Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

wladz

Zasada dla ciebie to kwiatek do kożucha?Zasady to zasady...bez wyjątku.Inaczej to jak napisałem,stają się prawem Kalego.Albo stosujemy je do każdego albo się ośmieszamy i żeby było jasne,nie jestem z obozu PIS.Oddałem swój głos na POpaprańców i tego do dziś żałuje,na PIS nie oddam mimo tego.Wystarczy?

mlb

Uwazasz ze przesadzam z wycieczkami osobistymi-to powiem Ci-ze jako kolejny z piszacych wiem

o co chodzi w zyciu.Otoz popatrz na mistrzostwa swiata w pilce noznej,Zwroc uwage na to do czego doprowadzila szeroko pojeta tolerancja np.we Francji-jakich mamy rodowitych pilkarzy z tego

kraju,w ktorym co osmy juz do molitwy szuka meczetu.Sa to efekty i skutki zarazem tak przyjetego

i swiadomie tolerowanego kolonializmu przez panstwa rozwiniete w celu osiagniecia korzysci materialnych.Widzisz jestem troche innego zdania na rozne tematy bo min.jeszcze raz podkresle,ze tatuaze dla mnie sa patologia w naszym kraju.Co z nich wynika dobrego-napisz prosze,bo o zlych

rzeczach mozna dlugo.Czy wedlug Ciebie sa synonimem dobrobytu,czy glupoty,a moze poluzowania

wszystkich zakazow tzn.ze sa dobre-w tym jest Mareczku drogi rola panstwa,aby bylo spoleczenstwo

obywatelskie-a jest takie??Teraz mundurowi do ktorych nic nie mam,ale przemysl to,ze sluzba to

powinna byc sluzba-w pelnym tego slowa znaczeniu-z wszelkimi konsekwencjami-a tego nie ma.Komunizn

ciesze sie ze upadl,ale w niektorych przypadkach zamordyzm wziety zywcem z komunizmu jest potrzebny,

nawet niezbedny.Po co mundurowi pelnia sluzbe i lapia kierowcow pijanych jak ich praca idzie na

marne,bo sa pijacy recydywisci,ktorzy jezdza naprani non stop z nie zabranym prawem jazdy dozywotnio-

-tak nie powinno byc,bo prawo jazdy powinno byc zabierane do konca zycia-tu bylaby wtedy powaga i

szanucek dla samego panstwa,a tego nie ma.Poslowie w sejmie tzn.w ich miejscu pracy moga kupic

alkohol-uwazasz to za normalne??A pani posel Kruk-cos tam,cos tam,badz posel Sledzinska-KATARASINSKA

spowodowala wypadek po pijaku dalej w sejmie-bo immunitet,a dla pijaczek nie powinno byc miejsca-

-to godzi w wiarygodnosc panstwa,a posel Karski-rajdowiec z Cypru-tylko kreskowke nakrecic z jego

czerwonym nochalem.Przypadki zle funkcjonujacego panstwa mozna mnozyc-nie widzisz tego??

We wszystko wchodzi polityka-a patologie wychodza z samego dolu i sa tolerowane-przeciez wystarczy

tylko troche popatrzec,i dokonac analizy-tylko na trzezwo z ludzmi rozsadnymi-to tyle na razie.

nie agituję za twoim głosem wyborczym i oczekuję obrony stawianej przez Ciebie tezy a nie spowiedzi na kogo głosowałeś lub nie będziesz głosował.

Uważasz że już przerobiliśmy schemat prezydenta i premiera z jednej opcji dając przykład bliźniaków.Dla mnie ten przykład nie ma sensu natomiast można porównać z SLD i Kwaśniewskim.

to wszystko

wladz

Nie tezy a zasady...pojmujesz różnicę?

Porównanie z Kwaśniewskim i SLD?No tak w szczególności Katyń i jego choroba Filipińska.

Świadectwo SLD wystawili wyborcy trzy lata temu...zapomniałeś już?

Na przewietrzanie poglądów(według ciebie) nie pozwalają mi pamięć(którą dla niektórych niestety)posiadam i historia.Co do gaf,to być może za taką bym uznał,gdyby była jedna ale seria ich

i koleżka Siwiec,całowanie ziemi po wylądowaniu itd...to nie gafy a zaplanowane działanie,lub zwykła głupota i arogancja wobec własnego narodu.

I w takim myśleniu jest cały sęk Tatuaż =patologia, Homoseksualiści=patologia, In vitro= patologia, ze wszystkiego można stworzyć patologię a następnie w imię "racji" eliminować pomiędzy tymi zagadnieniami jest bardzo cienka linia. Hitler eliminował ludzi chorych psychicznie , ludzi kalekich jako słabsze elementy społeczeństwa to również było uznane za patologię. Na szczęście ludzi o takiej wizji świata jest coraz mniej w Naszym kraju i zapewne skończą jak dinozaury.

