Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

mily, 16 Lip 2010, 16:20

>Na stanowisko dyrektora Muzeum Łazienki Królewskie minister kultury Bogdan Zdrojewski powoła dziś Tadeusza Zielniewicza. W PRL był instruktorem ds. kultury w Komitecie Wojewódzkim PZPR w Lublinie.

(warto przeczytać całość o "działalności" tego pana)

Dziś Zdrojewski oznajmił, że dyrektora należało zmienić z uwagi na rozpoczęcie procesu inwestycyjnego (remontu) obiektu przed nadchodząca prezydencją naszą w ue - jest parę złotych do wydania

Wgląd w życiorys derekcji daje rękojmię - za 2 lata mamy kolejną aferę (to jego specjalność)

O koncepcjach nowa derekcja się nie wypowiada ale oznajmia, że zawsze lubił śniadania na trawie więc można będzie deptać trawniki - konkretna klasa polityczna

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

wladz, 20 Lip 2010, 09:03

"Nie interesujesz się polityką a piszesz w wątku polityka."

O, chyba brakuje ci lepszch p. do zaczepienia ;) /Spodziewałem się, że się tego czepisz./

Tak, bo mnie najszło. -Nie wolno ? (Kawę też czasem pijam, choć generalnie ją omijam. Czy od razu coś z tego musi wynikać ?

Od polityki nie da się uciec i tak będziesz z inf./aktualnościami, i nią na bieżąco ;)

Ale można sobie ograniczyć (lub dawkować) karmienie siebie tym w 90% bełkotem.

* * *

Nie jestem zadowolony z paru rzeczy, fakt (skala mikro), nie widzę rychłej możliwości zmian na lepsze. Nie zamierzam walczyć z wiatrakami czy komukolwiek, cokolwiek udowadniać.

Nie chcę i nie widzę sensu walczyć z czym nie muszę. Rozumiesz ?

Natomiast widzę sens w byciu sobą i nie dawaniu się ogłupiać.

Tylko teraz nie wmawiaj, że nawołuję albo j. zwolennikiem anarchii ;) Co to to nie.

* * *

Sondażystą jesteś, filozofem, cichociemnym, uzdrowicielem dusz czy tylko współczesnym Sokratesem ?

Zmienisz nicka ?

wladz

>od bujania głowa boli i bezpieczniej mocno po ziemi stąpać

Coś takiego wladziu...sam na to wpadłeś,muls pewnie nie podpowiadał...nie w jego stylu.

Widzisz,sam bujasz i jakoś na ból głowy nie narzekasz.

xniwax, 20 Lip 2010, 14:02

>Z Lublina? Czyżby Palikot forsował kumpli od flaszki.<

nie chce Wam się cofać więc wklejam w całości:

BYŁY WSPÓLNIK PALIKOTA DYREKTOREM ŁAZIENEK

Na stanowisko dyrektora Muzeum Łazienki Królewskie minister kultury Bogdan Zdrojewski powoła dziś Tadeusza Zielniewicza, do niedawna szefa Wejchert Golf Club. Zasiadał on także w innych spółkach twórcy ITI oraz w lubelskim Polmosie razem z Januszem Palikotem.

W czasach PRL Zielniewicz był instruktorem ds. kultury w Komitecie Wojewódzkim PZPR w Lublinie. W latach 90. został generalnym konserwatorem zabytków - z tego stanowiska odszedł w atmosferze skandalu. Zielniewicz jako generalny konserwator zabytków w 1995 r. zezwolił, mimo dużych protestów, na wykreślenie z rejestru zabytków pięknej willi "Brzozy" przy ulicy Batorego w podwarszawskim Konstancinie. Dzięki tej kontrowersyjnej decyzji właścicielka "Brzóz", milionerka Iwona Büchner (prezes m.in. domu aukcyjnego Pol-Swiss Art), kilkanaście miesięcy później wyburzyła budynek i postawiła w jego miejscu "nowocześniejszą" rezydencję.

Krótko przed rezygnacją ze stanowiska generalnego konserwatora zabytków Tadeusz Zielniewicz wydał zezwolenie na wywóz do Niemiec kilkuset XIX-wiecznych wyrobów kamiennych, powybieranych z parków i dworków Dolnego Śląska. 44 tiry z cennymi zabytkowymi dekoracjami zatrzymano w ostatniej chwili na przejściu granicznym w Olszynie. Zawartość ciężarówek, jak się okazało, miała trafić w ręce prywatnego niemieckiego obywatela, gdyż - jak oficjalnie tłumaczyli urzędnicy Zielniewicza - były to "wyroby niemieckie", których "wywóz nie spowoduje uszczerbku dla kultury narodowej".

Niedługo po tym, jak ówczesny wiceminister kultury Tadeusz Polak nazwał tę operację "skandalem i grabieżą", a prasa zaintersowała się wykreśleniem z rejestru zabytków willi "Brzozy" - Zielniewicz podał się do dymisji i podjął pracę jako doradca w Polskiej Radzie Biznesu, założonej przez kilkunastu najbogatszych polskich przedsiębiorców, w tym Jana Wejcherta oraz Piotra Büchnera, męża Iwony Büchner.

