 5 Paź 2009, 21:22

">nie nie meloman

>

>to ty, według twojej przecież filozofii, musisz udowodnić, że we wszystko co powiedziałeś było

>prawdą

>"

Corny - Ty przecież niczego nie rozumiesz. Poczytaj Poppera, może też Ajdukiewicza.

Nietschego jak Nietschego

ale ciebie, to ni w ząb nie rozumiem

dobra, koniec off-topu

nie trzeba dowalać ci żadnych epitetów

jesteś kim jesteś - niemal co dzień to potwierdzasz

meloman 62, 5 Paź 2009, 21:49

>Corny - Ty przecież niczego nie rozumiesz. Poczytaj Poppera, może też Ajdukiewicza.

...lub conajmniej weź poppersa i wyryćkaj Hajduczka.

Trzynastoletniego, jak Polański.

Przy czem wyjdzie ci to na zdrowie, w przeciwieństwie od czytania głupot.

iwanicki, 5 Paź 2009, 22:02

>vereker - co tam dzisiaj w radyjku puszczali z Torunia??

A co tam u Michnika? Jak stoi czosnek na giełdach rolnych?

Jakie postępy w labioplastyce antypoprzecznej?

dzisiaj jadać na wschód kraju przejeżdzałem przez obszar gdzie tuba rydzyka tylko odbierała - tyle jadu i prania mózgu w ciągu 10 minut jeszcze nie słyszałem - te radio trzeba by zwyczajnie zlikwidować a kasę podzielić w postaci ulgi w podatkach dla każdego

powoli można już ryzykować narażenie się episkopatowi - więc bez ochrony kleru rydzyk w jeden dzien ma komornika u bram a potem listę zarzutów za cały kodeks karny skarbowy.

Lewicowcy, tacy jak Iwanicki to kompletni idioci. Zaprowadzają cenzurę, tak jak w sprawie rzekomego spotwarzenia Alicji Tysiąc a taki precedens im samym zatka usta, rychtują zamordyzm skarbowy - i sami w niego wpadną.

Wariaci, niebezpieczni wariaci, w sensie ściśle medycznym!

krzycz , krzycz może ktoś usłyszy - ale niedługo dla moherów nie będzie happy endu. Czekaj wejdzie kilka zmian do funkcjonowania UE to w końcu oni wytępią renegatów z torunia i oby grzywnami i oby na amen

Śmieją się w twarz społeczeństwu te zakłamane prawicowe buce:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

Rzekłbym, że buc nie ma politycznego kierunku, buc to buc, i tyle. Oczywiście buc podpięty pod opcję głoszącą oficjalnie, ze jest jedyną moralną itp. śmieszy bardziej, ale to wszystko.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.