Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

masz wladz cokolwiek poza PiSPiSPiSPiSLKLKJKJKPiSPiS do powiedzednia?

Powtarzasz jak mantrę bzdury po innych bez własnego zdania i dlatego wychodzi z Twojego gadania szambo.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

xniwax

"Powtarzasz jak mantrę bzdury po innych bez własnego zdania i dlatego wychodzi z Twojego gadania

>szambo."

Linki w istocie rzeczy są powtórką i tą oczywistość pomijając podaj przykłady.

• Redaktorzy

Mnie naprawdę ciekawi, jaka jest opinia zwolenników PiS na temat błyskawicznej przemiany prezesa z gołąbka pokoju, który z łaskawym uśmiechem mitygował konkurencję, z powrotem w to, co zawsze. Ja uważałem, że przemiana jest wysilona i że zaraz szelki pękną, nie jestem więc zawiedziony, przeciwnie, tradycyjny prezes mi odpowiada. Jednak wiele osób powtarzało, że to autentyczne, i że prezes jest innym człowiekiem. Jeśli na forum są koledzy, którzy poparli w wyborach prezesa ze względu na jego nowo nabytą koncyliacyjność, to ciekaw jestem, czy nie czują sie teraz wystawieni do wiatru?

Nie lubię powtórek wladz, tak więc specjalnie dla Ciebie nie będę zmieniał upodobań.

Możesz ewntualnie sam osobiście uwstecznić się w wątku w poszukiwaniu własnych bzdetów okraszonych obłednym paplaniem mulsa.

• Redaktorzy

Nie sądzę, aby jakiś zwolennik PiS nie miał na ten temat własnej opinii. W końcu malowanie sobie pośladków na czerwono z jednej strony, i wymachiwanie gałązką pokoju (co prawda niemrawe) z drugiej, wywołało wśród elektoratu PiS pewien niepokój. Widać to było choćby po reakcjach publicystów związanych z tą partią.

• Redaktorzy

Może mają opinię, ale wyrażanie jej nie jest mile widziane? Mam nadzieję, ze jednak coś tu się pojawi. W międzyczasie, odzyskana werwa prezesa:

"Prezes PiS Jarosław Kaczyński zapowiedział, że będzie zabiegał o wyciągnięcie konsekwencji, nie tylko prawnych, ale także politycznych i moralnych, wobec tych, którzy mogli przyczynić się do katastrofy pod Smoleńskiem. - Ustalenie osób odpowiedzialnych politycznie za katastrofę smoleńską nie wymaga śledztwa - powiedział w wywiadzie dla "Gazety Polskiej".

• Redaktorzy

Pisowski parlamentarzysta i publicysta Wojciechowski ogłosił dziś, że skierował do prezesa NIK pismo z wezwaniem do natychmiastowego skontrolowania wszystkich instytucji rządowych, które mogły mieć coś wspólnego zarówno z organizacją wizyty jak i z późniejszym śledztwem. W spisie instytucji do skontrolowania autor pominął elegancko Kancelarię Prezydenta RP, jak to wyjaśnił, "z przyczyn konstytucyjnych". Jacek Jezierski, jakkolwiek tak się złożyło, że awansował na szefa NIK w okresie "IV RP", jest urzędnikiem kompetentnym i z pewnością bystrym, ciekaw jestem, co zrobi z taką pigułą.

W związku z powyzszym myslisz, że warto byś swój talent marnował z tego powodu.

Ponadto WC ma prawo jak każdy inny. W czym problem.

Taki wniosek świadczy o zupełnym braku zrozumienia funkcjonowania państwa.Każda kontrola to częściowy paraliż instytucji i jak sobie wyobraża jednoczesne kontrole w armii i rządzie.

• Redaktorzy

Najpierw wnioski o ekshumacje, teraz NIK, w zapasie są jeszcze indywidualne pozwy sądowe przeciwko wyselekcjonowanym członkom rządu (np. ministrowi obrony lub premierowi), wnioski odszkodowawcze od rodzin ofiar przeciw rządowi, wnioski do Trybunału Stanu, wniosek o utworzenie komisji sejmowej, i oczywiście w międzyczasie regularne wywiady i wystąpienia polityków, takie jak ostatni wywiad Jara czy teksty Kempy, Brudzia, Migalskiego... Powinno wystarczyć do wyborów do parlamentu.

Każda kontrola to częściowy paraliż instytucji i jak sobie wyobraża jednoczesne kontrole w armii i rządzie.

Znaczy wladz jesteś za samokontrolą, kontrolą, czy samopaństwem urzędasów.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.