Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Muls niższy i głupszy- bo nie zauważasz zasadniczej róznic między tymi panegirykami. Noblistka chwali Stalina. Człowieka bedącego na topie, w obozie był to taki Tusk- naczelnik jedynej obowiązującej POPRAWNOŚCI. Natomiast chwalenie Kaczyniaka, to jazda pod prąd szczurzej autocenzury, pod prąd stadnej poprawności.

jar1, 3 Maj 2010, 10:45

>Panowie. Poranek bez spełniebnia patriotycznego obowiązku oznacza cały dzień stracony dla Polski.

>Takim jest poranek bez odpowiedniej inwokacji.

>

>Deklamujemy:

"Kaczor jest guuupi, dopierniczajmy mu z Michnikiem, Żakowskim itp"

To jest prawdziwy dzisiejszy ciemnogród "patriotyczny", stadny pęd z prądem przekaziorków.

No patrząc na interpretację rzeczywistości co poniektórych bystrzaków nie sposób się nie zgodzić odnośnie pomników świadomości :))))

Jeśli nie skamielina to w najlepszym razie sztuczna inteligencja :D

Dziś odwagi wymaga pochwalenie polityka. Większej odwagi niewątpliwie pochwalenie kogoś z poza poprawności.

Najbardziej intratne i łatwe jest dokopanie- tym mniej poprawnym. Stąd to tak powszechne.

Dokopanie jak dokopanie, fajnie jest kręcić nosem.

W ogóle taka zbiorowa sugestia- najlepiej to byśmy sobie poradzili bez polityków, bez patriotyzmu, bez historii.

Dobrze tą zbiorową sugestię wyrażają nasi ulubieni teflonowi trybunowie:

"Polskość to nienormalność – takie skojarzenie narzuca mi się z bolesną uporczywością, kiedy tylko dotykam tego niechcianego tematu. Polskość wywołuje u mnie niezmiennie odruch buntu: historia, geografia, pech dziejowy i Bóg wie co jeszcze wrzuciły na moje barki brzemię, którego nie mam specjalnej ochoty dźwigać, a zrzucić nie potrafię (nie chcę mimo wszystko?), wypaliły znamię i każą je z dumą obnosić. Więc staję się nienormalny, wypełniony do granic polskością, i tam, gdzie inni mówią człowiek, ja mówię Polak; gdzie inni mówią kultura, cywilizacja i pieniądz, ja krzyczę Bóg, Honor i Ojczyzna (wszystko koniecznie dużą literą)"

Może nie ma się co zajmować pisaniem o swoich przekonaniach/poglądach skoro jedyne co robi rozmówca nie mając własnych albo mając polegające na negacji Waszych rży jak kobyła ?

hmmm ? Po co ? Przecież rozmówcy tego nie robią, nabijać się z przywar fizycznych to potrafi a wręcz wykonuje każdy prymityw.

Sa zabawne sprawy dla ludzi tego sortu, np.

Otwieram konkurs im. Bronisława Komorowskiego na najbardziej wieśniacki wąs w Europie !:)

Oprócz Bronka udział bierze Angela Merkel przed poranną toaletą.

A teraz jako kontrę proszę 100 razy napisać: kaczor musi odejść.

To naprawdę niepojęte, ze ktoś głosuje na małego Jarka Kaczyńskiego, zamiast na Bronka Komorowskiego - dukającego z kartki dziadka od opowieści przy kominku.

">"Polskość to nienormalność - takie skojarzenie narzuca mi się z bolesną uporczywością, kiedy

>tylko dotykam tego niechcianego tematu. Polskość wywołuje u mnie niezmiennie odruch buntu: historia,"

Polskość to tak samo normalność jak Rosyjskość, Niemieckość, czy Filipińskość.

Nienormalność a wręcz potrzebę skierowania do lekarza to można zauważyć w odniesieniu do tej części naszych rodaków którzy jednego dnia wyrzygują się kubłami po to by następnego dnia chlipać tonąc w nieistniejących wspomnieniach jaki to Lech Kaczyński był dobry facet.

Przykro mi było po katastrofie w Smoleńsku, ale o wiele większym uczuciem było u mnie dziwienie hipokryzją i zakłamaniem walącym z mediów.

No ale, żeby nie było tak poważnie to dziś moja szczoteczka do zębów wylądowała w koszu.

Była już bardzo sfatygowana, wyglądała dosłownie jak wąs Komorowskiego...

To chyba logiczne, ze nikt normalny nie zagłosuje na gościa który będzie reprezentował nasz kraj na poziomie mojej szczoteczki do zębów ?;-)

lampowy7, 3 Maj 2010, 12:16

>Ty jar1 jesteś pomnikiem szczurzego pędu pt. dokop kaczorowi. Taki pomnik z lepkiej substancji

>(ulubionej przez mulsa).

I oto jestesmy świadkami wiekopomnego wydarzenia. Była inspiracja, po niej interpretacja, a w końcu wybuch własnej ekpresji twórczej. To CUD tworzenia - czyli SŁOWO, które stało się CIAŁEM.

