Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

>Do czegoś w ogóle dążą?

Mam wrażenie że i owszem. Na przykład do pobudzenia niezależnego ale twórczego myślenia. Niestety niektórzy są niereformowalni i wolą prostsze hasła typu zdrada, hańba, wyprzedaż majątku, wszystkim według zasług i tym podobne.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

mlb

No tak,dążą-do Grzecha,Ździcha,Mira i im podobnych i tak to sobie trwa.Pobudzają się twórczo.

Niestety niereformowalni,tacy jak Prof.Balcerowicz się z nimi nie zgadza.Widać za dużo twórczości w twórczości zobaczył.Ci co wolą hańbe,wyprzedaż majątku i zdrade też się nie nadają...w tym problem.

>I to jest to ręczne sterownie?

Nie, netoperku. Ręczne sterowanie to przycinanie Twoich skrzydełek w zależności od nastroju fryzjera, więc nie polecisz tam dokąd chcesz.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

modrzew47, na tym właśnie polega polityka. Wyborze mniejszego zła.

mlb

No wiesz co?W to już dawno nie wierzą nawet dzieci.Mniejsze zło?Jeżeli jest zło,to trzeba je zwalczać bez względu na jego wielkość.Żeby to mlus powiedział ale ty?

modrzew47, 18 Lip 2010, 22:22

>mlb

>No wiesz co?W to już dawno nie wierzą nawet dzieci.Mniejsze zło?Jeżeli jest zło,to trzeba je

>zwalczać bez względu na jego wielkość.Żeby to mlus powiedział ale ty?

Świat nie jest czarno-biały, ma też odcienie szarości.

meloman62

Chcesz powiedzieć,ze zło ma też odcienie i zależnie od nich możemy je zwalczać lub nie?

Zło,to zło-bez odcieni.Kolorów podstawowych jest pięć,reszta to odcienie ale to nie zło.

modrzew47, bądźmy realistami - każda władza deprawuje. Niekoniecznie liderów, ale z pewnością mniej lub bardziej - partyjne doły. Zawsze zadaję sobie pytanie: na ile silne są mechanizmy kontroli tego zjawiska. Jeśli struktury organizacji są otwarte i przejrzyste to wcześniej czy później szwindel wyjdzie na wierzch i sytuacja wróci do normy. Natomiast jeśli działania są na każdym kroku usprawiedliwiane ideologią, zapala się lampka ostrzegawcza, bo taka organizacja istnieje tylko dzięki kilku ideologicznym liderom, a reszta to ręcznie sterowane bezmózgie aparatczyki.

Ta "afera" Mira, Zdzicha i innych tylko utwierdziła mnie w przekonaniu że te mechanizmy dość dobrze działają, bo de facto powstał wielki szum wobec zwykłych układów biznesowych, bez większego zaangażowania polityków.

>mlb próbuje dorównać jozwie:::)))

Ależ skądże znowu, nie śmiałbym. O netoperkach wiem bardzo mało, tylko tyle że niektóre latają z opaską "jacch" na lewym oku.

mlb

Afera Mira i innych mnie też utwierdziła,afera Polanskiego jeszcze bardziej.To banda kolesi,którzy sobie na wzajem krzywdy nie zrobią.To fakty,które potwierdzają aparatczycy POpapranych tacy jak Kutz a do tego artyści za których sie wstydze tacy jak J.Bromski,którego znam osobiście zresztą.

A co Polański ma do rzeczy? Czyżbyś także dzielił świat na "swoich" - czyli takich z którymi się zgadzasz - i "bandy kolesi", czyli takich z którymi się nie zgadzasz? To bardzo komfortowe podejście, niestety mało praktyczne.

mlb, 18 Lip 2010, 21:47

>>Do czegoś w ogóle dążą?

>>Mam wrażenie że i owszem. Na przykład do pobudzenia niezależnego ale twórczego myślenia.

usilnie dążą, każdym oddechem i myślą dążą Kuźwa!

tylko gdzie po trzech latach tych wspaniałych wysiłków choć jedna ustawa upraszczająca życie gospodarcze sektorowi małych firm

mniejsze zło? - mniejsze afery zastąpić większymi?

powinniśmy być realistami ale nie musimy być relatywistami

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

mlb

Nie rozumiesz?Czy palisz głupa?

Banda kolesi,to ci co bronią swoich przed prawem(przykład Polanskiego i Mira,Grzecha...)obcy i nie znajomy a do tego nie aktor czy reżyser,przed prawem by broniony przez Kutza członka PO nie był.

Słuchasz i czytasz a nie rozumiesz?Zresztą co tu rozumieć,Polanski=więzienie.

mamel

Oni doskonale rozumieją,udają tylko.