Co ciekawe często ludzie podobnie myślący wszędzie widzą słabość państwa (oczywiście często mają rację) , ale nie widzą nic złego aby w stosowaniu prawa równocześnie je naginać czy łamać.

bartasxx

Czy chcialbys miec chlopaka i sie z nim spotykac i byc dziewczyna jego??

Idz jurto do lekarza,bo mozg masz nie w porzadku-zdaj sobie z tego wreszcie sprawe!!

A znasz chociaz ten Poznan,w ktorym mieszkasz-czy na swiniaku tam przyjechales?/

prostytucja i tatuaze,homoseksualizm i mundurowi,poslowie i pijanstwo,tolerancja i glupota.

Jak tak sadzisz,to gratulacje i uklony za gre w odkryte karty!!!

stary audiofil, 27 Cze 2010, 11:15

>Przypadki zle funkcjonujacego panstwa mozna mnozyc-nie widzisz tego??

>We wszystko wchodzi polityka-a patologie wychodza z samego dolu i sa tolerowane-przeciez wystarczy

>tylko troche popatrzec,i dokonac analizy-tylko na trzezwo z ludzmi rozsadnymi-to tyle na razie.

Oczywiście że to widzę. Ale i uważam że przeceniasz istotność roli państwa w codziennym życiu obywateli. Sam jestem gorącym zwolennikiem społeczeństwa obywatelskiego, ale i jednocześnie zdecydowanym przeciwnikiem poglądu że droga do silnego społeczeństwa obywatelskiego wiedzie poprzez silne struktury państwowe. Społeczeństwo obywatelskie opiera się na sile indywidualnych obywateli a państwo redukuje zakres swoich działań tylko do kilku określonych dziedzin. W tym kontekście propozycja PiSu jest wręcz destrukcyjna, gdyż zakłada że obywatele nie mają siły samodzielnego funkcjonowania i przerzuca ciężar odpowiedzialności na państwo. Toż to drugi PRL... SLD czy PO są w tym zakresie bardziej świadome, Platforma kilka lat temu szła do wyborów z hasłem społeczeństwa obywatelskiego na sztandarach - ale nie można oczekiwać od partii politycznej że zmieni ona sposób myślenia społeczeństwa.

Kilka lat temu byłem wręcz zachwycony sposobem funkcjonowania Szwajcarii. Tylko że gdy się człowiek zastanowi jak długo to społeczeństwo pracowało na swój model demokracji oraz jak silne są podstawy ekonomiczne - jasno widać że nie można tego modelu zwyczajnie skopiować do nas. Takie przemiany wymagają wielu pokoleń. Niemniej jednak - można albo narzekać i stać w miejscu albo małymi kroczkami poprawiać to co jest.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

jOZWA

co tu myslec-jak sie malujesz to raczej nie jest to normalne.

Wybaczam jesli jestes aktorem,badz w przbierance-wtedy zgoda.

Chociaz mandaryni sie troche ponoc malowali.

mlb

>Toż to drugi PRL...SLD czy PO są w tym zakresie bardziej świadome...

Ciekawe skąd raptem u SLD ta świadomość się wzieła...mam nadzieje,że nie od Oleksego,Iwińskiego itd.

Siła indywidualnych obywateli i zredukowany zakres działań państwa przypomina mi JKM.

mlb

W Polsce jest duzo niezadowolenia z funkcjonowania panstwa-tylko co z tego,przeciez komunisci sa

jeszcze wsrod nas,a roznice w zyciu powoduja antagonizmy spoleczne,a do czego to prowadzi to

zapytaj kolege mundurowego-powinien wiedziec to z pracy zawodowej.Kominisci podsycaja,podzegaja-bo

tak dobrze to nie ma,z tzw.obaleniem ustroju,ktory rownal sie z obaleniem morza wodki w Magdalence

powstal nowy uklad,a komunisci nie powymierali wszyscy nagle-tylko wciaz zyja wsrod nas.

Nie mam pojęcia dlaczego starasz sie mi uwłaczać być może poziom dyskusji Cie przerasta na szczęście to nie jest mój problem mogę się tylko uśmiechać w tym wypadku przykład , który podałeś nijak się ma do tego co ja napisałem jak ktoś chcę się spotykać z chłopakiem to niech się spotyka jego sprawa i tyle jak ktoś chce się tatuować niech to robi i tyle jak chcesz figlować z małŻonką tak jak TY LUBISZ twoja sprawa i tyle. Widzę, że TY doskonale wiesz co jest normą a co nie, ale moim zdaniem bardzo dobrze ,że tacy ludzie nie stanowią prawa ponieważ to by była dopiero katastrofa. Staraj się prowadzić dyskusję na "jakimś poziomie" przecież tylko dyskutujemy.

modrzew47, dzisiejsze SLD to nie to samo co 10 lat temu, ta partia mocno się zmieniła. Owszem, funkcjonuje w niej kilku "post-komunistycznych" polityków ale jest też ogromna ilość młodych czy bardzo młodych ludzi którzy nic nie wiedzą o PRLu, czas wolny wypełniają imprezami czy podróżami - znam kilka osób z tej "młodszej" części SLD. Myślę że za parę lat będą w naszym kraju poważną siłą polityczną, na razie jeszcze brakuje im dojrzałości - chociaż przykład Napieralskiego pokazał że i dzisiaj mają dużo do powiedzenia.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Coś nerwowo w polityce. Chyba karta się odwraca:)

Platforma i państwo obywatelskie. Dobry żart. Zaraz w CBA wszystkie wrażliwe dane osobowe będą gromadzone w ręku jednego pełnomocnika. Nikt poza Żakowskim się nie pyta dlaczego takie dane mają być zbierane.

