Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Dalszy ciąg wypowiedzi jarusia pokazuje, że wkrótce się dowiemy, że Sikorski osobiście podłożył w samolocie bombę:

wywiad z jarusiem tu

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Czy minister Sikorski odpowiedział na te słowa?

Nie. Chyba zresztą sam odłożyłem słuchawkę. Po kwadransie był następny telefon. Miałem cień nadziei, że może jednak ktoś przeżył. Znów dzwonił Sikorski i kategorycznie stwierdził, że katastrofa była wynikiem błędu pilota. Pamiętam jego słowa: „to był błąd pilota”.

Nie miał wątpliwości co do tego? Już wtedy wiedział, że zawinił pilot?

Tak. Oznajmił mi to zdecydowanie i jednoznacznie. Teraz myślę, że zarówno Sikorski, jak i sam Tusk bali się, że publicznie powtórzę to, co powiedziałem Sikorskiemu podczas pierwszej rozmowy telefonicznej. Jednak moje myśli skierowane były wtedy całkowicie na Mamę. W jej stanie nie przeżyłaby tej strasznej informacji. Popędziłem do szpitala i poprosiłem o stworzenie Mamie takich warunków, by uchronić ją przed wiadomością o śmierci Leszka. Nie było to proste – leżała na 8-osobowej sali. W szpitalu lekarze podali mi środki uspokajające. Bardzo mi pomogły. Gdy zabezpieczyłem Mamę, miałem już tylko jeden cel – jak najszybciej pojechać do Smoleńska.

Kto zorganizował tę podróż?

Przyjaciele. Szczególnie muszę wyróżnić Staszka Kostrzewskiego. Był ze mną też mój cioteczny brat. Bardzo pomógł Paweł Kowal. Początkowo wydawało się, że to nierealne, ale dzięki ich determinacji udało się. Wynajęli samolot. Lotnisko w Smoleńsku zostało zamknięte, polecieliśmy zatem do Witebska na Białorusi. Wcześniej namawiano mnie, bym poleciał z Donaldem Tuskiem.

"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Redaktorzy

Ech, sokoły... "A już sie bałem, że zmądrzeli" (Młynarski). Duża ulga. Jak to powiedział anonimowo i pod zaklęciem jeden z polityków PiS: dwa miesiące roboty poszły w piach.

jarusiowi pozostała już tylko gra chorobą matki - to dobra wiadomość, bo w takim razie starsza pani będzie żyła przynajmniej do wyborów. bratanica jarusia już się "spaliła" - pokazywanie prawie gołej d... i liczne wywiady w okresie żałoby nie przysporzyły jej pewnie sympatii, a tym samym jej "nieszczęśliwemu" stryjowi. zagranie z krzyżem też nie wyszło - harcerze deklarują, że powinien się on znaleźć w kościele. Ale jestem przekonany, że jaruś coś wymyśli - oby tylko przy tym nie zginęli niewinni ludzie.

widocznie uwierzyli że kilka tygodni przed wyborami mówienie o miłości daje dodatkowe 20%....potrzebna będzie katastrofa z drugim bliźniakiem

tylko co z następnymi wyborami?????

Też dziś oglądałem Brudzyńskiego. Bardzo dobry kandydat na rzecznika prasowego PiSu. Nawet mu powieka nie drgnęła.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

chyba przekręciłem nazwisko, powinno być Bruździński czy jakoś tak...

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Zastanawiam się czy istnieje potrzeba zeszmacenia każdego inaczej myślącego..potrzeba demokracji?Inaczej myśli to jazda z nim...aż zacznie śpiewać jak my!My to som zawsze z racyjom!

wladziu przemycam dla ciebie myśli...ogarniesz?

• Redaktorzy

Podziwiam twoją świętość, ale ludzie są tylko ludźmi. Jeśli ktoś obraża ludzi i pozwala, by inni, zależni od niego, obrażali, jeśli śledzi, podejrzewa, wyciera sobie zadek Polską, religią, co jakiś czas ogłasza, że może i wcześniej był trochę nie teges, ale tym razem już naprawdę doznał przełomu (na przykład po śmierci brata) i wytrzymuje w tym przełomie tylko do przegranych wyborów itd, to ludzie się z niego śmieją. Wiem, że zadowalasz się tylko najlepszym, owszem, jako chrześcijanie powinni go kochać, ale doceń to, że się tylko śmieją. To naprawdę nie jest szczególnie wysoki stopień agresji, traktować kogoś takiego jak pociesznego pajaca.

>Panie mbl nie badz Pan zlosliwy-szkola podstawowa tylko ukonczona-to mozna wybaczyc-inaczej nie!!!

Już się poprawiam: Joachim Brudziński,absolwent Zespołu Szkół Morskich w Świnoujściu. Posiada wykształcenie wyższe, ukończył studia na Wydziale Politologii i Nauk Społecznych Uniwersytetu Szczecińskiego w specjalności nauki polityczne z uprawnieniami pedagogicznymi, uzyskując tytuł zawodowy magistra politologii. Odbył podyplomowe studia w Uniwersytecie Szczecińskim (pedagogika), a następnie studia doktoranckie na Wydziale Historii Uniwersytetu im. A. Mickiewicza w Poznaniu. Zajmował się badaniami nad gospodarką morską oraz administracją morską na Pomorzu Zachodnim po 1945.

W czasie studiów działał w duszpasterstwie akademickim Jezuitów. Z pewnością stąd pochodzi jego miłość do bliźniego która dzisiaj tak bardzo emanowała podczas wywiadu z panią redaktor Olejnik.

>Dr Brudziński? Ukończył?

Tego nie badałem. Z pewnością jest dość osobliwym specem od historii rybnej. Albo rybołówstwa historycznego.

jozwa maryn

Niczym takim sie nie zadowalam,piętnuje tylko zasadę wet za wet,czapka za kapelusz.Rozumiem również że taki wladz,mógł na tyle zostać ogłupiony przez komune,że dzisiaj do niego nie docierają żadne argumenty.Jak zapewne wiesz nie jestem i nie byłem zwolennikiem braci ale możliwa jest choroba a chorych to chyba leczymy?Czyż nie?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.