Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

Dzwonimy do Sekielskiego. - Nie sugeruję, że takiej osoby nie było. Gdy mówię o "zmyślaniu postaci", wyraźnie zaznaczam, że nie chodzi o Tuska - mówi "Gazecie". I dodaje: - Opisałem mechanizm, jak Tusk buduje wizerunek człowieka "bliżej ludzkich spraw". A z panią Ewą nie rozmawiał.

"Gazeta": Miał pan oświadczenie pielęgniarki. Czemu nie ma go w filmie? Sekielski: - Film dokumentalny to skrót, pewne uogólnienie. Kluczowe jest to, że premier nie rozmawiał z tą pielęgniarką. Chciałem go o to spytać, ale odmówił występu w filmie.

http://wyborcza.pl/1,75248,7665099,Pielegniarka_Ewa_naprawde_istnieje.html

Oczywiście zamulacz dżambus tego nie wygooglał i teraz nie wiadomo czy to zwykły kretacz czy małologiczny, nierozgarnięty pieniacz z PO? ;p

Czytałem to już jacuś i jest to typowe ściemnianie po fakcie. Jakoś z filmu nie wynikało, że kobitka nie jest zmyślona. Najlepsze jest to:

"Film DOKUMENTALNY to skrót, pewne uogólnienie".

No i to sprytne przesunięcie akcentów - gdy okazuje się, że pielęgniarka istnieje to nagle najważniejsze jest to, że Tusk nie rozmawiał z nią osobiście. Za chwilę okaże się, że najważniejsze jest to, że rozmawiał z nią po południu a nie w godzinach pracy ;-).

Po prostu Sekielski wskazywał palcem na innych a sam został przyłapany. I żeby zacytować klasyka "Żadne krzyki, płacze nas nie przekonają, że białe jest białe, a czarne jest czarne".

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)

P>o prostu Sekielski wskazywł palcem na innych a sam został przyłapany...

Dzambo zastanów się, błysnij intelektem...

Czy dziennikarz wystosowując zarzut tego kalibru do premiera, być może nawet przyszłego prezydenta, byłby aż tak głupi, żeby się tak wystawić? No przecież dobrze wiedział, że wszystko zostanie dokładnie sprawdzone.

obaj dziennikarze traca program w TVN i obecne zahaczenie, m. innymi, Płemieła Tusku, to proba zaistnienia w przekaziorach przed zmiana pracy, wiec... nie ma o co sie klocic, bo Sekiel wybral temat i to dosc bezpieczny, nie tylko dla siebie :P

Żeby nie było, ze jestem naiwny lub cośtam jeszcze co jacuś naprędce wymyśli artykuł z Rzepy zanim Graś pokazał dokumenty:

"Takiego dokumentu dotąd w Polsce nie było. Zaangażowany, obnażający kulisy władzy, pokazujący skrywane przed opinią publiczną fakty przypomina filmy kręcone przez Michaela Moore’a. (...)

Na szczęście, w odróżnieniu od Moore’a, Sekielski NIE MANIPULUJE FAKTAMI. PRZEDSTAWIA HISTORIE, a ocenę pozostawia widzom. Wnioski są wstrząsające."

Normalnie cały wstrząśnięty jestem skalą talentu i obiektywizmem Sekielskiego!

Teraz to, co dziennikarka (a nie ja - wstrętny manipulator) zrozumiała z przekazu filmu:

"Na mówieniu nieprawdy łapie Donalda Tuska, przypominając słynną debatę prezydencką, w której obecny premier starł się z Lechem Kaczyńskim. Okazuje się, że żadna pani Ewa nie istnieje i nikt z Tuskiem nie rozmawiał."

Skoro kobita nie istnieje to chyba oczywiste, że nikt z nią nie rozmawiał. Po prostu jej nie było. Jakoś nie tylko ja dałem się nabrać na nieistnienie które po fakcie okazało się nieistotne.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

dobre jest to ze cekielski poswiecił pare epizodów z zycia politycznego kurdupków min.mieszkań a wszyjscy duskutuja o pielegniarce.Wszyjscy tzn kurdupki i reszta.Tak na marginesie sa tam lepsze kawałki dotyczace równiez kurdupków.Dziwnym trafem ...jakcik nie zauwazył.pani pielegniarka przewróciła jakcika na ziemie, a taki dziadek z wermachtu jus nie.Tak juz jakciki majom.jeden pas ruchu ,w jedna strone.

powiedzmy sobie szczerze TUsk dowalił kurduplom az przysiedli, a ci nie mieli drobnej inteligenycji z eby odpowiedziec.teraz po latach przypomniało im sie ze mozna było po prostu powiedziec ..że tusk klamie.Ale skad mieli wiedziec ze klamie jak ..odpłyneli.

takze samo wielki mały człowiek miał prawo uzywac swojej inteligencyji...ale jak by ja miał...A tera ujadanie...a nie było pani Ewy.Ale była...Marysia.Jakcik.W Wielkim namiocie podsłuchiwanym przez małe uszka kurdupla.

jacchcik było również o Kaczyńskich i karierze pani Moniki Steinbach.

