Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

Marcin Rosół oświadczył, że nigdy niczego w żadnym ministerstwie ani urzędzie nie załatwiał dla biznesmena Ryszarda Sobiesiaka.

Rosół, zeznał, że Sobiesiaka poznał we wrześniu 2008 roku, kiedy z ministrem Drzewieckim był na otwarciu boiska "Orlik" w Małopolsce.

Podkreślił, że podczas rozmowy Sobiesiak, który przedstawił się jako biznesmen związany z branżą hotelowo-turystyczną, zwrócił uwagę, że z winy urzędników jego inwestycja związana z wyciągiem narciarskim nie może być otwarta przed sezonem. - Poinformowałem Sobiesiaka, że nie znam sprawy. (...) Przekazałem mu swoją wizytówkę i poinformowałem, aby zwrócił się do mnie po powrocie do Warszawy - relacjonował Rosół.

_____W jego ocenie, prośba biznesmena była jak "interwencja każdego innego petenta, który nie może uzyskać informacji od urzędu centralnego"________. - Nie dziwiłem się, że prosi mnie o pomoc, bo inwestycja dotyczyła obiektu z zakresu infrastruktury sportowej - dodał.

Od dawna wiadomo, ze urzędnicy PO są uczynni i petentów witają w progach urzędu z uśmiechem na twarzy i kwiatkiem w butonierce.

...Zaznaczył, że w Warszawie "zorientował się w sprawie" i okazało się, że "dokument czekał do odbioru w Ministerstwie Środowiska"...

Tak, Sobiesiak zostawił zły numer telefonu i sie nie dodzwonili.

...- Pan Sobiesiak poprosił mnie, czy mógłbym grzecznościowo przefaksować mu ten dokument. Dokument przefaksowałem. Nie znałem i do dziś nie znam treści tego dokumentu...

No prosze jaki milutki i uczynny urzędnik.

A czas mile spędzają w ośrodku Sobiesiaka bo...bo popierają polski kapitał.

- Decyzja premiera Donalda Tuska o niekandydowaniu w wyborach prezydenckich to efekt wyników przeprowadzonych badań - uważa Jarosław Kaczyński.

Nie wiadomo jednak jakie to były badania, może prezes w swojej wielkiej przenikliwości odkrył dzisiejsze już wcześniej.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Gdyby wybory do Sejmu odbyły się w pierwszej połowie lutego, na kandydatów PO głosowałoby 57 proc. badanych zdecydowanych na wzięcie udziału w głosowaniu. Na poparcie 25 proc. mogłoby liczyć PiS - wynika z sondażu TNS OBOP. Próg wyborczy przekroczyłyby jeszcze SLD i PSL.

Ukryta Zawartość

jesliby premieru Tusku wystartowal w wyborach prezydenckoch, to by mial przechlapane, bo proponowane ograniczenie roli prezydenta by go dopadlo, a dopadlby go jeszcze Schetyna, ktory do rzadzenia ma wyjatkowo lepkie lapki i wtedy premieru Tusku wyekspediowal by sie wlasnymi rencami w polityczny niebyt. premieru Tusku ma obecnie zdecydowanie wieksza okazje do krecenia lodow, nadawania i rozdzialu stanowisk, koncesji - ogolnie sporych pieniedzy - a jako prezydent bylby klientem i to niezbyt chetnie widzianym, nawet w swojej macierzystej partii. gdzie by biedak wrocil po dwoch kadencjach w Belwederze? tylko polityczna emerytura lub szlajanie sie po fundacjach, odczytach czy honorowych komitetach bez widokow na spora kase

Nowy2, 19 Lut 2010, 01:11

>jesliby premieru Tusku wystartowal w wyborach prezydenckoch, to by mial przechlapane, bo

>proponowane ograniczenie roli prezydenta by go dopadlo,

Mylisz skutek z przyczyną. Przecież to sam Tusk proponował ograniczenie prerogatyw Prezydenta, już zapomniałeś czy liczysz na to, że inni zapomnieli? Wszyscy byli mocno zdziwieni a on zrobił to bo już wtedy wiedział, że zrezygnuje z kandydowania.

