Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

xniwax, 21 Lip 2010, 15:10

>Sorry ale NIE nie jast dla mnie pismem opiniotwórczym. Nie mam kolegów w PiS-ie, raczej w PO (zacni

>ludzie jeśli nie myślą o polityce ale coś im się od jakiegoś czasu zaczęło niedobrego robić z

>mózgami, Mam kolegów pro PiS-owych i SLD-owych - nic negatywnego z tego nie wynika).

>

>W ogóle z polskiej polityki poza chaosem nic nie wynika.

>

>Niestety z niektórych Twoich wpisów nie wynika, że "noc długich nozy" to nie dobry sposób na

>polityczny przesiew jako poza demokratyczna forma wyboru.

Czego by nie mówić o NIE, to fakty podaje prawdziwe (inaczej już by go nie było - zbyt wielu ważnym osobistościom "nadeptuje na odcisk"). Też nie jestem zwolennikiem "nocy długich noży". Kaczyści powinni zostać za swoje zbrodnie osądzeni przez niezawisły sąd i potem zgodnie z prawem albo zostać powieszeni, albo powędrować na resztę życia do ciężkiego więzienia (wcześniej oczywiście czasowo prawo należałoby zmienić i dopuścić karę śmierci - sądzę, że w przypadku kaczystów Unia Europejska wykazałaby zrozumienie dla tego nadzwyczajnego środka. Tu nie powinna też obowiązywać zasada "lex retro non agit" - precedensem mógłby być np proces norymberski, w którym skazano nazistów - przedtem np. przynależność do SS nie była przestępstwem; w przypadku kaczystów należałoby postąpić podobnie).

mlb, 21 Lip 2010, 14:20

>Czy już wszyscy współczujecie Beacie Kempie,...>>

co by nie myśleć/pisać o klempie i tak wyraźnie widać jak temat "na komisji" wymięka

to po, co i za czyje ta szopka?

kto miał kaskę przytulić już ją zgarnął ...

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

chociaz sam wolałbym płaczacego bruzdzinskiego.Mysle ze był jus blisko jak jego ukochany prezydent w ROSYJSKIEJ trumnie lezał w tym błocie.Ze tes nie zucił sie i nie owinał go tym swoim sławnym plascem i nakrył polskim..kapelusem.

>Tutaj trza z mulsem sie zgodzić..tylko czemu ta klempa sie tak poci?Jak facet w kopalni wegla.

Niewykluczone że dostała informację typu: "jak zakończą komisję to wykończymy Ciebie".

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Macierewicz ma rolę sprzątacza w nagłych przypadkach Winstona Wolfe (Harvey Keitel) z Pulp Fiction.Przy okazji tworzy współczesną historię studentom uczelni Rydzyka.`za X lat nie jeden magister obroni pracę korzystając z ustaleń komisji Macierewicza.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Tak sie zastanawiam... Caly czas wytyka sie PiSowi msciwosc podlosc itp a retoryka niektorych sympatykow PO chocby na tym forum pozostawia tyle samo o ile nie wiecej do zyczenia. O politykach juz nawet nie wspomne. O grozbach pobicia tez juz wiele razy pisalem. Zenada na maxa.

disco, tak najeżdżasz na PO, a jeszcze nie 2 dni wcześniej Jarus mówił o odpowiedzialności polskiego premiera, Bruździński płótł 3 po 3 też na premiera,Macierewicz jak wyrocznia już osądził wszystkich-tego jakoś nikt nie widzi i nie słyszy.W sejmie jeden Palikot ma walczyć z całą watahą pissmanów, a tobie forumowicze się nie podobają?

Czyżby uchwalono nowe prawo na wzór poniższego, tylko o tym nie wiemy ? Na jakiej podstawie skazano tę kobietę ?????????????

Ustawa była krótka i składała się z czterech artykułów w brzmieniu:

Art. 1 Pamięć czynu i zasługi JÓZEFA PIŁSUDSKIEGO – Wskrzesiciela Niepodległości Ojczyzny i Wychowawcy Narodu – po wsze czasy należy do skarbnicy ducha narodowego i pozostaje pod szczególną ochroną prawa.

Art. 2 Kto uwłacza Imieniu JÓZEFA PIŁSUDSKIEGO, podlega karze więzienia do lat 5.

Art. 3 Wykonanie niniejszej ustawy porucza się Ministrowi Sprawiedliwości.

Art. 4 Ustawa niniejsza wchodzi w życie z dniem ogłoszenia[5].