Jak wykreowano potrzebnego w kampanii wyborczej wroga publicznego.To jest dużo ciekawsze od pielęgniarki która istnieje a wmawiał że nie istnieje.

Stworzenie problemów z wysiedleńcami to jest sukces polityki zagranicznej PiS.

no tak ale jakcik zrozumiał tylko ze była Panie ewa której tak naprawde nie było.na cały film tylko to mu zostało, bo zwiazne to było z ...Tuskiem.To sie nazywa przywiazanie do...wroga.

muls, 16 Mar 2010, 18:16

>a bardzo ciekawy watek o zarzucie szpiegostwa dla asystenta zeby wyeliminowac szefa asystenta.a dla

>jakcika została tylko pani ewa.Normalnie jednopasmówka.Do remontu.

Tak na marginesie: "Nie" od samego początku powątpiewało w szpiegowski proceder Tylickiego i pisało, ze jest to prowokacja ABW. Ciekawe co jacuś na to.

Jestem Europejczykiem.

niby te rózne historie zbadał, ale akurat watek pani Ewy jest tu kuriozalny.jak kuriozalne jest nasze spoleczenstwo.No i jakcik.Najlepsze ze trojka gledzi o pani ewie razem z pajacami z PICu.Tusk jest odmieniany na wszystkie sposoby.A prawda jest prosta .Tusk znalazł sposób na cienkiego bolka i go załatwił.Jakos te pajace o tym nie trabia.

Gość

(Konto usunięte)

>ak wykreowano potrzebnego w kampanii wyborczej wroga publicznego.To jest dużo ciekawsze od pielęgniarki która istnieje a wmawiał że nie istnieje.

bladź, nie wierzę, że ty tak do końca zakłamany jesteś.

...Śladem "Pani Ewy" poszedł dziennikarz TVN Tomasz Sekielski w filmie dokumentalnym o kłamstwach i manipulacjach polityków pt. "Władcy marionetek" (TVN, 15.03.2010 r., godz. 22.35). Próbował odszukać "panią Ewę", ale w szpitalu w Skarżysku nikogo takiego nie odnalazł. - Wygląda na to, że nie było takiej pielęgniarki - mówi w filmie Sekielski...

Gdzie ty tu widzisz stwierdzenei , że ona nie istnieje?

"Tuskowi dostaje się za wspominanie w czasie debaty z Jarosławem Kaczyńskim rozmowy z pielęgniarką "panią Ewą", która miała opowiadać mu o swoich zarobkach. PANI EWY NIE BYŁO (Tusk podał najprawdopodobniej uśrednioną pensję pielęgniarek z jednego ze szpitali), był chwyt polityka starającego się pokazać blisko ludzi."

Ukryta Zawartość

Jeszcze jeden nie zrozumiał prawdziwej myśli rzuconej przez Sekielskiego. Za chwilę okaże się, że tylko jacuś zrozumiał, sokół nasz lotny ;-).

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

o co chodzi? o to czy byla, czy nie byla, pal ja licho, a afera jest i teraz zniknela z anten i przekaziorow, bo mowia za sprawa Sekiela o przyslowiowej p. Ewie, a Miro na wszelki wypadek wstrzymal przylot do kraju bo... nadal snieg

przyleci za miesiac lub trzy jak mu gardlo wyzdrowieje, ew. jak Catburn rozpeta cóś nowego

zajrzalem do urban dictionary i omal nie umarlem ze smiechu

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

jakcik i co z tego.kogo obchodzi to .Obchodzi tylko to, ze cienki bolek...padł.W debacie kazdy miał takie same szanse.debata była pod takich jak ty.A takich trzeba sposobem.albo na Panie ewe albo na dziadka.Albo na konfitury.tak juz macie jakcik, jako te...masy.

jacch, 16 Mar 2010, 19:03

>...Wygląda na to, że nie było takiej pielęgniarki - mówi w filmie Sekielski...

>

>to są słowa sekielskiego, czego ty dżambo nie rozumiesz?

Ale BYŁA jacuś, BYŁA, BYŁA, BYŁA!!!!!!!!!

I zdecydowana większość widzów filmu odniosła wrażenie, że ekipa Tuska ją sobie wymyśliła. I to nie jest mój pomysł, przeczytaj sobie te linki które zamieściłem. Wszyscy są tacy głupi i nie zrozumieli o co chodzi Sekielskiemu?

Wykonaj ten skromny (pewnie nie dla ciebie) wysiłek umysłowy i poszukaj wypowiedzi PO filmie a PRZED oświadczeniem Grasia to zobaczysz, że odbiór był dość jednoznaczny. Nawet jeżeli Sekielski był ostrożny mówiąc "wszystko wskazuje na to" to sprytnie zostawiał sobie furtkę, natomiast nie protestował gdy inne wypowiedzi stawiały kropkę nad 'i'.

Trudne jacuś, wiem ze trudne. Pewnie za trudne. Ale nie poddawaj się ;-)!

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.