Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

skynyrd, 29 Gru 2009, 16:29

>a tu proszę, nowości

Panie wladzu(Waldku) Pan się nie się boI,

ponad poława za panem stoI

nowości, nowe twarze, od nowa, Pawlak Tusk, Gruby Kresek

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

muls, 29 Gru 2009, 17:36

>to jakis NOWY..idiota???Z starym garniturem zdjeć.

To stary idiota ze starym garniturem. Niczego nowego toto nigdy nie wymyśli.

Jestem Europejczykiem.

dreadnought to nie bojaźń tylko wstyd....spójrz na niego

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

wladz, 29 Gru 2009, 15:56

>ciekawe....piszę o sprawach wytyczonych MON a nie Macierewiczowi...jego prywatne problemy nie

>interesują mnie.

A ja piszę o tym żeby w sprawie Macierewicza Temida się wreszcie zdecydowala. Bo jest bałagan.

Widocznie nie do wszystkich niezawislych sądów dotarły jeszcze rozkazy.

wladz, 29 Gru 2009, 16:05

>"W Sądzie Okręgowym w Warszawie zakończy się proces, który wytoczył Ministerstwu Obrony Narodowej

>Andrzej Madera. Chodzi i umieszczenie nazwiska Madery z jego pseudonimem "Charon" w raporcie z

>likwidacji Wojskowych Służb Informacyjnych. Jak się dowiedzieliśmy proces zakończy się ugodą - MON

>przeprosi Maderę."

>

>to jedna z wielu ofiar Macierewicza państwowego a nie prywatnego....

A bo to można kogo powstrzymać jak się uparł przepraszać? MON jak sama nazwa wskazuje - służy do przepraszania. Nie wiem czemu tu się dziwić. Niech przeprasza ile wlezie, jak jest w takim zapale, nawet mnie za to, że wczoraj chodnik po mojej stronie był nieodśnieżony.

>subagazi, 29 Gru 2009, 20:13

>Bo jest bałagan.

>Widocznie nie do wszystkich niezawislych sądów dotarły jeszcze rozkazy.

Następny oficer polityczny PiS nawiedził nasze forum. Czym biedni audiofile zasłużyli sobie na taką uwagę?

Jestem Europejczykiem.

skynyrd, 29 Gru 2009, 18:31

>"Tuż po skazaniu biskupa Czesława na 12 lat więzienia brutalnie zaatakował ordynariusza kieleckiego

>Tadeusz Mazowiecki.

>

> W artykule "Wnioski" na łamach "WTK" zarzucił mu "błędną postawę polityczną" i "uwikłanie się we

>współpracę z ośrodkami wywiadu amerykańskiego"

To uwikłanie z ośrodkami to takie przedpotopowe Klewki. Zobaczycie że po 40 latach Lepper też zostanie Autorytetem Moralnym.

"A bo to można kogo powstrzymać jak się uparł przepraszać? MON jak sama nazwa wskazuje - służy do

>przepraszania. Nie wiem czemu tu się dziwić. Niech przeprasza ile wlezie, jak jest w takim zapale,

>nawet mnie za to, że wczoraj chodnik po mojej stronie był nieodśnieżony."

subagazi jest to wpis o twoim zniewoleniu....przykre w tych czasach

"Oj jpeg-owi wojownicy...żałość człowieka ogarnia..."

jacch wystukałem jacch w grafice..

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

skynard należało wladz...i to wyskoczyło

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

tuskowe mijaja sie z prawda organicznie

Poseł Antoni Macierewicz nie musi przepraszać spółki Agora SA, wydającej m.in. "Gazetę Wyborczą", za swoją wypowiedź z 2005 roku, kiedy to - powołując się na zeznania prokuratora Andrzeja Czyżewskiego, świadka komisji ds. PKN Orlen - sugerował, że nowa siedziba "Gazety Wyborczej" mogła być zbudowana z pieniędzy mafii paliwowej. Macierewicz w 2005 roku na konferencji prasowej cytował list Czyżewskiego, w którym główny świadek w sprawie mafii paliwowej przekonywał, iż przez jedną ze spółek budowlanych, a związanych z mafią paliwową i "ośrodkiem wiedeńskim", "przepłynęły znaczne pieniądze na rzecz Agory". Sąd Apelacyjny w Warszawie w ostatecznym już, niepodważalnym wyroku zamykającym wieloletni proces uznał, że Macierewicz prawa nie złamał, a cytując list Czyżewskiego, wykonywał mandat posła i członka komisji śledczej.

Antoni Macierewicz nie musi przepraszać spółki medialnej ITI za słowa, że wojskowe służby specjalne miały swój udział w powstaniu tego koncernu - orzekł Sąd Okręgowy w Warszawie.

Sąd m.in orzekł, że Antoni Macierewicz nie musi przepraszać Edmunda Ochni, wymienionego w raporcie z weryfikacji WSI jako ich agenta zamieszanego w nielegalny handel bronią, ponieważ Ochnio błędnie pozwał Macierewicza jako osobę prywatną. Skoro raport był dokumentem urzędowym, to wtedy pozwać można tylko organ państwa, a nie osobę fizyczną. Ochnio nie wykazał też przed sądem, w jaki sposób raport naruszył jego dobra osobiste i nie wskazał, które.

Sąd m.in orzekł, że Antoni Macierewicz miał rację w sprawie z powództwa Marcina Krzyszychy, dziennikarza i b. pracownika Kancelarii Senatu, którego nazwisko znalazło się w raporcie WSI.

28 marca br. identyczny finał przed Sądem Rejonowym dla m. st. Warszawa II (Wydział Karny) znalazł proces wytoczony przez dziennikarza TVN Edwarda Mikołajczyka za umieszczenie jego nazwiska w raporcie z likwidacji WSI. Sąd odrzucił pozew, a w swoim uzasadnieniu stwierdził, że Antoni Macierewicz jako Przewodniczący Komisji Weryfikacyjnej wykonywał ustawę za co nie może być ścigany.

Nowy2 jeszcze raz przeczytaj..

"30 maja w Sądzie Okręgowym w Warszawie zakończy się proces, który wytoczył Ministerstwu Obrony Narodowej Andrzej Madera. Chodzi i umieszczenie nazwiska Madery z jego pseudonimem "Charon" w raporcie z likwidacji Wojskowych Służb Informacyjnych. Jak się dowiedzieliśmy proces zakończy się ugodą - MON przeprosi Maderę."

Macierewicz reprezentował państwo które z jego powodu zdekonspirowało własnych agentów a nie obcego wywiadu

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.