W oryginalnym Dzienniku Ustaw imię i nazwisko Józefa Piłsudskiego zapisane było w podobny sposób jak wyżej, to jest z użyciem wersalików. Przewidywana w tej ustawie kara więzienia była surowsza od kar przewidywanych w kodeksie karnym za przestępstwo publicznego zelżenia (wyszydzenia) Narodu lub Państwa Polskiego (art. 152 K.k.), zaś odpowiadała karze za uwłaczanie czci lub powagi Prezydenta Rzeczypospolitej (art. 125 § 2 K.k).

"Prokuratura zarzuciła 22-letniej Halinie S., że 20 kwietnia "znieważyła miejsce publicznie urządzone w celu uczczenia pamięci zmarłego prezydenta Lecha Kaczyńskiego i jego małżonki". Jej koleżanka usłyszała dodatkowo zarzut znieważenia policjanta.

Halina S. przyznała się do winy, wyraziła chęć dobrowolnego poddania się karze i złożyła wniosek o wydanie wyroku bez przeprowadzania przewodu sądowego. Wniosek poparła prokuratura.

Na tej podstawie Sąd Rejonowy dla Krakowa Śródmieścia wydał wyrok na posiedzeniu, pomimo nieobecności oskarżonej. Skazał Halinę S. na uzgodnioną z nią i prokuraturą karę pół roku pozbawienia wolności, polegającego na wykonywaniu nieodpłatnej kontrolowanej pracy na cele społeczne w wymiarze 30 godzin miesięcznie. Zasądził od niej także 200 zł kosztów."

modrzew47, 21 Lip 2010, 22:20

>To uważaj teraz meloman..no wladz z mulsem też...wystarczy jeden kapuś,na forum.

Nie bój się - uważam i uważałem. Wiem, że pissmani też zaglądają na forum - choć nie interesuje ich piękno muzyki ani zalety sprzętu. Domeną pisowca jest knucie, donoszenie i podłe czyny szkodzące ludziom

NB - ja nie znieważyłbym nawet miejsca poświęconego czci Kaczyńskiego. Co innego oceniać polityka na forum, a co innego niszczyć dowody pamięci pozostawione przez ludzi czczących tę kontrowersyjną postać. Nawet zaślepionym, ale działającym w dobrej wierze ludziom oddającym cześć zmarłym należy się szacunek. Szkoda tylko, że pissmani w tak ohydny sposób wykorzystują szlachetne odruchy ludzkie - ale to dla tej partii typowe; żerować na cudzej szlachetności samemu wykazując niewyobrażalną podłość

discomaniac71, 21 Lip 2010, 19:06

>Jaki sprzeciw? Brak kultury zeby nie powiedziec chamstwo. Chcesz PW od Skibusa? Szkoda ze nie

>zdazyl zrealizowac swoich grozb przed smiercia. Mogloby byc zabawnie:-)

Człowieku, czy Ty nie przesadzasz ?

O umarłych albo dobrze, albo nic ( ta zasada nie tyczy się polityków)

wladz, 20 Lip 2010, 17:59

Nie. Wielkiej sprzeczności to ja nie widzę --> zobacz ile jest moich wpisów w tym wątku.

IMO w polskim wydaniu, polityka to głównie taka szopka, medialny kabaret za pieniądze podatników. (Kto chce niech wierzy i się przejmuje/denerwuje <-- po cholerę miałbym się ciągle denerwować ?)

I dlatego mam do niej od niedawna wyrobiony taki stosunek: olewać ile się tylko da, nie słuchać żadnego politycznego bełkotu. /No, w końcu mam najlepszych z najlepszych nad sobą, to niech oni się martwią o to, co do nich należy :) /Mój kolega by pewnie dodał: "jak d..a od s....a"./

Ubolewam, że od inf. politycznych tak trudno jest się TOTALNIE odizolować, bo wszędzie człowieka dopadną (na dworcu, z telebimu czy choćby z czyjegoś radia na plaży).

Nikt mnie nie pyta czy życzę sobie tego słuchać (podobnie jak nie pytał o zgodę na grzebanie w mojej świadomości --> reklamy na przydrożnych bilbordach /bo z tymi nachalnymi w necie radze sobie w 99% całkiem dobrze).

To nie jest w porządku, uważam.

* * *

Gdyby udało mi się od tego wszystkiego niechcianego odizolować, znaacznie lepiej bym się poczuł i przypuszczam że życie byłoby lepsze.

I to by było tyle.

Zadowolony z wyjaśnień ?

meloman62

> O umarłych albo dobrze,albo nic(ta zasada nie tyczy się polityków)

Te zasady ustalasz sam?Politycy to nie ludzie,nie mają rodzin?Dzieci,żon...co one zawiniły?

Puknij się w głowe człowieku i nie pisz idiotyzmów.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.