Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Uderza same jądro klęczącego narodu

"Przed usuwaniem krzyży z miejsc publicznych w imię "poprawności politycznej" ostrzegał przeor Jasnej Góry, na której rozpoczęły się centralne uroczystości obchodów święta Wniebowzięcia Najświętszej Maryji Panny. "

mlb

Mówiąc(pisząc)SEKTA,masz na myśli POpapranych..pewnie,bo ja do żadnej nie należe i żadnej nie bronie.Pokazując słabe strony rządzących,jestem w sekcie..z czymś mi się to kojarzy...dziwnie z Kaczynckim.Brawo..wpadacie we własne sidła.

Słusznie, bo tak my być odebrany. Jego zadaniem jest poprzez drastyczne stwierdzenia i działania odwracać uwagę od istotnych kwestii. Przy okazji jest dość inteligentnym skurczybykiem, który niełatwo daje się zbić z pantałyku i potrafi trafić do pewnych ludzi. Jego zadaniem jest chronić indolencję tusku i przykrywać wszelkie działania PO maską śmieszności i fajności.

Tak, jak niejaki kucharz Taras zrobił "cyrk" na KP plując i obrażając, wyśmiewając i szydząc.

Zaiste, zgoda rzeczywiście buduje. Dodajmy - zgoda wśród swojaków.

pzdr

Nie, jego zadaniem jest obnażać i ośmieszać klerykalno-prawicowe idiotyzmy naszego życia politycznego.Mówi to czego inni tchórzliwi politycy nie odważyliby się powiedzieć.

Niemcy też mają poważne problemy z pałacem prezydenckim

"Piekarze w stolicy Niemiec nie kryją żalu i oburzenia. Niemieckie media ujawniły bowiem, że Pałac Prezydencki zamawia pieczywo nie w Berlinie, a w odległym o 300 kilometrów Hanowerze."

wojciech iwaszczukiewicz

Czyli wynika z twojej wypowiedzi,że plucie jadem przez tych palantów Taksiołowskiego i Palikmiota..jest odwagą a inni to tchórzliwi politycy?Nawet reszta z partyi Słońca Jasnego?

jozwa maryn, 15 Sie 2010, 10:46

>A ilu niewykształconych ludzi popierało PZPR! Nawet obrońców krzyża! No to się po prostu w głowie

>nie mieści. Trzeba stanowczo wybrać sobhie inny naród.

Bardzo nośne hasełko- dobre do stawiania do kąta

Jeszcze może być klęczenie na grochu

Obrońcy Narodu- i kto tu jest nacjonalistą???

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

modrzew47

Jadem to plują Kaczyński z Kurskim.No tak ale preziowi to trzeba wybaczyć bo on jest po traumie i jest w żałobie.I to podburzanie tłuszczy przed pałacem to też pikuś?

wojciech iwaszczukiewicz, 15 Sie 2010, 11:41

<> podburzanie tłuszczy przed pałacem to też pikuś?

Mowa o PO-wskiej gawiedzi?

modrzew47, już pisałem na temat krytyki. Rzetelna krytyka ma sens, fanatyczna - żadnego.

Co do minister Kopacz - od początku pisałem że to dobra decyzja i sztuczna nagonka koncernów farmaceutycznych, nawet wtedy gdy TVN i inne media zalewały nas tragicznymi informacjami o epidemii świńskiej grypy - nie powinna mieć wpływu na decyzję. Właśnie tacy ministrowie są potrzebni, fachowcy zorientowani na merytoryczne decyzje a nie na partyjne dyrektywy.

Rząd Tuska nie jest ideałem, ma słabe strony, ale też trzeba sobie zdawać sprawę z sytuacji makroekonomicznej, w której jednak dość dobrze sobie jednak radzi. PO ma to do siebie, że nie mają jedynie słusznego ideologicznego kierunku i to tak bardzo boli opozycję. PiS ostawił wszystko na ideologię - a to okazało się błędem bo pragmatycy nie przepadają za ideologami i w większości odeszli od PiSu, pozostali tam jedynie miernota intelektualna na bazie której nie da się skonstruować efektywnej władzy. Natomiast taka konstrukcja znakomicie nadaje się do podtrzymywania stale niezadowolonego elektoratu, frakcjom robotniczo-chłopskim nie są potrzebne strategie, obliczenia, prognozy, to dla nich za trudne do zrozumienia. Znacznie lepiej działają pro-socjalistyczne hasła o zdradzie, spisku, kłamstwie, potrzebie interwencjonizmu. To pozwala utrzymać elektorat na wodzy a liderom partyjnym zapewnić dostatnie życie. A że przy okazji wprowadza się głębokie podziały społeczne, niszczy narodową integralność, osłabia zaufanie inwestorów - to efekt uboczny którym liderzy się specjalnie nie przejmują, a wręcz jako frakcja narodowościowa - uzurpują do niego prawo.

Ostatnia sprawa z krzyżem dobitnie to pokazuje - grają tam gdzie można przez dłuższy czas podsycać konflikty: zabiorą im krzyż, będą chcieli pomnik, pomnika nie dostaną, zaczną debatę o piramidzie albo kopcu.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Ten krzyż to chyba Donald z Bronkiem wymyślili- żeby było o czym pisać w wątku polityka. Jak przed wyborami mało co ten rząd robił tak po wyborach, kiedy PIS w zasadzie nie ma możliwości bruździć- już tylko kręcą młynki palcyma.

Na potwierdzenie mojej tezy:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Meritum to polityka a nie poziom intelektualny Forumowiczów.

Nie rozumiem jak prezio wyobraża sobie pomnik w tym konkretnym miejscu?Może koledzy pissmani mają jakieś propozycje?

panthomas, 15 Sie 2010, 12:05

>PO i meritum......

>

>Only PR

W KOŃCU KTOŚ TU COŚ ROZSĄDNEGO POWIEDZIAŁ

coś dla loży szyderców:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.