Albo całkiem ci się nowy popierdzieliło albo łykasz te wytyczne z Centrali kompletnie bez namysłu.

Jestem Europejczykiem.

Jaro_747, 19 Lut 2010, 02:17

>Nowy2, 19 Lut 2010, 01:11

>

>>jesliby premieru Tusku wystartowal w wyborach prezydenckoch, to by mial przechlapane, bo

>>proponowane ograniczenie roli prezydenta by go dopadlo,

>

>Mylisz skutek z przyczyną. Przecież to sam Tusk proponował ograniczenie prerogatyw Prezydenta, już

>zapomniałeś czy liczysz na to, że inni zapomnieli? Wszyscy byli mocno zdziwieni a on zrobił to bo

>już wtedy wiedział, że zrezygnuje z kandydowania.

>

całkiem ci się jaro popierdzieliło, albo łykasz te wytyczne z Centrali kompletnie bez namysłu, bo zdrowo myslacy juz od sporu o samolot i reprezentowanie Polski w Brukseli wiedzial, ze

Tusk jest szczwany i ustawia urzad przezydencki pod model - premier moze wszystko, a ty musiales czekac na wiekopomny i odtrabiony wcesniej w przekaziorach wywiad premieru Tusku wierzac caly czas, iz Tusk tylko dla sportu i dlatego iz Prezydezent RP to Kaczynski podkopuje urzad w ktory celuje. Dobrego zdrowia Wam zycze i takiejz przenikliwosci i dobrego lacza z Centrala. Dalek badz madry "madroscia" innych.

"Dlatego władze Klubu PiS przyjęły nową strategię: zamiast formalnie składać w lasce marszałkowskiej projekty ustaw, partia będzie prezentować swoje propozycje na konferencjach prasowych i organizować na ich temat dyskusje panelowe. Pierwszym tak przedstawionym przez PiS projektem będzie ustawa o finansowaniu jednostek samorządu terytorialnego, której założenia zostaną ogłoszone 2 marca - zapowiada "Rz"."

Demokracja Objazdowa ewentualnie Demokracja Cyrkowa

proponuję uatrakcyjnić prezentacje

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>Nowy2, 19 Lut 2010, 06:20

Powiedz mi nowy po kiego grzyba z odkrywczą miną tłumaczysz rzeczy o których wszyscy wiedzą, wszystkie gazety zdążyły to opisać, przetrawić i zostawić w spokoju jako rzecz oczywistą?

Czy masz takie długie neurony czy wszystkich uważasz za przygłupów? A może pisujesz do jakiejś gazetki parafialnej gdzieś gdzie nie dociera radio i telewizja?

Jestem Europejczykiem.

Rok 2008, Wrocław. Kończy się manifestacja z okazji rocznicy zbrodni katyńskiej. Grupkę demonstrantów z NOP i ONR otacza policja. Obserwujący to reżyser Grzegorz Braun pyta dowódcę o zamiary. Zostaje powalony na bruk i mimo że nie stawia oporu, skuty. Funkcjonariusze wyłamują mu palce.

Na komisariacie poinformowany zostaje, że “przesłuchiwany jest w charakterze świadka” i nie ma “podstaw do stawiania mu żadnych zarzutów”.

Po zwolnieniu wnosi skargę na działanie policji. Zostaje ona oddalona, a on sam oskarżony o pobicie kilku policjantów. Braunowi grozi pięć lat więzienia, odbyło się już kilka rozpraw, za każdym razem utajnionych.

Mówi Braun: “Oskarżono mnie o to, że poturbowałem kilku policjantów i usiłowałem ich nakłonić do zaniechania czynności służbowych. Sprawa byłaby tylko śmieszna (…), gdyby nie to, że policja i prokuratura najwyraźniej dążą do tego, by posadzić mnie w więzieniu”.