Oto zawarliśmy w stworzonem dziele cząstkę siebie samego na chwałę i cześć własną.

Dzieło na miarę INSPIRACJI, INTERPRETACJI oraz doskonałości WARSZTATU.

AMEN.

Polskość, to również "poezjość":

Jarosław Marek Rymkiewicz - Do Jarosława Kaczyńskiego

...To co nas podzieliło – to się już nie sklei

Nie można oddać Polski w ręce jej złodziei

Którzy chcą ją nam ukraść i odsprzedać światu

Jarosławie! Pan jeszcze coś jest winien Bratu!...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Marcin Wolski - Mediom

...Od Okęcia przez centrum, tętnicami Warszawy.

Alejami, Miodową i Krakowskim Przedmieściem

jedzie kondukt żałobny, taki skromny choć krwawy.

A kraj czuje - prezydent znowu jest w swoim mieście...

Ukryta Zawartość

Julian Tuwim - Pogrzeb prezydenta Narutowicza

...Z Belwederu na Zamek, tętnicą Warszawy,

Alejami, Nowym Światem, Krakowskiem Przedmieściem,

Idzie kondukt żałobny, krepowy i krwawy:

Drugi raz Pan Prezydent jest dzisiaj na mieście. ...

Ukryta Zawartość

Tuwim i Rymkiewicz pisali "z głowy", Wolski, z Tuwima.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

">I oto jestesmy świadkami wiekopomnego wydarzenia. Była inspiracja, po niej interpretacja, a w końcu

>wybuch własnej ekpresji twórczej. To CUD tworzenia - czyli SŁOWO, które stało się CIAŁEM.

>Oto zawarliśmy w stworzonem dziele cząstkę siebie samego na chwałę i cześć własną.

>Dzieło na miarę INSPIRACJI, INTERPRETACJI oraz doskonałości WARSZTATU.

>AMEN."

O, styl Biblijny jak u późnego Millera :))))

CAL!, 3 Maj 2010, 13:07

>">I oto jestesmy świadkami wiekopomnego wydarzenia. Była inspiracja, po niej interpretacja, a w

>końcu

>>wybuch własnej ekpresji twórczej. To CUD tworzenia - czyli SŁOWO, które stało się CIAŁEM.

>>Oto zawarliśmy w stworzonem dziele cząstkę siebie samego na chwałę i cześć własną.

>>Dzieło na miarę INSPIRACJI, INTERPRETACJI oraz doskonałości WARSZTATU.

>>AMEN."

>

>

>O, styl Biblijny jak u późnego Millera :))))

No to jest inspiaracja i interpretacja - czas na twórczość !

Filut, te wiersze które przeczytałem dzięki Twojej uprzejmości to jakiś fetysz,

czy znów temat do obśmiania ?

Jest możliwe, ze były pisane piórem z wąsa Komorowskiego ?

Słyszałem, ze w tomiku ma się pojawić również "Sonet na rumiana cerę Bronka".

Jako krytyk literacki powiem, ze za mało w nich o miłości, Irlandii a zwłaszcza cudach.

Nie wiem czy się spodobają szerokiej publiczności przyzwyczajonej do innych grypsów.

Filut, nawet z linkami-przypisami :). Ależ wam się podoba poezja Rymkiewicza. Masturbujecie się nią nieprzerwanie już z parę tygodni. A Marcin Wolski?... Dopiero przeżuliście go 9 razy. Za mało, za mało. Ach ten wasz zapał antykaczy- tak trudno wam doznać w nim satysfakcji.

Żryjcie, żygajcie i jeszcze raz zeżryjcie wymiociny- może, może kiedyś się nasycicie, ale nie gwarantuję- bo taka nienasycona jest natura złości.

A może się zmówcie i wynieście go z Wawelu- o tu chyba jest sedno waszego problemu.

lampowy, myślę że chłopaki cytują wiersz Rymkiewicza przebudzeni(przez legendarne faszystowskie bojówki Kaczora) w środku nocy.

Jaka to ulga po takim przebudzeniu mieć obok łóżka bieżący rocznik Gazety Wyborczej,

do której można sięgnąć aby się utrwalić w prawie swoim światopoglądzie :))))

Kolejna "poezja inaczej"

Figurski/Wojewódzki

"Jarek po trupach do celu, każdy chce leżeć na Wawelu.

Jarek, Jarek - wróci wspomnień czar, irasiad i borubar

na oczach twoich cały kraj wylał jak dziecko z kąpieli

po trupach do celu."

Trudno powiedzieć, że napisali to z głowy, z dupy raczej.

lampowy7, 3 Maj 2010, 13:17

>Filut, nawet z linkami-przypisami :). Ależ wam się podoba poezja Rymkiewicza. Masturbujecie się nią

>nieprzerwanie już z parę tygodni. A Marcin Wolski?... Dopiero przeżuliście go 9 razy. Za mało, za

>mało. Ach ten wasz zapał antykaczy- tak trudno wam doznać w nim satysfakcji.