Tadeusz Zielniewicz jest bliskim znajomym i byłym partnerem biznesowym posła Platformy Obywatelskiej Janusza Palikota. Razem zasiadali m.in. w radzie nadzorczej Polmosu Lublin, byli tez członkami sądu konkursowego na opracowanie koncepcji architektonicznej budynku "Teatru w budowie" w Lublinie wraz z koncepcją zagospodarowania Placu Teatralnego.

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

mamel

Jedna kliczka,rączka rączke i tak to trwa.POpaprani czy OPaprani?Ot cała ich wartość w/g niektórych mniejsze zło.Hehehehe.Szkoda gadać...naiwnych nie sieją,rodzą sie codziennie.

ze tez Ci sie chce te PO wplatywac w rozne słowa, juz zaglosowales na kaczke i zginelo 90pare osob przez zbuka, nie wstyd Ci? nie gryzie Cie sumienie? ani troche?

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

modrzew

a byl jakis trzeci w drugiej turze wyborow prezydenckich? jakbys poszedl i zaglosowal na tuska to by prawie 100 osob nie zginelo, ale wolales pier.olic glupoty na forum jak dzisiaj ....podobnie pier.oliles glupoty jak komorowski startowal z jarkaczem...dopiero byloby pieklo jakby psychopacie znowu pozwolili rzadzic i latac samolotami...dzieki takim jak Ty o maly wlos nie wygral....jak ja takich ludzi jak Ty nie lubie....zgryzliwi tetrycy sa najgorsi...

A nie mówiłem!?

"Cień" prezesunia już pieprznął jak na idiotę przystało:

"To była zbrodnia" - tak nazwał katastrofę smoleńską szef zespołu powołanego przez PiS w celu jej wyjaśnienia Antoni Macierewicz. Użył takiego sformułowania, choć, jak stwierdził, do tezy tej zespół odniesie się dopiero po przeprowadzeniu dochodzenia.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Minister sprawiedliwości Krzysztof Kwiatkowski, odnosząc się do powołania zespołu parlamentarnego ds. katastrofy smoleńskiej, powiedział, że "przepisy prawa tego typu zespołom nie przypisują żadnych formalnych kompetencji".

Ukryta Zawartość

Chodzi o to aby padlinożercy mieli się czym pobawić do następnych wyborów. Czyli Jarosław Odmiana w dupie a wojna polsko-polska w toku. Tak jak było do przewidzenia. A "ciemny lud" kupował, kupował i się obkupił w brednie prezesowe.

post-17911-100000079 1279637693_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"modrzew47, 20 Lip 2010, 16:31

>wladz

>>od bujania głowa boli i bezpieczniej mocno po ziemi stąpać

>

>Coś takiego wladziu...sam na to wpadłeś,muls pewnie nie podpowiadał...nie w jego stylu.

>Widzisz,sam bujasz i jakoś na ból głowy nie narzekasz."

mój wierny czytelniku

andrea29

"O, chyba brakuje ci lepszch p. do zaczepienia ;) /Spodziewałem się, że się tego czepisz./

>

>Tak, bo mnie najszło. -Nie wolno ? (Kawę też czasem pijam, choć generalnie ją omijam. Czy od razu

>coś z tego musi wynikać ?

>

>Od polityki nie da się uciec i tak będziesz z inf./aktualnościami, i nią na bieżąco ;)

>Ale można sobie ograniczyć (lub dawkować) karmienie siebie tym w 90% bełkotem.

itd..."

wkraczając do wątku polityka informujesz i o zgrozo uzasadnisz dlaczego polityką się nie interesujesz.

Nie dziwisz się Sobie?

modzrewek to ten cien czlowieka ktory głosił ze osobiscie to głosuje na napieralskiego, ale bardzo podoba mu sie kaczyncki.Wytłumaczenie jest dośc proste.To nie bojazn przed manipulacjami, bo jak widac sam sie ochoczo manipuluje i manipuluje innych.to typowa sprawa polaczków.totalny brak odwagi.Glosował na kurdupla...ale wie ze nie wypada sie przyznac do tego.teraz tez nie mozna spotkac nikogo kto głosował na kurdupla.To gdzie jest te 40%?a prawda jest typowa.To obciach, ale załozenie jest proste.Wiem ze kurdupel mi nic nie da ,ale za to jak pieknie... IM zabierze...Prawie jak w kawale...

"Tak, bo mnie najszło. -Nie wolno ? (Kawę też czasem pijam, choć generalnie ją omijam. Czy od razu

>coś z tego musi wynikać ?"

niestety tak z twojego wpisy coś wynika i wolno Tobie jak najbardziej

tak modrzew, masz niestety krew na rekach i siano we łbie, na starosc to nie jest najlepsze polaczenie, widzialem ostatnio takiego starszego wiekiem filozofa jak Ty , proba powieszenia na klatce schodowej, nawet za koszulą list pozegnalny zostawil....

electro

Widać po twoim wpisie...twój poziom.Kto tu będzie się wieszał?Ja mam zamiar na szyi..sie wieszać,młodej i do tego ładnej...stać mnie a tych co głosowali na Kaczynckich(jak np.muls)niech trafia szlag.Nie da się ukryć,że ciebie też.Pamiętaj o koszuli..znasz to z żabą?To uważaj.

Siano jak najbardziej mam ale w innym znaczeniu i w kieszeni..wieszanie mi więc nie grozi i nie musze liczyć na podłe emeryturki proponowane przez POpapranych i PiCmanów.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.