"modrzew47, 27 Cze 2010, 12:24

>wladz

>Gdzie napisałem,że Siwiec był Prezydentem?Widze,że czytasz jak chcesz a nie jak jest napisane!

>Skąd ja to znam?Znamienne to jest.

modrzew47 poczekaj na powrót mulsa on potrafi z tobą bleblać...rozmawialiśmy o politycznych skutkach gdy premier i prezydent jest z jednej opcji.

zacząłeś w swoim stylu uciekać od tematu i udało się.

miłego dnia i świeżego powietrza

bartasxx

Ja prosty chlop jestem-mam nicka latwego do zapamietania,nie mam tatuazu,nie jestem mundurowym,

uwazam homoseksualizm za chorobe mozgu-gdzie mi tam do Ciebie,nie chodze na wybory-to w ogole

jestem antyspoleczny-za to TY taki nowoczesny i pro......spoleczny i obywatelski,po prostu WZOR.

Taka miedzy nami roznica,ze ja robie swoje,a TY co CI kaza-i co musisz.Na swoja pozycje harowalem

wiele lat-i moge powiedziec,ze sie oplacalo,bo zawsze do celu swoimi sciezkami.

Siebie okreslilem,a kolega[moge tak?] jest dla dla mnie troche dziwny i juz nie bedziemy rozmawiac,

bo prezentujemy rozne style-a jakie to widac,bo moj luzny.Za to panski niemalze jak funkcjonariusz.

Pewnie i ja zostanę " komunistą" a nawet niech tak będzie a przykłady z życia wzięte. Są różnorakie od: Od Pana popełniającego czyn bezprawny , który zaparkował w taki sposób ,że stwarza zagrożenie życia dla innych uczestników ruchu gdzie doszło z jego winy pośredniej do uszkodzenia ciała i gadki , że "przecież nic się nie stało" to nie jego wina do Pana , który za kradzież 2 jabłek najchętniej skatowałby gówniarza i wsadziłby na dożywocie do paki.

A kto podsyca ? to jest pytanie retoryczne tutaj zwolennicy o radykalnych poglądach lewicowych i prawicowych jada równo.

A czy różnice w życiu powodują antagonizmy? Raczej to nasze ego je powoduje dlaczego ON MA a ja nie mam? Jak ma to ukradł ? Tak nie może być i należy zabrać . Jakich historii mżzna sie dowiedzieć z zawiści ludzi , którym w życiu się nie powiodło z różnych przyczyn. Ale bardzo często jest to ich wina tylko i wyłącznie , a starają się obarczać swoimi problemami wszystkich dookoła.

Lepiej jest narzekać na los niż zabrać się do pracy aby w jakikolwiek sposób sobie umilić życie i może pomóc innym i za kilka lat będąc już "poważnym Panem" z pryjemnością powiedzieć cos jednak zrobiłem -było wart.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Moim zdaniem mariaz z kosciolem zaszkodzi bardzo PiSowi. Podobnie utozsamianie sie z banda Rydzyka. To sa stare i chore poglady. In vitro jest bardzo potrzebne. Martwi mnie tez iz obecne relacje z kosciolem powoduja ze ksiezom wydaje sie ze im wszystko wolno.

Prezydent i premier z jednej opcji? Zdecydowanie NIE. Niezaleznie od tego z jakiej opcji politycznej.

Tylko jest jedna róznica -ja jestem naprawdę szczęśliwym człowiekiem i cieszę się życiem , i co ważne naprawdę lubię ludzi Ty jak można wnioskować jesteś osobą nieszczęśliwą :(

modrzew47, osobiście nie jestem zwolennikiem lewicy, jest mi bliżej do liberalnego centrum. Ale czas płynie, świat się zmienia - o historii oczywiście trzeba pamiętać, ale i trzeba być realistą i obserwować rzeczywistość. A rzeczywistość jest taka że w Polsce rośnie silna frakcja lewicowa - co w mojej ocenie nie jest tragedią a raczej efektem ewolucji świadomości politycznej wielu młodych ludzi.

Jeden z najwybitniejszych polityków (no może nie dla Polaków - Otto von Bismarck) przecież twierdził:

"Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość będzie sk***ysynem, ale kto na starość socjalistą pozostał, ten jest po prostu głupi" - i z tym twierdzeniem po prostu nie mogę się nie zgodzić.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.