Braun to autor demaskatorskich dokumentów, m.in.: “Plusy dodatnie, plusy ujemne” czy ostatnio (wspólnie z Robertem Kaczmarkiem) “Towarzysz generał”. Lech Wałęsa pomówił go o działanie na zamówienie. Sąd oddalił oskarżenie Brauna w tej sprawie, dając do zrozumienia, że były lider “Solidarności” ma szczególne prawa. Natomiast reżyser skazany został za podanie informacji o współpracy prof. Jana Miodka z SB.

Za swoje działania Braun traci możliwości pracy (w Radiu Wrocław i na Uniwersytecie Wrocławskim), a także możliwości robienia filmów. A jednym z “argumentów”, których używali dziennikarscy funkcjonariusze dla dezawuowania filmu “Towarzysz generał”, była osoba jego współautora.

Można założyć, że ostatnie działania wymiaru sprawiedliwości wobec Brauna nie mają związku z tymi sprawami. Można?

(blog Wildsteina)

I komentarz: " Czym policja tuskowa (bo nie można powiedzieć że polska) różni się od milicji zależnej od Łukaszenki? STRASZNE CZASY".

Znany bokser Grzegorz Braun - pobił kilku policjantów.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Drugi znany bokser o. Rydzyk - w r. 1998 wkroczywszy do zakładów Tormięs powalił dwunastu policjantów jednym ciosem pięści.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ponizsze elukubracje najlepiej pokazuja w czyjej spizarce stoja upragnione konfitury

"Kaczki latają. Sam widziałem jedną która i do Brukseli zaleciała i do Tbilisi. Podobno to kaczor, ale kto go tam wie..."

"Pan Prezydent wymyślił sobie, że zamiast u mamusi kolację zje w Brukseli. Kuchnia mamusi przestała smakować?"

"Premier organizuje wokół Brukseli obronę przeciwlotniczą. Przyda się stara pamiątka rodzinna - osiemdziesiątka ósemka wyciągnięta ze stodoły. Sztab Tuska intensywnie zapoznaje się z instrukcją obsługi. W sztabie Kaczyńskiego trwają narady kogo zrzucić w charakterze celu pozornego - tzw. wabika.

Na razie faworytem jest Kurski który już uczestniczył w wielu misjach samobójczych. Słychać jednak głosy, że ze względu na gabaryty zbliżone do promu kosmicznego lepszy byłby Kamiński."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

jacch, 18 Lut 2010, 09:28

>Kandydat PO kolanem upychany do Trybunału Konstytucyjnego

A propos - czy TK wreszcie się namyślił i powiedział czy ubekom można odebrać emerytury czy nadal się namyśla?

Tymczasem dzisiejsza postkomunistyczna Gazeta Wyborcza obwieszcza z tryumfem na pierwszej stronie "Weryfikacja WSI zakończyła się klapą. (...) Z 401 zawiadomień Macierewicza i Olszewskiego prowadzi tylko 46 spraw".

Oczywiście. Warto jednak (tu pojadę metodą red. Żakowskiego) zwrócić uwagę kto o tym pisze. Piszący w GW to wielokrotnie skazani przez niezawisłe sądu i karani przestępcy. Na przykład taki Michnik - wielokrotnie siedział w więzieniu.

Sędziowie którzy ich onegdaj skazywali dziś nadal pracują w polskich sądach, często już ulokowani na znacznie poważniejszych niż dawniej stanowiskach. Najwybitniejsi, tacy jak Kryże, robili furorę nawet za Kaczyńskich. duch i litera. Chwała niech będzie Państwu Prawa i Niezawisłym Sądom.

Amen

2010-02-18 OBOP: PO wciąż z rekordowym poparciem.

"Gdyby wybory do Sejmu odbyły się w pierwszej połowie lutego, na kandydatów PO głosowałoby 57 proc. badanych. PiS mogłoby liczyć na 25 proc. poparcia - wynika z sondażu TNS OBOP. Próg wyborczy przekroczyłyby jeszcze SLD i PSL. "

PiS chłopaki i okolice wyborcy zakończyli walkę z komuną

Fakt, słupki, słupeczki... dają dużo radości..