>

>Żryjcie, żygajcie i jeszcze raz zeżryjcie wymiociny- może, może kiedyś się nasycicie, ale nie

>gwarantuję- bo taka nienasycona jest natura złości.

>

>A może się zmówcie i wynieście go z Wawelu- o tu chyba jest sedno waszego problemu.

Piękne przemyślenia i wiele w nich odkrywczego i inspirującego zarazem. Prawie zupełne dzieło stworzenia. Na pewno będzie inspiarcją dla innych. Kto wie, może warto kiedyś zamieścić na nagrobku?

PS. Nieco jeszcze wymaga pracy warsztat - ot, chociażby słowo "żygajcie". Piszę się "rzygajcie".

"Filut, 3 Maj 2010, 13:27

>Kolejna "poezja inaczej"

>

>Figurski/Wojewódzki

>

>"Jarek po trupach do celu, każdy chce leżeć na Wawelu.

>Jarek, Jarek - wróci wspomnień czar, irasiad i borubar

>na oczach twoich cały kraj wylał jak dziecko z kąpieli

>po trupach do celu."

>

>Trudno powiedzieć, że napisali to z głowy, z dupy raczej."

Oglądałem Wojewódzkiego i Figurskiego kilka razy w różnych konfiguracjach.

Nie mam najmniejszych wątpliwości,

ze to napisane jeśli nie z głowy to z serca :)

...z tego powodu Coca Cola wycofała się ze sponsorowania programu.

Najprzyjemniej by było gdyby Cola zasponsorowała coś wartościowego zamiast jak to widziałem na plakacie... Wojewódzki, Figurski - DWA(zero cukru, zero litości) ZERA.

Reklama nie kłamała :D

jar1, 3 Maj 2010, 13:31

>PS. Nieco jeszcze wymaga pracy warsztat - ot, chociażby słowo "żygajcie". Piszę się "rzygajcie".

jar1, stanowczo protestuję i staję w obronie lampowego7!

On pisze tak jak "żyga" i nic nam do tego.

jar1, 3 Maj 2010, 12:52

>I oto jestesmy świadkami wiekopomnego wydarzenia. Była inspiracja, po niej interpretacja, a w końcu

No, śmiało, tak jak nauczali na szkoleniach: teza, antyteza, synteza.

Szkło i beton w głowie.

Filut, 3 Maj 2010, 13:36

>jar1, 3 Maj 2010, 13:31

>>PS. Nieco jeszcze wymaga pracy warsztat - ot, chociażby słowo "żygajcie". Piszę się "rzygajcie".

>

>jar1, stanowczo protestuję i staję w obronie lampowego7!

>On pisze tak jak "żyga" i nic nam do tego.

Oczywiście, masz rację. W końcu chodzi o tę cząstke DUCHA, jaka została tam zawarta.

jar, na nagrobku to sobie zafunduj The Best of Matka Kurka + pomnik z przekreślonym Kaczyńskim :)))

Tak, żeby było wiadomo jak zacny antypizdrak leży...wymowne to będzie jak "Przechodniu powiedz Sparcie..." :D

Albo lepiej wykuć antypisrdak, żeby nie było jakiegoś faux pas.

W końcu inwestycja na lata.

W ciągu minionego okresu masy pracujące zrealizowały zwycięsko i przed terminem śmiały i trudny plan prawie 5 letni. Cud powstania drugiej Irlandii stał się Faktem, zeby nie powiedzie Tefałenem !

Któż może wątpić w świetle tych doświadczeń, że zrealizujemy również zwycięsko kolejny.

Naszym wodzem i przewodnikiem jest wąsaty Bronek, a więc idea nasza! Szeregi nasze są niezwyciężone!

CAL!, 3 Maj 2010, 13:43

>jar, na nagrobku to sobie zafunduj The Best of Matka Kurka + pomnik z przekreślonym Kaczyńskim

>:)))

>Tak, żeby było wiadomo jak zacny antypizdrak leży...wymowne to będzie jak "Przechodniu powiedz

>Sparcie..." :D

>Albo lepiej wykuć antypisrdak, żeby nie było jakiegoś faux pas.

>W końcu inwestycja na lata.

A wiesz? Zaprawdę, zainspirowałeś mnie swoją SZTUKĄ. Przemyślę.

jar1, 3 Maj 2010, 13:51

>A wiesz? Zaprawdę, zainspirowałeś mnie swoją SZTUKĄ. Przemyślę.

A ja wolę prostą formę, bez patosu i zadęcia.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No cóż nie znam się na "rz"yganiu tak jak wy. Wybaczcie patologiczne misyjne antypizdry. Ale proponuję abyście się więcej wymienili swoimi uwagami na temat defektów Rymkiewicza czy Wolskiego Marcina. Może jeszcze wklejcie coś ze starych annałów agencji gazeta- może fotka butów Jarosława?

Naprawdę warto: przez miłą chwilę doznacie ulgi a potem znów i znów rzygu łyku rzygu łyku itd itd ;-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.