Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

stary posłuchaj samby sikoreczki

"Na dachu i na drzewie,

W chmurach, czasem w niebie.

Tylko samba liczy się,

Z sambą można byle gdzie"

i może przez chwilę zapomnisz o forum

mlb, 13 Sie 2010, 17:54

<...można też napisać o tym że Komorowski właśnie podpisał dwie istotne ustawy: medialną i powodziową>

nooo i tak trzeba! chłopina się napracował

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

SA - dziękuję, dobrze. Poprawiłem DACa, kiedyś bym do Ciebie zajrzał i posłuchał - gra znacznie lepiej - ale to na PW. No i właśnie rozpoczynamy budowę oraz mam trochę wyjazdów, więc będę nieco rzadziej tu zaglądał...

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

mlb, 13 Sie 2010, 17:54

>mamel, 13 Sie 2010, 17:47

>

>>właśnie - komu na tym zależy ...

>

>Żona właśnie wróciła z biura, jak mówi - dzisiaj wszyscy rozgrzewali myszki do czerwoności...

>

>Ale owszem, można też napisać o tym że Komorowski właśnie podpisał dwie istotne ustawy: medialną i

>powodziową.

Powodziową wymienia się pierwszą, bo te media... mało ważne, prezydent nasz, premier nasz, rząd nasz, media nasze... ech jak ja lubię taki pluralizm, za Lecha K. tego nie było :-|

>Powodziową wymienia się pierwszą, bo te media... mało ważne, prezydent nasz, premier nasz, rząd

>nasz, media nasze... ech jak ja lubię taki pluralizm, za Lecha K. tego nie było :-|

Przecież opozycja darła szaty o to że rząd nie pomaga powodzianom. Nie pomagał, bo nie było podstawy prawnej. Teraz ustawa jest, można się przyglądać czy rzeczywiście ta pomoc nastąpi.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

darcie szat w granicach rozsądku jest obowiązkiem każdej opozycji i pomijałbym ich okrzyki.Ustawa jest i jak mówisz zobaczymy co wyniknie.Czy na niższych szczeblach administracji państwowej nie utknie w absurdach biurokracji

- Apelujemy do prezydenta Bronisława Komorowskiego o wydanie tak oczekiwanego oświadczenia - co dalej ze sławnym krzyżem. Czy nadal grupa osób bez wymaganych pozwoleń prawnych będzie destabilizować pracę samego prezydenta, prezydenckiej kancelarii i rządu. Wypowiadamy się w imieniu tych wszystkich Polaków, którzy mają dość debaty wokół krzyża. Czas najwyższy to uregulować - mówił Michał Więckiewicz z "Inicjatywy na TAK".

- Brawo młodzi, wreszcie - przyklaskiwał uczestnikom konferencji jeden ze słuchających.

- Miał być pomnik, a jest co? Ta tablica - mówiła wyraźnie zdegustowana starsza pani.

- Tu żadnego pomnika nie będzie, to nie jest miejsce na pomnik - padła replika z tłumu.

- To jest po prostu hańba - mówiła inna z kobiet. W końcu przysłuchujący się konferencji zaczęli się rozchodzić.

- Polacy to jest dziwny naród - podsumował kręcąc głową jeden z przechodniów.

źródło informacji: INTERIA.PL/PAP

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

"Ale owszem, można też napisać o tym że Komorowski właśnie podpisał dwie istotne ustawy: medialną i powodziową."

mlb

Nie trzeba by było tego robić (powodziowa) gdyby Rostowski (przewidując)zgodził się na rozszerzenie poprzedniej, a medialna? To chyba zrozumiałe, że podpisze.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

akurat dzisiaj warto spędzić kawałek nocy pod gołym niebem. Jeśli będzie w miarę pogodnie. Najlepsze meteoryty w tym roku ! Najlepiej jakiś leżak sobie wynieść gdzieś z dala od oświetlenia. Działa na nastrój lepiej niż szklanka wódki przy bluesie.

Ukryta Zawartość

znacie go?

co za zbieg okoliczności....

Ukryta Zawartość

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

mlb

mlb, 13 Sie 2010, 16:11

>modrzew47, 13 Sie 2010, 15:58

>>Tutaj przykład działania Słoneczka

>>jasnego:http://www.hotmoney.pl/artykul/kraj-polski-emeryt-dostaje-piec-razy-mniej-niz-niemiecki-15086

>

>Modrzew, no i po coś tę II wojnę światową wygrał, biedaku?

Po pierwsze za młody jestem by walczyć na wojnie,po drugie biedaków pewnie znajdziesz szybciej w swojej rodzinie,po trzecie to twój idol,Słoneczko najjaśniejsze Peruwiańskie jest do bani i po czwarte, dopingujesz nie wiedząc za co.Mniejsze zło-to żaden argument, budząc się dopiero z ręką w nocniku, zrozumiesz.

Modrzewiu, cóż - wobec tak przekonującej argumentacji wypada mi tylko chichocząc bezwiednie udać się do lodówki po drugie piwo.

mlb

Chichocz sobie,tylko nie zapomnij kto ostatni będzie chichotał.Po drugim już nie pisz,bo będe musiał chichotać ja,a nie do śmiechu mi,jak czytam o Słoneczku..co wyprawia.

modrzew47, 13 Sie 2010, 21:50

<.... a nie do śmiechu mi,jak czytam o Słoneczku..co wyprawia.>

no nie dramatyzuj, zostaw coć na potem, to nie koniec kadencji

>jasnego,http://www.hotmoney.pl/artykul/drogi-urzednicy-dali-plame-to-autostradowa-kompromitacja-15093<

bo od dobrego przetargu lepszy jest tylko ... kolejny dobry przetarg

Modrzew, to spróbujmy inaczej: co w takim razie powinno zrobić Słoneczko inaczej, skoro uważasz jego działania za niewłaściwe? Osobiście jestem przekonany że tylko konstruktywna krytyka ma sens. Krytyka dla samej krytyki jest wyrazem bezradności i takowa zazwyczaj nie świadczy o zbytniej powadze dyskutanta.

>bo od dobrego przetargu lepszy jest tylko ... kolejny dobry przetarg

Z drugiej strony taką firmę rozumiem - lepiej mieć kontrakt z niewielkim zyskiem czy nawet po kosztach niż kontraktu nie mieć wcale i upaść.

mlb, 13 Sie 2010, 22:05

>Modrzew, to spróbujmy inaczej: co w takim razie powinno zrobić Słoneczko inaczej, skoro uważasz

>jego działania za niewłaściwe? Osobiście jestem przekonany że tylko konstruktywna krytyka ma sens.

>Krytyka dla samej krytyki jest wyrazem bezradności i takowa zazwyczaj nie świadczy o zbytniej

>powadze dyskutanta.

No właśnie..mniejsze zło jest takim właśnie przykładem,świadczącym o tobie.Co to w ogóle za argument.Moje zarzuty co do Słońca Jasnego znasz,pytałem w tym wątku nie raz.Poważne zarzuty.

wladz, 13 Sie 2010, 18:36

>to tak wygląda?....Boże chroń Polskę

To tak wygląda jak nie ma kamer i dziennikarzy.

A jak są, to wygląda tak:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.