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No cóż, jakoś biedaki się muszą pocieszać. Jak zwykle wszystkiemu winne są polskojęzyczne media. Zdrowa część społeczeństwa nie pójdzie na lep niemieckich imperialistów.

Jestem Europejczykiem.

rzepa coraz bardziej zrozpaczona

""Rzeczpospolita" napisała z kolei w piątek, że PO współpracuje w terenie z LPR i "Liga pomogła partii Donalda Tuska utrzymać władzę w małopolskim sejmiku".

Czyżby PiS miał wyłączność na współpracę z LPR zapisaną w aneksie gdy współrządził krajem z Giertychem.

Jaro_747, 20 Lut 2010, 05:32

>No cóż, jakoś biedaki się muszą pocieszać. Jak zwykle wszystkiemu winne są polskojęzyczne media.

Przeprowadźmy eksperyment myślowy i załóżmy że media nie są żadne polskojęzyczne ale polskie i sprzedajmy albo oddajmy większościowe w nich udziały Białorusi. To znaczy, pardon, nie Białorusi czyli białoruskiemu reżimowi ale oczywiście białoruskim prywatnym przedsiębiorcom prowadzącym działalność w branży medialnej.

Redaktorzy naczelni i szeregowi pozostaną bez zmian, zmieniają się tylko właściciele.

Ton medialny np. w sprawie Andżeliki Borys się nie zmieni, prawda, Jaro? Jasne że się nie zmieni, bo niby czemu miałby się zmienić? Takie jest założenie że zmienić się nie może i nic na to nie poradzimy.

Następne w ramach krotochwili odkupmy od białoruskich potentatów medialnych nasze... jakie tam nasze, przecież "nieważne czyje co je", zatem te same media (a co, stać nas na takie operacje, wszak żeśmy szóstą potęgą ekonomiczną) i sprzedajmy je potentatom niemieckim. Potentaci jak to potentaci, jeden miał dziadka w Wehrmachcie, drugiemu młoda ciocia zatonęła na Wilhelmie Gustloffie, cała w mundurze Bund Deutscher Mädel (biedactwo!), trochę więc skorupki im nasiąknęły. Ponadto nawet jeśli nie nasiąknęły, to może się przecież zdarzyć że potentaci medialni są patriotami, prawda?

Ja wiem że Jarowi to się może nie mieścić w głowie że można być patriotą ale jeśli dodam że - niemieckimi patriotami to co innego. To już się mieści.

Zatem uradowani atmosferą stuprocentowego zrozumienia zauważyć możemy że dla takiego niemieckiego patrioty konstytucja jest święta, nie to co nasza, którą nawet sędziowie TK traktują równie poważnie co Stalin konstytucję sowiecką w której była zagwarantowana i wolność słowa i zrzeszania się i zgromadzeń spontanicznych na ulicach i nawet "prawo wychoda".

A w niemieckiej konstytucji art. 116 mówi o granicach państwa z roku 1937...

O tym że poza tym wszystkim sferą medialną i to szczególnie, zainteresowane są służby specjalne i to bynajmniej nie tylko białoruskie chyba nie muszę wspominać? Bo jak niby demokracja, ta największa świętość współczesnego świata miałaby się utrzymać, gdyby ludzie nie wiedzieli co myśleć i jak głosować?

Oczywiście takie niuanse nie zaprzątają głowy Jara żującej gumę przed telewizorem wyświetlającym Tańce w TVN, bo na szczęście właściciele TVN, Walter i Wejchert (teraz już w stanie spoczynku - wiekuistego) to wieloletni, wypróbowani współpracownicy polskich służb specjalnych i krzywdy nam zrobić nie dadzą! Tańce były, są i będą a po tańcach, taki to już porządek rzeczy - miłość, którą obdarza nas Premier, hurtem, czterdzieści milionów naraz i nie bacząc na płeć.

Esemesy zaś do odwzajemniana tej miłości będą wkrótce jeszcze tańsze, przyszłość rysuje się w różowych kolorach, więc po co się męczyć takimi eksperymentami myślowymi?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.