Co?Nie wiedzą,że 90% obietnic przedwyborczych nie zostało zrealizowanych?

Wiedzą,ale to przecież mniejsze zło.

Takie odcienie szarości-trochę białego z czarnym.Kuźwa.

modrzew47

najśmieszniejsze jest w życiu, że ci najpewniejsi swego z reguły budzą się z rękę w nocniku

(albo całkiem w d..pie)

>powinniśmy być realistami ale nie musimy być relatywistami

mamel - zgoda, też nie jestem do końca zadowolony z ułatwienia życia małym firmom, chociaż widzę postępy. Ot chociażby w sposobie w jaki obsługują mnie panie w urzędzie skarbowym czy w restrukturyzacji ZUSu. Nawet VAT jest już zwracany w 60 dni a nie 180 jak za rządów PiSu, uprościła się obsługa transakcji unijnych. Ale widać też duże postępy w likwidacji szarej strefy czy ukrócaniu praktyk monopolistycznych, regulator rynku telekomunikacyjnego działa znacznie lepiej niż na początku kadencji obecnego rządu. Jest wiele innych dziedzin gdzie nastąpiła poprawa, ale Polacy taką mają naturę że nie dostrzegają zmian pozytywnych - za to o sprawach negatywnych namiętnie rozprawiają godzinami. To nie jest relatywizm, to jest subiektywna ocena ostatnich 3 lat które nie uważam za zmarnowane. A mam porównanie, widzę z bliska co dzieje się w Europie Zachodniej i tu uważam że rząd Tuska znakomicie przeprowadził kraj przez bardzo trudny okres.

to co wymieniłeś to tylko usprawnienia administracyjne, to nie są decyzje polityczne

gdzie ustawodawstwo mające upraszczać przepisy, tworzyć sprzyjające warunki, naprawiać chore prawo administracyjne (akurat moja dziedzina)

zero działań - sto procent zaniechania, dokładnie jak poprzednicy

ach nie , sorry - pis powołał cba z czego po dziś chętnie korzysta

mlb, w moim stwierdzeniu-prowokacji nie było nic w podtekście.Odpowiedz szczerze, czy nie chciałbyś być postrzegany na tym forum jako "guru" co najmniej o takim prestiżu jak jozwa?

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

>to co wymieniłeś to tylko usprawnienia administracyjne, to nie są decyzje polityczne

Chyba nie rozumiesz na czym polega codzienna praca rządu. Właśnie na takich "małych" usprawnieniach. Obecny rząd nie zajmuje się demagogią ale wykonuje swoją robotę.

>zero działań - sto procent zaniechania, dokładnie jak poprzednicy

I to dopiero jest demagogia, bez żadnego pokrycia w faktach.

>mlb, w moim stwierdzeniu-prowokacji nie było nic w podtekście.Odpowiedz szczerze, czy nie chciałbyś

>być postrzegany na tym forum jako "guru" co najmniej o takim prestiżu jak jozwa?

"Guru"?? A w jakim temacie? Mógłbym poczuwać się do takiego tytułu w moich sprawach zawodowych, ale te są dość odległe od tematyki audiostereo.pl . W tym wątku zwyczajnie rozmawiam sobie o polityce, co w tym złego?

>Obecny rząd nie zajmuje się demagogią ale wykonuje swoją robotę.

rząd jest od roboty jak du.a od ...

ale opcja sprawująca władzę pod tytułem PO, która ren rząd wyłoniłam, ma psi obowiązek realizować ustawodawstwo do którego zobowiązała się deklaracjami przed

jeśli ja uprawiam demagogię to Ty gloryfikujesz nieróbstwo i oszustwo do miana cnót pierwszych

mlb

Jesteś członkiem Platformy?Pytam wprost,bo to co napisałeś,brzmi jak reklama.Zejdź na ziemię.

Jestem w urzędach administracji częściej niż dwa razy w tygodniu i to co napisałeś ma się tak z rzeczywistościa jak noc do dnia.Bzdura.Fakt,ze VAT jest zwracany w 60 dni tak cię wprowadził w zadowolenie?I pani w skarbówce lepiej obsłużyła?To zasługa tylko PO,rzeczywiście.Oni w tych urzędach tak mają od trzech lat dopiero.

Wiesz o ile wzrosło zatrudnienie w administracji za PO i jak to się ma do obietnic przedwyborczych?

Wiesz co znaczy wzrost zatrudnienia w administracjach w całej unii?

Dlaczego Grecja,Hiszpania i za nimi inne kraje UE mają problemy finansowe?

Zaczynasz gadać jak mlus,bez sensu.

Ide spać.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.